Het wel en wee rondom ons duivenkot 48-2019

We zijn weer een weekje verder en Ienepien werd weer een jaartje ouder. Iedereen bedankt voor de felicitaties. Na weken verzoeken op facebook aan de duivenliefhebbers om de najaarsbeurs in Nieuwegein te boycotten om op die manier een signaal af te geven, daar 80 % van de duivenliefhebbers het niet eens zijn met het eigen beleid van de huidige voorzitter NPO, was het dus best spannend hoe het zou gaan verlopen. Inmiddels kwamen er wel berichten binnen dat enkele vaste standhouders deze keer niet zouden gaan staan. Zaterdagochtend verscheen het eerste filmpje op facebook van de voorzitter als spreekstalmeester van wat het NPO circus moest gaan worden voor het weekeinde. En drie trekpoppetjes die het lintje mochten doorknippen waarna zijn beurs geopend was. Normaal was het dat de deuren gewoon om 9.00 uur open gingen en de beurs was dan voor iedereen geopend , maar nu een interessant  lintje met ….. vier personen op het filmpje en onze spreekstalmeester moest ze zelfs nog vertellen hoe en waar er geknipt moest worden. Het zullen wel discipelen van hem geweest zijn.  Als gauw verscheen er een tweede bericht op facebook van de alom bekende Gert -Jan in de duivensport. Flinke misstanden bij aankomst van deze Gert-Jan om zijn stand te kunnen gaan bevoorraden en vullen, totaal geen medewerking en zijn spullen stonden in de stromende regen. Nu die gaat nadat hij jaren aanwezig was dus de volgende keer ook niet meer. Als u weet wat de kosten voor een vierkante meter stand is en als hij dan op de vrijdag maar 47 bezoekers ziet dan begrijp ik hem wel. Standhouders staan op een beurs om hun producten te promoten en aan de man te brengen , dit is dus duidelijk mislukt op deze beurs.

Dat de leden van de keizer van de show gewoon naar de beurs gingen snap ik daar het voor hun een onderdeel van hun onderlinge competitie is. Maar verder had iedereen gewoon thuis moeten blijven ook de afhalers van het plastic nationale kampioenschap bordje. Had nu een met ons allen een statement afgegeven dat wij klaar zijn met deze NPO voorzitter met zijn geldverslindende praktijken en  op voorhand al mislukte toekomstvisie.

Postduivencoach, hoe zie jij dan de toekomst van de duivensport zonder dat dit de liefhebbers ontzettend veel geld blijft kosten.

Laat de afdelingen gezamenlijk een persoon in dienst nemen voor een landelijke ringenadministratie. Die kan ringen bestellen, ze op liefhebber sorteren en per vereniging versturen. Op die manier gelijk de series op liefhebber digitaal invoeren  en ook de administratie van de opvangers coördineren.

Verder gaan alle afdelingen net als vroeger gewoon hun eigen weg, eigen  vluchtprogamma, eigen lossingsvergunningen, eigen vervoer en ook eigen bepalende lossingen. Allemaal zonder overkoepelend orgaan of bemoeienis.

Gewoon elke afdeling weer zijn eigen ding , ook een eigen afdeling tentoonstelling annex beurs zodat we er misschien wel 12 krijgen in de zgn. stille periode. Maar die van je eigen afdeling is dan lekker dicht bij huis en voor de oudere (meeste) duivenmelkers dan makkelijker te doen. De ruimte hoeft dan ook niet meer gigantisch groot te zijn wat dan ook weer de sfeer ten goede komt. Ik denk terug aan vroeger toen hier in Rotterdam in de rivierehal in Diergaarde Blijdorp de tentoonstelling werd gehouden met in de zijkanten de verkopingen olv dhr. Koedood en A.Langeberg. Rad van avontuur enz . We waren echt een dagje uit , het was genieten. En nu nog als ik eraan terug denk . Wil je dat de duivensport weer gaat aantrekken dan moet je promoten en juist daaraan zouden deze afdelingbeursjes kunnen voldoen. Kleiner , doeltreffender maar vooral warmer en gezelliger en vooral goedkoper.

Maar genoeg over de beurs, wat ik hoorde geflopt al zullen trawanten van de voorzitter anders beweren , hopelijk komt er snel eens een duidelijk financieel overzicht van het reilen en zeilen van het NPO en niet alleen binnenkamers in het vriendenclubje maar gewoon openlijk op internet. Onze NPO voorzitter houdt toch van transparantie, ik wacht af.

Vorige week melde ik het U van die binnenloper hier en inmiddels heb ik contact met de eigenaar gehad en blijft de duivin hier op het hok. Het eigendomsbewijs wordt toegezonden met de gegevens van de duif. De duif moet een rasechte overnachter zijn , en zoals bekend zitten die in Nieuw Vennep, dus zal ze alle kans krijgen om zich hier te ontwikkelen en eind 2020 wat concourservaring op te doen om in 2021 naar de koninginnen vlucht gebracht te worden, voor mij een leuke uitdaging en ik hoop dat dit gaat lukken. Ik hou wel van zo een experiment, zeker met één duif.

Woensdag zijn de acht koppels kwekers gekoppeld ‘, zeven koppel gat prima alleen de Lady Bolt geeft zich niet makkelijk over aan haar nieuwe doffer. Haar nieuwe doffer is een krasbonte uit de lijn Blue Favori en haar vorige echtgenotes waren blauwe en een blauw witpen. Zij ziet het niet zitten in deze vent, ik hoop niet dat het aan de kleur ligt anders krijg ik dadelijk weer één of andere actiegroep demonstrerend in de tuin tegen duivenracisme. Hoop dat ik in de volgende rondom kan melden dat er al wat eieren onder deze duiven leggen.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs RPW

Racing Pigeon Wishperer.

 

 

Comments are closed.