Het wel en wee rondom ons duivenkot 47-2019

We zijn weer een weekje verder en de volgende rondom is alweer in December. De tijd gaat toch wel erg hard. En het nieuws snelt ons voorbij als een slechtvalk in zijn val zo snel en die is nog sneller in zijn val als Max Verstappen in zijn Red Bull wagen met Honda motor. Wat de ene dag gebeurt is de andere dag alweer herroepen en verleden tijd, gewoon niet meer bij te houden.

Neem de spreekkoren tegen de voetballers met een andere kleur, niet netjes en te veroordelen maar ook in het elftal van die supporters speelde spelers met een kleur dus ? Was het racisme of werd het juist op de man gespeelt ? Hadden ze geen kleur genoemd maar gewoon schoft of klootzak enz wat was er dan gebeurd. Het is een probleem wat zelfs de tweede kamer weer in het vragenuurtje haalde, en waarop de premier maar hakkelende antwoorden gaf. Men haalt het weer over de top, achter elkaar worden in ons land mensen berooft en doodgestoken en ik zelf vind dat dat een veel hogere prioriteit heeft en daar hoor je niemand over , lekker de zwarte pieten discussie , gewoon zwarte Piet dat is hier traditie , punt uit en mensen die zeiken dat ze vijf generaties terug van de slaven afstammen , nou dat is lekker belangrijk. Ik heb 45 jaar als slaaf in de maatschappij geleefd om mijn brood en huur te kunnen betalen en daar val ik toch ook niemand mee lastig.

De maatschappij veranderd en ik hoop dat ik mezelf kan blijven en niet zo mee veranderd als de tegenwoordige bestuurder in de duivensport, neem de afdeling 5 hoog van de toren wordt geblazen over de nieuwe rayon en samenspel indelingen, niets meer aan te doen en in 2020 gaat het zo gebeuren , stemmingen in de verenigingen uit 4 keuze vragen en ….. het blijkt te moeilijk voor de heren bestuurders die het zelf hadden opgesteld en het is afgeblazen , dus weer de bekende storm in een glas water . Je kunt ze toch niet meer serieus nemen.

Het NPO bestuur met hun voorzitter dhr. M v.d. Kruk zijn naam geeft feitelijk al zijn waarde aan , maar als je leest op de diverse sites op internet is 80 % van de liefhebbers van mening dat dit stelletje al lang weg had moeten zijn maar ze blijven gewoon zitten en hebben een groot bord voor hun kop .

20 November gaat er vanaf de gezamenlijke afdelingen een email naar het NPO bestuur dat de vergadering van 21 december niet door de afdelingen wordt bezocht omdat de bescheiden die de afdelingen hadden moeten krijgen voor een afgesproken datum, om deze nog met hun leden te kunnen bespreken niet zijn toegezonden. Verbaast lees ik dan in op ,,de Hoogte,, 23 November  van het NPO dat op de najaarsbeurs een item betreffende de vergadering van 21 December. Iets wat dus totaal respectloos is t.o.v. de verzonden email van de afdelingen.

Dus afdelingen wees is duidelijk en kap allemaal met dit NPO bestuur en liefhebbers blijf volgende week vrijdag en zaterdag lekker thuis bij je duiven ( daar verdien je de prijzen voor 2020) en sla deze beurs eens over, laat voelen dat je het niet eens bent met deze gang van zaken.

Duidelijk is dat er liefhebbers en NPO bestuurders verblind zijn door sommige mooie woorden en voorstellen van de NPO voorzitter , duivensport centraliseren en naar Chinees voorbeeld weer gokken op de duiven ook door buitenstaanders . We horen die verhalen uit China , miljoenen te verdienen in een weekeind , de voorzitter krijgt er schijnbaar een dikke bult van in zijn broek maar ik zeker niet. Het zijn mooie goksyndicaat ideeën maar wie garandeert zulke prijzen en wie kan bij zulke prijzen de inleg betalen. Dus dat de duivensport er groter door gaat worden is de grootste leugen die hij heeft verzonnen. Misschien financieel maar slechts voor een handvol duivenmelkers. Dus laat de duivensport in Nederland zoals hij is en wil hij er een goksyndicaatbond bij hebben prima, mijn zegen heeft hij , maar buiten ons NPO en voor dat handje vol melkers, kunnen deze dan hun duiven gewoon in een combootje naar Frankrijk rijden , meneer van de Kruk u heeft mijn zegen maar blijft met vingers van mijn geliefde duivensport af.

Deze week nog een binnenloper uit Nieuw Vennep, vermoed dat het een laat duivinnetje is , direct de eigenaar gebeld en met hem afgesproken dat ik het op een vijf km van het hok zou loslaten vandaag en alzo geschiede , bij thuiskomst zat het beestje me al in het hok op te wachten dus morgen gaan we even telefonisch het één en ander afhandelen.

Verder gaat in het hok alles goed zowel de doffer als de duivinnen trainen dagelijks een uurtje, de kwekers worden bijgelicht en gaan woensdagavond bij elkaar, dus in de volgende rondom valt er heus wel weer wat te vermelden.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs RPW

Racing Pigeon Whisperer.

Comments are closed.