Het wel en wee rondom ons duivenkot 43-2019

We zijn een weekje verder en ik vermoed dat u denkt ,,beste postduivencoach waar begin je nu mee , wat een rare foto , geen mand klok of duif maar een koffie thermodrukker.  Idd en dit vraagt om wat uitleg. Op zondagochtend drinken we bij dhr. Koos Filarski op zijn duivencomplex een bakkie koffie, soms zijn er wel 10 of meer liefhebbers die gezellig en af en toe minder gezellig komen keuvelen over het wel en wee in de duivensport. Vanmorgen werd ik verrast, de gastheer had een stap voorwaarts gemaakt door zijn koffieronde te automatiseren. Een nieuwe drukkoffiekan en die werkte perfect. Koos kijkt vooruit en had hier een perfecte stap gezet in de automatisering van zijn befaamde koffie uurtjes. Dat de kan geschonken was geeft al aan dat Koos met zijn koffie-uurtje populair is onder de duivenmelkers. En iedereen was blij met deze kan die een ware vooruitgang blijkt te zijn.

Door dit gegeven moest ik even terug denken naar de vragenlijst die deze week op duivenmarktplaats stond aangaande de GPS 2021 maatregelen die te gebeuren staan, veel vragen en veel antwoorden maar allemaal bull shit, een tunnelvisie van een te hoog grijpende NPO voorzitter die allang aan de kant gezet had moeten worden maar juist de inspraak vanuit zijn leden negeert en gewoon de grote man met de nog grotere mond en ego blijft uithangen. Allemaal vragen maar over de kosten voor bejaarde liefhebbers en minima wordt niet gesproken , dat veel verenigingen het loodje gaan leggen is gewoon een feit en daar moet dan maar mee geleefd worden en waarom dit alles ? Om de nationale concoursen geautomatiseerd te krijgen en de ent en hoklijsten gekoppeld aan ,, zijn,,  zo belangrijke befaamde systeem.

Ik ben zo een melker met een pensioen wat steeds minder wordt en een aow, ik ben zo melker die enkele jaren terug een nieuw systeem aankocht, ik ben zo melker die investeerde in dure en goede duiven, ik ben zo melker die inkorft in de club en clubspel , samenspel en rayonspel mooi genoeg vind. Ik ben zo melker die het leuk vind om zelf de stamboomkaarten te maken, ik ben zo melker die netjes de hoklijst en entlijst maakt en deze netjes op tijd inlevert in zijn duivenclubje, ik ben ook zo’n melker die durft te stellen dat iemand die zich niet kent inleveren in de situatie van anderen duivenmelkers gewoon een autoritaire zak is.

Dus ben ik ook een melker, net als 90% van de melkers die denk ,,laat die nationale concoursen lekker de pleu… krijgen met het gps 2021 erbij,, en beste NPO houdt jullie nu lekker bezig met de ringenadministatie en de overschrijvingen  daar hebben jullie met jullie bescheiden now how al je handen vol aan en laat de rest maar over aan de samenspelen en afdelingen , die bepalen wel wat goed voor hun is. Willen er leden met GPS 2021 in zee gaan ,,prima,, maar laat de andere met rust, 70 % van uw leden is tegen de dood en al bijna schijndood en die moet men in Papendal niet meer proberen te dwingen met wat zij willen, laat jullie zo gewilde systeem gewoon vrijblijvend invloeien net als met het ECS is gebeurd. Nee , geef mij Koos maar , daar waren we al blij met een nieuwe koffiekan.

Op het duivenhok gaat het in mijn ogen beter dan het vorige najaar, kwekers hebben hun laatste pen al in staan , de oude vliegduiven moeten nog twee pennen gooien en de jongen drie pennetjes. Elke dag nog een kussensloop vol met dek en donsveertjes , dus heb ik niets te klagen. Er zijn geen rui bevorderaars gegeven en ik heb gewoon de natuur zijn werk laten doen. Dinsdag komt de man met de witte jas de duiven enten tegen paramixo en herpes en dan kunnen ze er weer een jaar tegen aan. Mooi een maand voor de koppeling van de kwekers dus de planning is prima. Duiven gaan er nog dagelijks uit en wie de lucht in gaat heeft me zegen en wie op het dak blijft zitten ook. Rust op het hok is nu geboden. Ook krijgen de jonge doffers de ruimte om een broedhok van de duiven die geruimd zijn in beslag te nemen en om dit te stimuleren zijn wel even de zitschapjes uit het hok gehaald ,die als ze allemaal een broedbak hebben, weer op advies van mijn Reeuwijkse mentor worden teruggehangen.

Elke dag kan ik genieten van mijn duivensport net als duizenden andere duivenmelkers en ik hoop dat jullie net als ik je hobby niet laten verzieken door die Papenlallers

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs RPW

Racing Pigeon Whisperer.

Comments are closed.