Het wel en wee rondom ons duivenkot 38-2019

We zijn alweer een weekje verder en het seizoen is voor de competitievliegers ten einde, sommige doen nog aan taart ,paling of zalmraces mee maar dat zijn in mijn ogen pure gezelligheid concoursen. En aangezien ik zelf niet zo vrolijke frans ben onthoud ik mij van dit soort fratsen. ook kampioensavonden of huldigingen evenals beursgezelligheid is aan mij niet besteed. Ik zit het liefst met een liefhebber of liefhebbers anoniem aan een bakkie koffie in een tuin of bij een hok lekker over de hobby en alles wat daarbij hoort te chillen en dan mag er best met de vuist of een pot op tafel geslagen worden. Het belangrijkste is de kennis en informatie die we met elkaar kunnen uitwisselen mits deze eerlijk en oprecht is tenminste.

Ook de discussie nemen weer in alle hevigheid toe en men schuwt niet om de grote mannen uit Reeuwijk in deze te benoemen. Maar neemt u nu maar van mij aan dat deze mannen ook voor eerlijk spel in de duivensport zijn. En laten we of laat ik één ding voorop stellen dat de mensen die voor inkorfbeperking zijn hoofdzakelijk jaloerse melkers zijn die de zon niet in het water kunnen zien schijnen. Zelf ben ik tegen inkorfbeperking maar wel voor een eerlijke competitie opbouw met een vooraf bepaald aantal duiven per ingeschreven hok.  Maar  een liefhebber die nu dus bv met 210 oude duiven speelt gaat in mijn visie  bij een vooraf bepaalt aantal duiven met 7 hokken op zijn erf spelen en elk hok heeft een eigen naam en elk hok mag vijftig jongen inschrijven.

Dus a we krijgen van zo een liefhebber er 6 inschrijfgelden, lees contributie en npo bijlage bij. Hij zet zijn maximum aan 350 jonge duiven in dus , het ledenaantal wordt kunstmatig omhoog gehaald iets wat de duivenhouderij meer status geeft en de concoursen worden groter. We zou ik ondanks dat er 7 hokken of meer op een coördinaat vliegen het stemrecht op één per coördinaat houden. Een tegen argument wat ik vandaag hoorde was ,tja ze zijn gek gaan 7 contributies en kosten betalen! Wat een lul-argument , als de chinees bij deze mensen gebeld heeft en niet om een maaltijd te brengen , kunnen ze ook nog het hele jaar een drankje in hun club weggeven. Mensen veroordelen vaak anderen om zelf snel uit hun eigen schaduw te stappen.

Ook kregen wij in onze club een stencel met diverse vragen erop betreffende de afdeling, hoeveel vitesse, midfond ,dagfond vluchten enz. uiteraard direct het dezelfde avond ingevuld omdat ik het huidige programma veel te zwaar en te lomp vind. maar wat scherts mijn verbazing , twee dagen later staat er al een conceptvluchtprogramma op de afdeling 5 site . Dus vermoedelijk worden onze enquête formulieren als wc papier gebruikt en ik hoop dat de inkt dan zo erg afgeeft dat ze er een blauwe reet aan overhouden.

Staan wij er als liefhebbers weleens bij stil hoeveel ringen het NPO per jaar uitgeeft ? 100.000 ? 200.000 ? 500.000 ? Staan wij er wel eens bij stil dat we onze hobby na selectie terug brengen naar het aantal waar het seizoen mee werd begonnen ? Begrijpen wij dan wel dat het aantal van de uitgegeven ringen waarmee duiven geringd zijn in het vergetel circuit verdwijnt om het netjes uit te drukken. Daar praten we liever niet over maar is feitelijk van de zotte.

Ook het woord fraude en doping komt weer uit heel veel monden en ook uit de mijne sommige dingen kloppen gewoon niet en kunnen niet op kunde of toeval berusten. Het NPO slaapt door en heeft zelfs de dopingcontroles volgen een erkend dopingcontroleur in de koelkast of zelfs diepvries gezet. GPS 2021 heeft hun tunnelvisie en daar moet verder alles voor wijken maar 2021 is pas over twee jaar en het zo maar eens kunnen dat ze dan onze sport voor veel liefhebbers al kapot hebben gemaakt.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs RPW

Racing Pigeon Whisperer.

Comments are closed.