Het wel en wee rondom ons duivenkot 37-2019

We zijn weer een weekje verder en een weekje wat niet prettig eindigde. Op twee vluchten hadden we hier duiven mee  , Peronne nalijn en jonge duiven Pointiose. Er stond in wezen nog maar één ding voor ons nog op het spel en dat was om het duifkampioenschap nalijn van ,,de Hoerenloper ,, binnen te halen die toch wel een aardige voorsprong had op twee leden binnen onze club. Vooraf wist ik al dat dit niet zou gaan lukken, en idd pakte één van die leden met zijn benodigde prijs, de eerste ,,los,, in de club. Gefeliciteerd ermee. Uiteindelijk werd ,,de Hoerenloper,, nog derde duifkampioen in de RMO iets waar ik tevreden me kan zijn.

Op Pointiose was het verhaal van de laatste weken weer van kracht je percentage pakken maar pas halverwege de lijst beginnen, dus matig maar het is niet anders.

Inmiddels zijn alle piepers weggehaald en morgen gaat de eerste mand met vliegduiven weg die de eerste selectie niet doorstaan hebben en eind van de week denk ik meer duidelijkheid te hebben van wat nog aan mag blijven.

Over het eerlijk spel gebeuren binnen het NPO gebeuren kunnen we kort en lang over praten maar waarom niet gewoon een link achter die vier aangegeven systemen waarop de lezer ja kan klikken. Als je dit soort dingen weer bij bestuurders vanaf de verenigingen ,samenspelen en afdelingen gaat neerleggen weet je vooraf dat alles weer gemanipuleerd gaat worden. Dus simpel wat is uw keuze en wat zou u in die keuze eventueel nog willen aanpassen. Je klikt op je keuze en vult een eventuele aanpassing in. Nu hoor je andere zeggen we doen hier niks mee want we willen het bij het oude laten, logisch als ik b.v.naar de lijst van de club kijk.

Maar het vliegseizoen is voorbij en de stamlijsten en lijsten van de nog aanwezige duiven  liggen al voor me vandaag door het hok gelopen en wat aantekeningen gemaakt. Selecteren blijft altijd een moeilijke opgave, hier wordt eerst gekeken naar de behaalde prijzen en bij de twijfelaars wordt de stamkaart erbij gehaald en dan nog eens gaat de duif door de hand. Maar een goede afstamming geeft meestal doorslag. Ik ben voor een snelle selectie want een duif die te lang nutteloos op het hok blijft kost je geld.

Ook snel scheiden wordt dan veel eenvoudiger en het klad wat je dan steeds loslaat is ook niet meer groot maar wel overzichtelijk.

Dit jaar gestart met 44 oude duiven en later 50 jonge duiven.  31 oude duiven en 19 jonge duiven overgehouden, dus 44 duiven totaal verspeeld. Uiteraard heb ik ze zelf ingekorfd en zal hier niemand de schuld van geven maar het feit blijft dat we enkele misselijkmakende lossingen hebben gehad in 2019 waaraan ik niet eens wil terugdenken en dat de eerste jonge duivenvlucht vanuit Duffel hier het hele jonge duivenspel verziekt heeft, en ver,,ziekt,, bedoel ik precies zoals ik het opschrijft. Liefhebbers wiens hok niet in orde was maar dan gewoon de zgn gezonde duiven (die tussen de ellende zaten) brengen waarna meerder leden de dag van thuiskomst en de dagen erna zieke duiven van deze wedvlucht ziek in hun hok aantroffen en grote verliezen leden op deze vlucht.

Maar je mag er nooit wat van zeggen want dan is het bonje en schrijven erover is helemaal uit de boze ( werd in het verleden zelfs met schorsing bedreigd), in mijn hoofd ben ik helemaal klaar met de duivensport maar de hobby zit ook in mijn hart en die zegt gewoon doorgaan en laat ze fijn de t….. krijgen.

Oja , op duivenmarktplaats staat een mooi ingezonden stuk van dhr Allessie , over de dopingcontroles en dus snap ik nu meer van dat sommige kunnen pieken als het nodig is.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs RPW,

Racing Pigeon Whisperer.

Comments are closed.