Het wel en wee rondom ons duivenkot 36-2019

We zijn weer een weekje verder en naderen het einde van het vluchtseizoen. Altijd naar om je te realiseren dat het dan weer is afgelopen is ,maar dit jaar heb ik dit gevoel zeker niet. Een raar seizoen waarvan ik het gevoel heb dat ik er niet uit heb kunnen halen wat ik wilde. Ondanks twee TT vermeldingen , kampioensduif dagfond in de RMO en nu weer een eerste prijs in MHO. Maar het gevoel van falen overheerst gewoon. Uiteraard is het falen met de jonge duiven hier debet aan. laatste opleervlucht te laat gelost met extreem warm weer en een flinke tik en dan de eerste jonge duivenvlucht meerdere duiven ziek thuiskrijgen en een grote verliesfactor. Was ik toen de enige ? Nee meerdere in de vereniging waren er op die vlucht de klos en deden verder niet meer mee. Zelf kon ik door snel handelen de duiven weer binnen enkele dagen in goede doen brengen maar de echte spirit was er bij ze uit , en in wezen ook bij mij . De bedoeling was een nieuw spelletje te proberen voor mijn doen met twaalf jonge weduwnaars. Speciaal daarvoor waren twaalf duivinnen bewaar , maar als je dan op die vlucht acht van de twaalf doffers kwijt bent en eentje gewond dan zakt de goede moed je in de schoenen en is het feitelijk over. Maar degene die me goed kennen weten dat ik liever het hok leeg speelt dan opgeven ondanks dat het niet meer in te halen was. Toch nog een eerste gepakt en nu dan de tweede met nog twee vluchten te gaan. Zou ik nog een eerste pakken dan buigt mijn mening snel om naar missie geslaagd. Zo snel kan het ook weer gaan in de duivensport.

Zaterdag werd er weer veel geklaagd over de lossing en uiteraard altijd door melkers die ze minder hebben gepakt. Zelf stond ik geheel achter de lossingen en had ze zelfs eerder gelost , daar duiven ook tijd nodig hebben om bij een mistzone te komen en die is dan inmiddels opgetrokken.

De eerste vlucht van de ochtend kwam vanuit Quievrain. Het regende op het moment dat de duiven zouden moeten kunnen komen, maar gelukkig  hield het op. Zag op compu/live dat er duiven vielen van rood en hoeveel meter deze maakte dus een aankomsttijd was snel berekend. Een klad van ongeveer vijf en twintig duiven kwam over de stad , twaalf minuten voor de berekende tijd dus die konden weleens van rood zijn afgedwaald maar met tien minuten erbij ging mijn berekende tijd dus twee minuten naar beneden. En idd kwam er een duif over het dak niet hoog maar ging door over de Menkenhal bij het Weena, Ienepien dat was een stadduif ,, ik,, misschien P de Waal en zn. Maar ik was niet uitgesproken of onze ,, Hoerenloper , kwam uit de lucht knallen , tip op de golfplaten en direct op de plank ,, piep piep 10.55 23. uur en 1405 mpm goed voor eerste in de club , RMO en MHO/2571 duiven. vorige week had deze duivin al de 8 /2769 en de week daarvoor 40/3167. Vorig jaar ook al een eerste op Fontenay als jong wat goed was voor de 17/3562. Deze Hoerenloper (duivin) is een kweekprodukt uit ,,De Heremansdoffer,, X ,,Willemien,,. Volgend seizoen eens een paar jongen meer uit halen, dus koppel gaat zeker weer op elkaar. Op de tweede vlucht van de zaterdag ging het een stuk minder maar met enkele prijsjes moest ik gewoon ook tevreden zijn. komend weekend de afsluiting en daarna me beraden hoe verder. Tot de volgende rondom,

Kees Commijs RPW                  

Racing Pigeon Whisperer.

 

 

 

Comments are closed.