Het wel en wee rondom ons duivenkot 35-2019

We zijn weer een weekje verder en je kunt merken dat het seizoen op zijn einde loopt. Deze week nog maar weinig jonge duiven op het concours van Fontenay in onze club, mede door de vele verliezen dit jaar en uiteraard ook door de instelling van vele melkers. Zij hebben weinig te verliezen en raken dan wat jongen kwijt dus stoppen dan. Jammer voor de rest maar ,,het zij zo,,. Zelf ben ik een melker die echt tot het gaatje gaat en met de jonge duiven gaat altijd alles mee , ik wil als ze jong zijn dat ze alles ervaren wat er te ervaren is. En geleidelijk aan zie ik elk jaar het hok sterker worden. Uiteraard begonnen ook wij vijftig jonge duiven af te richten en met de gewonden die thuis zitten meegeteld zijn er nu nog achttien dus een flinke aderlating die nog erger is daar er vermoedelijk maar vijf  of zes doffers bijzitten . Dus deze gegevens zullen zeker invloed krijgen op de selectie over drie weken.

Over de vluchten van het afgelopen weekeinde was ik hier op het hok zeker niet tevreden, achteraf viel de wedvlucht Lennik nog mee en was dezelfde duivin die vorige week de eerste was dit nu weer. Deze duivin heeft ook al in het verleden een eerste prijs gevlogen  dus heb ik het besluit genomen haar vader de Heremansdoffer (die al apart zat)weer terug te zetten in het kweekhok. En zo gaan die dingen, soms ben ik veel te snel.

Op de middagvlucht vanuit Fontenay is het uiteraard meldingen volgen en nu was er deze keer ook een melker bij mij om de duiven aan te zien komen. Een telefoontje kwam bij hem binnen van v Dijk uit Hoogvliet dus mijn kladblokje erbij en als snel de conclusie getrokken dat we hier om 13.50 uur moesten zitten om een vroege duif te draaien. En als dan die tijd voorbij is en ik heb hier nog niets is voor mij feitelijk de vlucht afgelopen. Liefhebbers verklaren mij voor gek en natuurlijk speel ook ik voor een kampioenschap , maar een echte vroege duif geef mij altijd die speciale kick. En de rest? Ik zie het als bladvulling. Van mij mogen ze in de grotere samenspelen en afdeling concoursen ook 1: 100 gaan vliegen. Scheelt een hoop papier en de echte kampioenen  en klasbakken van duiven krijgen dan de volle aandacht. maar dat is mijn gedachten en vele zullen het uiteraard niet met mij eens zijn en dat hoeft ook niet. In onze club begonnen ze een kwartiertje na de tijd dat ik zeg dat we moesten zitten en zelf moest ik dan nog tien minuten wachten daar mijn eerste op 14.16 uur en de tweede op 14.20 uur arriveerde , gewoon snot dus.

Neem de ladies league pracht idee maar ik vond het helemaal niks en feitelijk kun je nu zien dat ik gelijk heb. De dames pakken kopprijzen die ver gezocht moeten worden verder in het grote lijstenboek. De dames gaan dadelijk weer kweken met deze duiven en staan uiteraard weer fijn bovenaan maar zakken in het grote duivenboek steeds verder weg. Ook andere kijken naar de dameslijsten en denken zo die vliegt geweldig daar ga ik er eens een paar halen dus….

Hetzelfde is in Zuid – Holland met de gouden ringen race , een race die voor honderd procent uit duiven bestaat die uit goede duiven gekweekt zijn en waar dan wat geld mee te verdienen valt. Maar zoals mijn mentor altijd zegt ,, ik kweek honderden duiven om te proberen er wat goeds van over te houden, want als ik allemaal goede klasbakken zou kweken dan zou de sport wel erg makkelijk zijn,,  En dat geldt voor deze competitie ook , dit jaar zijn er slechts tientallen die nog op de lijst voorkomen en ook hier geldt dat de zgn klasse duiven op het zoveelste blad beginnen en soms zelfs geld verdiende waar men er niet meer op rekende als ze naar de verenigingslijst keken.

Ik ben feitelijk tegen dit soort competities , je maakt competities in competities en ondermijnt feitelijk de glorie van de echte kampoenen.  En zeker tegen de dames zou ik zeggen ,,kom op meiden van het Nederlandse feministische duivengenootschap,, meet je met de mannen op een mooie gezamenlijke lijst want in 2019 willen we toch geen onderscheid meer maken.

Eh. O ja over het lossen van de vijf vergeten manden van afdeling 5 vanuit een losplek kort bij huis op een moment dat men verwachte dat ze onder de concoursduiven thuis zouden komen zodat het niet zou opvallen,hoor je na een klein artikeltje van het bestuur op hun site niets meer.

Ik hoop dat u beseftdat dit in wezen een poging was om de boel te bedonderen  dus er gewoon fraude is gepleegd. En men zeker niet moet proberen personen een hand boven het hoofd te houden want dan is het de volgende keer weer raak.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs RPW

Racing Pigeon Whisperer.

Comments are closed.