Het wel en wee rondom ons duivenkot 32- 2019

We zijn weer een weekje verder, een weekje met leuke dingen en met ergernissen maar laten we eerlijk zijn tegenover elkaar dit is toch het leven, spreuken als ,, na regen komt zonneschijn,, of,, een dag niet gelachen is een dag niet geleefd,, zijn er niet voor niks. En vandaag was er dan weer zo eentje , duiffies kwamen lekker af maar er waren er toch weer twee achter en dan gaat het hard maar  .. er kwamen er ook weer twee terug van weken geleden , één was er goed aan de ander gewond.

Maar als duivenmelker moet je tegenwoordig het incasseringsvermogen van een topbokser hebben. Heel de week hard werken aan je duiven , inkorven en dan op zaterdagochtend horen dat de heren ze liever vasthouden terwijl heel het land aan het lossen is , uitgesteld naar zondag.

Nu wil ik effe niet de discussie wat beter was zaterdag of zondag los want dat weet niemand op zaterdagochtend 7.00 uur , maar als iedereen los is en de NPO coördineert dat dan vind ik het raar dat mijn afdeling ze vasthoudt. Achteraf misschien een prima besluit omdat er zaterdags wel hogere snelheden werden behaald, maar er ook een flink percentage verliezen waren. Zondags lag de snelheid mpm zo 300 mpm lager maar ook het verliespercentage was minder. Maar mijn moeder zaliger zei altijd ,, achteraf kijk je een ezel in haar reet,,.

Dus zondag wachten op de duiven die om 8.00 uur gelost waren ( in mijn ogen een uur te laat) Ik verwachtte een snelheid van rond de 1700 mpm terwijl anderen veel hoger inschatte.  Dus om 11.00 uur zat ik al op mijn duivenstoel en liep geregeld naar beneden om te kijken of ik niet verrast was. Opeens een melding op compu/live dat er een duif in Sommelsdijk was en al snel erachter ook in stad a/h Haringvliet snel rekenen en 11.30 moest kunnen. Opeens een duif vanuit het zuid oosten en direct een tweede erbij in de put en uit het Noord oosten ook één terug ,,Jezus wat is dit,, de duiven vallen op het dak van het pand en eentje heeft blaren op zijn poten want komt direct naar beneden en de tweede volgt snel de derde wipt naar het plat eronder en blijft op het hoekje zitten koekeloeren. Effe op het display kijken en geconstateerd om 11.27.06 en 27.36. wat het waard is weet ik op dat moment niet maar ten opzichte  van de meldingen op compu /live  zijn het vermoedelijk leuke duiven . Maar ze gaan niet naar binnen blijven op de plank zitten en er komen duiven bij. Ik zit dan boven in mijn stoel te kijken  en loop weer eens naar beneden , acht geconstateerde duiven, maar er lopen er wel dertien of veertien voor het hok. Later bleek dat er twee terug waren gekomen van weken ervoor en er zaten ook veel meevallers een rode en een zwart witpenner. Die meevallers hebben wat gegeten en gedronken en zijn daarna weer vertrokken. Maar wat ik wil vertellen is dat de duiven verdwaasd waren van het laatste stuk vanuit de oostkant tegen die flinke bries invliegen, dat vinden ze niet prettig. Al met al tevreden met twee leuke tijdduiven en de tweede duif ,,Atropos,, heeft nu al een achtste en een vijfde weg. is een jong van Pogba x  Jonge Crack allebei uit de line Lady Bolt ingekruist met het soort de duiven van Willem de Bruijn. Uiteraard maakt een zwaluw nog geen zomer maar ik ben blij met de huidige ontwikkeling. Ook de duif die als eerste arriveerde is weer zo een kweek product.

Het weekend was er één om tevreden te zijn en nu op naar de volgende rondom.

Kees Commijs RPW.

Racing Pigeon Whisperer.

Comments are closed.