Kippenvel.

Deze postduivencoach krijgt dagelijks wel wat telefoontjes of messinger berichten en uiteraard meestal van melkers die vroeg of goed gepakt hebben en  ook meestal juist als de postduivencoach ze zelf iets minder heeft gekregen, zo zitten duivenmelkers in elkaar. Soms krijg ik dan kippenvel en denk ,,man leer toch eens lijsten lezen,,.  Je had ze niet best Kees ,  (nee klopt ik had er maar twee in ) Niet best en dat met twintig mee. ( ja dat klopt , niet best ) Ik vloog bijna 40 %, ( dat is mooi , maar …. in jouw samenspel loopt het wel 100 mpm langer en had ik er ook 8/20 ingedraaid ) Ja maar dat kun je niet vergelijken . ( ook met de oude draaide ik er maar 2 /10 in maar in jouw samenspel was het 5/10 geweest dus 50 %) Ja maar dat kun je niet vergelijken  ( Joh je hebt helemaal gelijk het is appels met peren vergelijken) nu dat ook weer niet  (Nee wat dan , selecteer jij lekker op jouw uitslag en dan doe ik het op de mijne., jij de appels en ik de peren.) tuutt tuut tuuterde tuut,  (kippenvel)

Selecteren doe je naast uitslaglijsten en stamkaarten op gevoel.  Op behaalde prijzen was mijn Bonte Willem al weg geweest, maar gevoel zei mij dat deze doffer meer kon, zijn bouw is goed en afstamming goed . Toen Willem van het voorjaar weer bij ons op het hok stond te kijken zei hij nog ,, Kees niet aanhouden omdat mijn naam op de stamkaart staat , ik kweek ook duiven die het niet halen , ik zei hem toen afstamming is perfect en eens komt het eruit. De doffer heeft geen duivin en zit het liefst op het bovenste schapje (tip van Willem) en speelt daar zijn prijzen op, maar vandaag is het me gelukt om hem een liefje te schenken wat geaccepteerd werd , laten we hopen dat dit op de laatste dagfondvlucht tot resultaten leidt. Ik heb een opsteker echt nodig na het vervelende kippenvelmoment.

Kees Commijs ,,Postduivencoach,,.

Comments are closed.