Het wel en wee rondom ons duivenkot 28-2019.

We zijn weer een weekje en twee vluchten verder en allereerst iedereen bedank die mij bedankte met de vroege duif vanuit Argenton en uiteraard wil ik in deze Arie Huizer niet vergeten, het was in de kille koude dagen die de duivensport doormaakt een warme douche voor me.  En met de koude kille dagen bedoel ik natuurlijk de petitie die rondwaart over de sociaal media om te tekenen dat de voorzitter van de Nederlandse Postduiven organisatie zijn hamertje neerlegt. Uiteraard ben ik voor de petitie en heb deze ook ondertekend mede naar aanleiding van een discussie die ik via messinger met deze voorzitter voerde, hij heeft een vaste tunnelvisie en luistert absoluut niet naar tegen argumenten , zijn visie is en staat dus ,,klaar,,. Denk dat dit een foute werkwijze is en voor degene in zijn omgeving onwerkbaar. Tevens vind ik dat zijn streven te hoog is en dat het NPO in een simpel onderkomen hoort te zitten en hoofdzakelijk de ringen en opvang administratie behoort te doen . Lossingvergunningen en lossingplaatsen aanvragen kunnen de afdelingen zelf bepalen en bij de instanties doen. Zo ging het vroeger en zo kan het nog . Geen gezeik en iedereen rijk. Ook tegen zijn visiekindje  GPS2021 barst het van de weerstand bij de liefhebbers. Ook het vliegen van een kortere afstand dan de discipline voorschreef stuitte op weerstand mar gebod bleek gebod. Ook het weigeren om met de duiven Blois te vliegen in plaats van Argenton op aanvraag van afd 5 en afd 6 werd geweigerd en is nu weer gedaan en wedden dat het nu hij de zaag aan zijn poten voelt het wel wordt goedgekeurd. Deze man wil koste wat het kost zijn plannen uitvoeren ten koste van de duivensport , de liefhebbers , de klokken importeurs enz. Uiteraard kun je stellen maar voor sommige dingen zijn toch anderen binnen het NPO bureau verantwoordelijk, fout, voorzitter blijft altijd eindverantwoordelijke.

Over het duivenweekeinde kan ik heel kort zijn, Nanteuil ging helemaal fout niet het beoogde prijspercentage met acht duiven mee en slecht een duif op twee/derde van de lijst. Bij de jonge duivenvlucht vanuit Quievrain ging ik zelf vreselijk de fout in door de aankomsten op compu/live te volgen en toen ik zag dat er duiven in het westland vielen rond 45 en tien kilometer verder en tien minuten eerder gelost liep ik naar beneden om het rekje bij het ok weg te halen maar te laat de jonge duif zat al op het dak van het pand te wachten maar dat kan uiteraard 1 sec zijn geweest maar ook 20 minuten u en ik zullen het nooit te weten komen. Aan de lijsten en aankomsten was weer duidelijk te zien waar de duiven met deze wind lagen en een voorbeeld is dat ik in de vereniging zes prijzen speel en in midden oost eentje. ,Duiven lagen duidelijk in het oosten dus dubbel voordeel vanuit die hoek en blij dat sommige zijn. En dat is de duivensport het zal nooit eerlijk worden of er moeten personen opstaan die keihard gaan stellen , je vliegt in rayon oost dus ga je ook in een vereniging en samenspel in rayon oost. Je vliegt in rayon midden dan moet je ook in een vereniging en samenspel van rayon midden. Je vliegt in rayon west en dan moet je ook in een vereniging en samenspel van rayon west. Dit zou al een hele goede stap in de eerlijke duivensport uitvoering zijn. Nu heb je nog diverse goudzoekers rondlopen.

Ook van de opvangers begin ik langzaam aan genoeg te krijgen en diverse zijn er geruimd omdat de meeste de duif niet meer komen ophalen, ik heb er nog eentje ik denk nu al drie of vier weken in een kooitje zitten uit Krommenie, ik haal hem deze week , ik haal hem zondag , ik stuur wel een koerier langs enz enz maar de duif zit hier nog steeds , ik krijg er schoon genoeg van. En postduivencoach hoe doe je het zelf ? Duidelijk binnen een bepaalde afstand haal ik de duif op en anders vraag ik of ze de duif willen verzorgen en op enkele kilometers van het hok willen lossen. Valt de duif terug bij de liefhebber dan kunnen ze het eigendomsbewijs direct van mij krijgen.

Ook kreeg ik deze week de factuur van de dierenopvang in Drechtsteden voor het ophalen van een duif, een dikke dertig euro, maar deze opvang was op diverse punten in de fout gegaan en dus via de email aangegeven dat ik niet bereid was om de factuur te voldoen met alle punten van gemaakte fouten erop. Inmiddels bericht gehad dat er inderdaad fouten waren gemaakt en dat ze dit ook betreuren.

Ergernissen  anders is het momenteel niet ,hopelijk in de volgende rondom leukere berichten met een nieuwe Argenton (Blois ? ) voor de deur,

tot de volgende rondom.

Kees Commijs RPW

Racing Pigeon Wishperer.

Comments are closed.