Het wel en wee rondom ons duivenkot 27-2019

Weer een weekje verder en een moeizaam weekje. Vorig weekeinde waren de vluchten afgelast dus was het eigenlijk een weekeinde van bezinning. Veel verliezen met de jonge duiven bij heel veel liefhebbers terwijl anderen helemaal of heel weinig verliezen hebben. Sommige komen er vooruit dat ze veel rijden met hun duiven en anderen houden de liefhebbers dom door te zeggen ik rij nooit. Zelf had ik door de omstandigheden gedwongen een keer of 5 gereden en deze week weer twee keer. Toch weer verliezen met duiven die er goed uitzien en goed aanvoelen.  Mest is goed maar dit percentage aan verloren gaande duiven moet ergens aan leggen en zeker binnen je eigen ding. Verloor iedereen veel duiven dan zeg ik ja het is algemeen maar sommige verliezen helemaal niks dus…… ik blijf zoeken al raken de hokken aardig leeg. Sommige liefhebbers zijn verstandig en haken af maar afhaken zit niet in mijn aard en met een hoogwaardig kweekhok achter de hand durf ik ook het risico van duiven verspelen te nemen, maar de spoeling wordt wel dunner.

Dit weekeinde weer een uitgestelde vlucht vanuit Argenton. En achteraf gezien een juiste beslissing omdat zaterdag de verre vluchten niet geweldig gingen. Maar nu los op zondag met een goed vertrek maar onderweg wel een obstakel. En wederom werd net de snelheid van 1100 mpm gehaald die snel terug liep en in veel clubs zijn vanavond de prijzen nog niet verdiend. Wij slaan in de club morgen om 10.00 uur af.

Van Argenton kregen we een duif rond 17.46 uur. ,,De Bonte Willem,, een rechtstreekse die ik van Willem de Bruijn heb gekregen. Een broer (of zus ) vloog bij Willem de Bruijn al een eerste in een combinatieconcours afd. 5 en 6. Dus uit goed hout gesneden , Vader is de Bonte Geerinckx  en Moeder is Princess Harry, dit voor als u wat goeds wilt gaan aanschaffen aan het eind van het jaar in Thorne. Willem bedankt.

Ook vlogen we dit weekeinde Lennik een nieuwe losplaats en de wind was westelijk dus verwacht ik dat eerst rood gelost zou worden maar nee hoor , eerst ging blauw de lucht in en 15 minuten later wit en 15 minuten daarna  Rood. Dus nu werd voor alle rayons in de hand gewerkt dat er aan de oostkant ervan het hardst gepakt zou worden. En de goede lijst bekijkers zullen het direct beamen. Ik heb dit al eerder aangekaart maar uiteraard tegen duivenmansoren gericht. En waarom ? ik kan het u vertellen maar doe dit uiteraard niet, die conclusie mag uzelf trekken als u naar de lijsten kijkt.

Het is een korte rondom maar ik laat het erbij dus tot de volgende dan maar.

Kees Commijs RPW

Racing Pigeon Whisperer.

Comments are closed.