Het wel en wee rondom ons duivenkot 26-2019

We zijn weer een weekje verder en een het was een klote week waarop ik straks terug kom.

Maar de NPO ging deze week over tot competitieverbastering om ik weet niet wie tevreden te stellen. Een Midfondvlucht werd een stuk dichterbij gelost op een afstand van een Vitesse vlucht en ging tellen als een nationale midfondvlucht terwijl er in onze afdeling de jonge duiven werden afgelast en de oude duiven nergens voor telde. Het NPO zijn en blijven in mijn ogen gewoon een stelletje amateurs die een bepaalde commerciële visie hebben en voor wat de echte beoefening van onze hobby de plank geregeld totaal misslaan.

Ik had dus besloten de oude duiven gewoon thuis te houden daar ik weiger aan deze krankzinnigheid mee te werken, dus zaterdagochtend vroeg rijden naar Ronny van Tilburg in Zondereigen om voor het echt warm begon te worden voer te gaan halen voor onze beestenboel , de jerrycan voor benzine liet ik maar thuis omdat bij 35 C een jerrycan in de zon mij geen goed gevoel gaf. Voor ik van huis ging zag ik dat de nationale midfondvlucht (210km) vanuit Peronne om 7.00 uur gelost was en al rijdende zit je dan toch in de lucht en over de landerijen te staren. Een blauwe gloed hing over de landerijen en het water , dit kon niet goed gaan. En inderdaad het ging niet goed , al proberen sommige (die zelf niet een meededen) het wel goed te praten. Maar een concours van deze afstand met een ZO wind met als aankomst na ruim 2,5 uur en dan op sommige plaatsen meer dan 30 minuten open staan noem ik niet goed en als ik dan verneem dat er wederom weer goede duiven niet gearriveerd zijn (bij sommige 30 %) dan durf ik te stellen het ging niet goed.

Maar je week was niet best zei je postduivencoach ? Klopt de jonge duivenvlucht van vorige week dreunt hier goed na, keek ik twee weken terug nog naar mijn jonge duiven en dacht ik een nagenoeg onklopbaar hokje duiven gekweekt te hebben dan is het nu nog een hokje brandhout wat er zit. Duidelijk de jonge duivenvlucht was niet best zaterdags , maar nog wel dik mijn prijzen maar veel verliezen en nagenoeg geen nakomers. Wel enkele gewonden kwamen na. Een duif zat in Lemmer en is door de liefhebber bij een andere melker in IJsselstein afgegeven waar Ienepien het heeft opgehaald. Ook werd er een duif opgegeven in den Haag en wederom ging Ienepien in de Toyota en haalde de duif, deze was even daarvoor van de straat geplukt en broodmager , als een mes zoals we dat noemen , maar bij thuiskomst begon de duif te eten en te drinken dus ik dacht dit komt wel goed.  Maar het kwam niet goed en ochtends lag de duif dood in het hok, voor het eerst in 50 jaar heb ik een duif begraven en waarom ? Bewondering voor deze jonge vogel die nergens was binnen gelopen en zo diep was gegaan en het bekocht met zijn dood.

Vervolgens werd ik donderdag rond 15.00 uur gebeld door een dame van de dierenambulance in Dordrecht. Ze hadden ergens een duif van mij opgehaald. Ik zei dat dan en ik kom hem direct halen. Nee zei de dame dat gaat niet want we moeten zo weg, wel moet ik u zeggen dat de duif gewond is . Ik , daarom wil ik hem direct halen zodat ik het beestje kan verzorgen. Nee dat wordt dan morgenochtend en u moet dan wel E 25,00 betalen voor het vervoer wat we hebben gedaan. Oke.  Avonds ik dacht rond 20.00 uur weer telefoon , met de dierenambulance Dordrecht , het wordt hier te warm met dit weer we brengen u duif naar de vogelklas in Rotterdam, kunnen ze daar gelijk naar de verwonding kijken . Ik, nee ik wil de duif nu ophalen. Nee dat gaat niet. Ik , maar ik betaal zeker niet mee dan het afgesproken bedrag. Zij kort , mogen we u adres voor de factuur ?

De andere ochtend ik naar de vogelklas en sta daar om 8,45 voor het hek terwijl twee dames gezellig zitten te kletsen aan een tafeltje. Goedemorgen dames ik kom mijn duif halen. Zij dat kan niet we zijn nog niet open. Ik , Sorry op internet staat 8.30 uur open en op het bordje hier waar ik met mijn neus tegenaan staat sta het ook. Komt u maar binnen ga ik het even binnen navragen . Dame komt terug, heeft u het ringnummer ? Ik nee maar het is gisteravond hier bezorg en heeft een geel telefoonbandje met telefoonnummer op de chipring. Dame weg en binnen hoor ik ze het aan Ewalt vragen en komt terug met de duif is haar hand zoals een kind van vier jaar een duif vast houd. ,,Ik,, hou u altijd zo een duif vast, dat doe je zo. Kortom aan de verwonding was helemaal niks gebeurd en zelf kon ik het ook niet meer hechten. Dus werd het meer ontsmetten en met hansaplast dichtspuiten. De factuur zal nog wel komen maar het laatste woord is hier nog niet over gesproken en als het in een onderkomen van een dierenambulance te warm wordt vraag ik me toch af wat ze met andere opgevangen dieren doen en of ze wel goed bezig zijn. Dit muisje gaat zeker nog een staartje krijgen. ( en ik hou u op de hoogte)

Maar even terug naar de zondag en de maandag na de jonge duivenvlucht, alle jonge duiven kwamen beroerd thuis en de mest was niet om aan te zien, in mijn ogen dus wat opgelopen in de reismand een bacterie of een virus. Er zal hard gewerkt moeten worden om ze voor komend weekeinde weer een beetje op orde te krijgen , ik doe mijn best.  Dit is het risico van onze sport ,,de  reismand ,, en we weten allemaal ook dat sommige het niet zo nauw nemen met wat ze inkorven, jammer.

Ook had ik weer een discussie na Issoudun , iemand zei ,,mooie uitslag,, ik zei Nee dan had ik vijf tot zes minuten eerder moeten zitten. Natuurlijk had ik twee aardige duiven maar daar gaat het hier niet om, het gaat om een eerste prijs daar vlieg ik voor en die uitslag volgt vanzelf of niet. Het prijspercentage is goed dit jaar maar het is en blijft toch gaan om een eerste kampioenschap of eerste prijs , het woord ,,eerste,, is alles waar het om draait  en een 1000 of 2000 prijs in de afdeling ?  Ik veeg er mijn kont mee af.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs RPW

Racing Pigeon Whisperer.

 

 

Comments are closed.