Commercie met fatale gevolgen.

Zondag zijn de duiven van de afdeling 5  gelost om 6.40 uur in Vierzon. Natuurlijk zat ik thuis op het hok en was daar niet ter plekke en toen ik zag dat er gelost was in Vierzon schreef ik al gelijk op facebook dit gaat fout. Op dit moment heb ik 4 van de 10 duiven thuis dus 40 % sommige nog minder een ander iets meer in het concours stonden 10550 duiven wat dus inhoud dat 6000 aan de dool zijn en hun hok niet meer zullen bereiken.

Maandagochtend bereikte mij al de eerste telefonische berichten en daarin werd Willem de Bruijn de zwarte piet toegespeeld maar ik stelde de beller gerust door te zeggen dat hij het helemaal fout had. Willem had namelijk een ander advies aan de LC gegeven maar dat werd in de wind geslagen. Ik moet zeggen dat ik zelf opperde om de duiven in de namiddag van zaterdag direct naar Blois te rijden omdat de weerkaarten vanaf daar naar Nederland een mooie droge vluchtlijn aangaven. Ik had bingo daar we precies hetzelfde dachten.

Maar nu komen er ook weer berichten binnen dat de LC werd overruled door de concourscommissie en met name dhr Ligthard en dhr Verkerk deze schijnen in de vroege ochtend toen het in Issoudun regende opdracht te hebben gegeven on naar Vierzon te rijden en als het daar droog was te lossen. De wagen schijnt om 5.30 uur in Vierzon te zijn aangekomen dus 70 minuten later zijn de duiven gelost.

Inmiddels is er ook al een filmpje van de lossing opgedoken, het is stil op de losplaats geen duif te horen terwijl deze normaal veel kabaal maken als ze voelen gelost te gaan worden, nu doodstil. Als de eerste deur opengaat weigeren de duiven eruit te komen, bij de tweede deur hetzelfde en bij de derde deur gaan er enkele duiven weg, convoyeurs konden uiteraard niet meer terug om de boel nog te redden, een foutieve lossing was een feit geworden. Het is net als koeien voor het slachthuis , ze willen niet want ze voelen het gewoon.

Natuurlijk schrijf ik in een veronderstellende trend maar het filmpje is er en de feiten zijn inmiddels bij sommige bekend en duidelijk.

Ook wil ik nog een advies kwijt, LC leg jullie functie neer en laat deze heren het dan in het vervolg ook maar uitzoeken , hou de eer aan jullie zelf. Ook Willem de Bruijn stop met de adviseur functie , ze nemen je advies niet ter harte en dan sta je dus met de handen in je haar te kijken naar een ramp die zich voor je ogen afspeelt. Trouwens als de LC de eer aan zichzelf houdt en de LC beëindigd hou je advies aan de LC vanzelf op.

Duidelijk is dat de concourscommissie er is om losplaatsen te zoeken en aan te wijzen en een prachtige uitvoerbaar vluchtprogramma neer te zetten, liefst ook betaalbaar en wat ook de kleine liefhebber met resultaat kan afsluiten. Hier is natuurlijk al in gefaald omdat het een vluchtprogramma is,wat veel te zwaar is. En men een hok met honderden duiven nodig heeft om het netjes te kunnen blijven uitspelen.

De LC bekijkt en bestudeert de weerkaarten en hebben ( of doen)  daar zelfs een NPO cursus voor. Ieder zijn taak en daarom zou ik weleens de rede willen weten waarom de LC zich heeft laten inpakken door de concourscommissie, het gerucht gaat omdat Vierzon meer kilometers gaf dan Blois , maar ik kan mij niet voorstellen dat om een beter coëfficiënt te krijgen door een verschil van 15 km er 6000 duiven en veel liefhebbers gedupeerd zijn geworden.

Het blijft een trieste zaak waar het laatste woord zeker nog niet over gesproken en geschreven is maar ik hoop dat de waarheid gauw maar vooral eerlijk boven water komt, ik zeg hoop maar het zal allemaal wel weer onder de mat gaan of de doofpot worden ingegooid.

De Postduivencoach.

Comments are closed.