Het wel en wee rondom ons duivenkot 22-2019

We zijn weer een weekje verder een weekje met up en downs , veel ziekenhuis bezoeken en soms met minder resultaat, maar de ouderdom komt met gebreken en daar zullen we het mee moeten doen. Maar door al die bezoeken en afspraken loopt de planning die je voor het africhten van je jonge duiven had gemaakt danig in de war, maar dit is niet ander en de gezondheid gaat natuurlijk voor. Toch is het er nog van gekomen en afgelopen vrijdag en vandaag(zondag) heb ik de jongen kunnen wegbrengen en deze kwamen goed af , beter dan de voorgaande jaren. Zeg of belooft dit wat ? Helemaal niets , gewoon dat ze een goede training hebben gedaan ,meer niet.

Ook over de wedvlucht van afgelopen weekeinde kan ik kort zijn, we vlogen Melun en vooraf werden er snelheden van  2000 en 1900 mpm genoemd, niets was minder waar, 1600 mpm werd net niet gehaald maar dat men anders had verwacht kan ik inkomen , prachtige vluchtlijn en wind vanachter . Wederom lagen de duiven aan de oostkant van de afdeling en zelfs in andere afdelingen was dit ook zo. Hier werden gewoon de prijsjes gepakt en wederom niet vroeg , jammer maar niets aan te doen.  Het went gewoon , nu nog een duivin kwijt en een zwaar gewonde die ik flink heb moeten hechten. Waarom ? Omdat als een duif om 6,20 uur op zondagochtend zwaar gehavend op je plank valt ik het als liefhebber netjes acht dat ik hem opknapt. Hij heeft zijn best voor mij gedaan dus is dat het minste wat ik voor de duif kan doen.  Duif zal dit seizoen vermoedelijk niet meer vliegen, doorstaat ze dan aan het einde van het seizoen de selectie ??? Dat is dan weer een andere criteria.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs RPW

Racing Pigeon Whisperer.

 

 

Comments are closed.