Het wel en wee rondom ons duivenkot 21-2019

Er is weer een weekje voorbij en wat voor een week, allereerst wil ik kwijt dat ik zo trots als de aap met die mooie rooie kont ben op de reportage van Wout de Vries over zoals hij het benoemd deze ,,markante ,,persoon, geweldig toch . En inderdaad Melun was geen topvlucht maar zaterdag krijgen we deze vlucht weer en heb ik een herkansing dus … top of flop.

Uiteraard kwamen er op het artikel geschreven in het spoor der kampioenen enkele reacties binnen , maar allemaal positief en sommige zelfs verhelderend. Een telefoontje van dhr Braspenning over de ,, lady Bolt,, , ik dacht altijd dat deze gekweekt was door Janus Kat maar nu blijkt dat hij aan Janus en Jannus geschonken was door dhr Braspenning. Het misverstand in mijn grijze massa is ontstaan door de stamkaart . Daarom vind ik dat je gewoon een duif die van het hok gaat een stamkaart met je naam erop moet meegeven of…… helemaal niets en alleen het eigendomsbewijs. Maar een leuk telefoon gesprek met dhr Braspenning gehad wat in het vroege voorjaar zeker tot enkele uitwisselingen gaat leiden. ( Als Willem dit leest is hij zeker trots op deze oude markante gek). Ook was er een reactie dat deze postduivencoach echt op een grote liefhebber ging lijken omdat hij helemaal geen geheimen prijs geeft, nu die zijn er niet en ik gaf wel een geheim prijs en uitgebreid zelfs,…… goede duiven , gewoon klasbakken moet je zien te krijgen , iets wat Adje en Willem hun volgers steeds opnieuw inpeperen , goede duiven en de rest is bijzaak.

Dit weekeinde vlogen de duiven hier op onze hokken twee vluchten donderdag was het inkorven voor Blois en vrijdag voor Peronne , op beide vluchten korfde wij er tien in. Heel de week volgde ik de weerkaarten om te zien wat het zaterdags zou worden en de lossingkansen en voor mij stond vast dat er op beide vluchten vroeg gelost kon worden en dat er voor Peronne de uitwijkings manoeuvre zou zijn tot na het regenfront, maar één ding stond vast hoe we het ook wenden of zouden keren de duiven van Blois zouden altijd regen krijgen, dat kon iedere beetje heldere liefhebber inschatten. Vandaag was er een melker ( en in mijn idee een hele goede) die zei dat de lossingcommissie nu een rode kaart verdiende , ik gaf direct repliek door te zeggen en ik vind van niet, liefhebbers die met teveel risico hun duiven op dergelijke afstanden spelen die verdienen rood.

Maar zelf begon ik al vroeg in de week de duiven extra mais in hun voer toe te dienen, met regen onderweg hebben ze toch iets in hun rugzak en nu denken de lezers en deze markante coach kijkt niet naar het weer, dat klopt maar hij kijkt wel naar de afstanden die de duiven moeten gaan afleggen. Maar omdat ik dus die dagfond duiven op de vloer gewoon opvoer eten ook de duiven voor die andere vlucht mee dus deze kregen vrijdag nog wat kruimels te verorberen. En dat heb ik weer fout gedaan had gewoon moeten blijven doorvoeren.

Ondanks dat ben ik over de beide uitslagen best tevreden maar had het liefst iets vroeger gepakt maar de duiven hadden echt gegeven wat ze in zich hadden en rond half vijf konden gewoon de hokken dicht en was hier alles thuis.

Blois was op zich een mooie dagfond vlucht en uiteraard eiste Reeuwijk e.o alle aandacht op. G & S Verkerk , Reeuwijk , W.A. de Bruijn, Reeuwijk, C. Broekhuizen, Gouda, H .Atteveld & zn Gouda,  en L. de Groot Stolwijk.

Dus moet ik de Rotterdammer (die mij, vorig jaar nadat ik wederom jonge duivenkampioen was geworden en voor hem eindigde in het samenspel de woorden toesprak ,, wat je hebt bereikt stelt helemaal niet voor , want in Rotterdam zitten geen goede duiven en concurrenten meer ,,) helemaal gelijk gaan geven.  Voor goede duiven moet je in Reeuwijk en omstreken zijn maar daar was ik enkele jaren terug al achter.

Iedereen veel succes komen weekeinde en tot de volgende rondom.

Kees Commijs RPW

Racing Pigeon Whisperer.

Comments are closed.