Het wel en wee rondom ons duivenkot 18-2019

We zijn weer een weekje verder en zoals altijd bestaan de dagen in de ochtend door het verzorgen en het trainen van de duiven. Altijd eerst het zijhokje eruit dan de weduwduivinnen dan de weduwnaars en daarna de jongen . Deze week is het zijhokje bij de jonge duiven gevoegd en dus gaan nu eerst de weduwduivinnen enz. Als ik heb geconstateerd dat 12 jonge doffers hun duivin hebben gevonden dan worden deze weer gesplitst om daarna om de dag elkaar te mogen ontmoeten. Het is een nieuw spelletje en misschien wordt het niets maar niet geschoten is altijd mis.

Dus alles gaat hier gewoon zijn gangetje en komende week even de man met het masker bellen om de jonge duiven een prikje tegen Paramixo te geven dan is dat ook gebeurd.

Deze week vlogen de duiven van de afdeling 5 Peronne en zaterdagochtend werd deze vlucht al vroeg afgelast. Het weer was niet best en dit was op dat moment ook duidelijk te zien op de webcams rond Peronne. Ik was het met deze beslissing eens of beter gezegd ik kon me er in vinden. Maar in de middag knapte opeens overal het weer op en werden overal nog lossingen met goede resultaten uitgevoerd. Maar wij gingen naar de zondag en om 9.00 uur los. En dit was in mijn ogen wel een twee tot drie uur te vroeg daar op de diverse weerkaarten werd aangegeven dat het in de middag overal beter en warmer zou worden met weinig buien. Tijdens het onderweg zijn van de duiven viel er hier een fikse hagel bui die de duiven onderweg ook zeker zouden tegenkomen. kortom met deze lossing was ik niet blij. Uiteraard denken of zeggen sommige nu daar heb je die achteraf zeikerd weer maar ik geef het altijd al aan en vooraf op facebook.

In ieder geval Peronne en ik moet zeggen ik had ze hier niet vroeg , als ik al hoor dat een Luuk Blauw op twaalf over twaalf duiven pakt dan moet ik op vijftien over twaalf zitten en niet met een duif op 27 over twaalf dus was het duidelijk foute boel. Dat ik er maar tien mee had doet er niet toe want dat waren geen prutsers. In groot verband nog zeven van de tien in de prijzen. Mijn laatste en beste jaarling doffer arriveerde nog net voor de voetbalwedstrijd begon. Maar hij kreeg straf , ik heb geen tv voor hem in het hok opgehangen.

Al gauw krijg je als je later zit reacties van je moet even langs de dierenarts gaan of zus of zo enz. Hoeveel goede dierenartsen zijn er op duivengebied? Hoeveel van die dierenartsen (die alle middelen binnen hun bereik hebben) vliegen de pannen van het dak? Dus wat voor meerwaarde buiten het verplichte enten heeft een zgn.  dierenarts in mijn visie, nul–nul.

Hier werk ik momenteel puur met natuurlijke kruiden, appelazijn  en de zgn gele druppel op donderdag en dit jaar niet meer in de duif maar in de drinkpot. Verder helemaal niks en dit sinds drie jaar en misschien veel geluk gehad maar ook al drie jaar geen coli meer bij de duiven gehad. Willem de Bruijn heeft mij veranderd en zijn uitspraak is altijd ,,het draait alleen maar om goede duiven,, die tegen een stootje moeten kunnen, medicamenten is vergif en daar moet je vanaf blijven. Mijn hele duiven houden is hierop afgestemd en mijn leus is ,,prijzen komen uit het kweekhok en niet uit het schap bij de witte jas,,.

Voor wat betreft de nieuwe antennes en dockingsysteem ben ik er nog steeds niet uit en dit gaat straks met de jonge duiven zeker problemen opleveren maar ik denk dat ik de tunnelvisie van het NPO bestuur niet kan wijzigen dus bij teveel verlies tijdens het constateren zal de duivensport vermoedelijk beëindigd worden. Aan geld weggooien, wat ik zou doen als ik iets aanschaf wat ik twee jaar later in de vuilnisbak kan gooien heb ik een bloedhekel.

Maar ik ga me nu weer zitten opwinden over personen die het in wezen niet waard zijn, en juist nu de sport naar de Filistijnen helpen, dus ik stop nu met deze column voor vanavond, tot de volgende rondom.

Kees Commijs

Racing Pigeon Whisperer.

Comments are closed.