Het wel en wee rondom ons duivenkot 17-2019

We zijn weer een weekje verder en ik voel me een gelukkige duivenmelker, niet omdat ik een porachtige uitslag neerzette met de duiven dit weekeinde want dat was niet zo.  Tevreden was ik wel met het kan uiteraard veel beter. Ik ben gelukkig omdat onze LC nu eens liet zien dat ze kloten hebben. Niet wachten op anderen maar de eerste de beste mogelijkheid aangrijpen om een goed concours te realiseren. Weg met die voorgeschreven regeltjes want als we weer op afdeling 6 in Quievrain hadden moeten wachten waren onze duiven in de regen en hagel thuisgekomen. Zelf had ik al dagen voorspeld dat rond 9.30 uur de enigste mogelijkheid van het weekeinde zou zijn. Dus ben ik echt trots op de LC ,,eigen koers en eigen afdeling eerst,,

En als we het over eigen afdeling hebben die naar ik vermoed de grootste is van Nederland en deze week weer rond de dertigduizend duiven in concours hadden zeg ik ,, we hebben zelfstandig bestaansrecht en doe daar dan wat mee,,. Nu heb je tijdens vergaderingen een groot boerenblok tegenover je zitten en die allemaal de afdeling 5 niet zien zitten. Vroeger hadden we de NPO in de Maliestraat no 10 in Utrecht , leden en ringen administratie, duplicaat eigendomsbewijzen. Nu vermoedt het NPO dat ze een alles overheersend orgaan zijn die hun leden kunnen bepiepelen. Een sanctie tegen een duif met een onwaarschijnlijk tijdsverschil binnen onze afdelingorganisatie wordt door een commissie teruggefloten. Geen sanctie en een onwaarschijnlijke duif dus gewoon op de uitslag verwerken. Nooit is gezegd dat er fraude is gepleegd alleen dat de duif onwaarschijnlijk was. Liefhebber treft absoluut geen blaam maar iets was er fout gegaan maar de afdeling werd overruled.

Ik wilde dat ik 50 jaar jonger was en nog zo in de sport zat als toen. Oud convoyeur van de zaterdagvliegers en inmiddels niet meer tussen ons dhr Huizer waarschuwde toen in het verleden al dat het samenvoegen van bonden en afdelingen complicaties zou gaan opleveren en men was boos op de man . De man heeft tot heden toe gelijk gekregen geen mooi vluchtprogramma meer omdat de konvooien met containers voor de meeste losplaatsen te groot zijn. Maar ons (???) NPO lijdt aan grootheidswaanzin. dus ik zeg afdeling 5 splits je af. Net als vroeger met drie verschillende rayons tot 300km en 1 of 2 wagen kun je overal kwijt desnoods bij een boer of tuinder op het erf. Laat de rest los . Ringen ? Die zijn overal te koop daar heb je het NPO niet voor nodig en een administratie is redelijk eenvoudig in dit tijdperk op te zetten. Lossingvergunningen ? Ik vermoed dat ook dat geen probleem is omdat je dan een eigen bond c.q. onderneming bent en netjes betaald aan degene wiens grond je gebruikt , desnoods ga je ertoe over om in België en Frankrijk stukken grond van een paar 100 vierkante meter aan te kopen , dus altijd losplek op eigen bodem. Het zijn maar mijn hersenspinsels maar als ik jonger zou zijn dan stond ik daarvoor nog op de barricade.

Ook de pilot die de NPO in het Zeeuwse aan het uitvoeren is stuit mij helemaal tegen de borst, een verplicht abonnement voor het leasen van een ECS  enz . Ook met het idee dat men dan chipringen krijgt met GPS erin zodat iedereen eventueel de duiven kan volgen. Ook kan er gekoppeld worden aan een goksyndicaat in de toekomst dus ik vermoed dat een voormalige paardenkop hier een vinger in de pap heeft en er dus weer pegels te verdienen zijn voor sommige want het wedkantoor en bookmaker werden er altijd het wijst van. Het enigste positieve wat mij ter ore kwam is de koppeling eigendomsrecht, entlijst en hoklijst maar daar was geen pilot voor nodig alleen maar een simpel administratief programmatje en wat zeker niet 5 cent per ingekorfde duif behoeft te kosten.

En deze week moest ik weer eens nadenken over de handelswijze van ons NPO , namelijk twee antennes waar ik dadelijk de jonge duiven op moet constateren werken niet al te best dus mijn plan was een docking station ( om de piep beter te kunnen horen want met mijn 74 jaren raken de oren wat verstopt) aan te schaffen en twee grote 12 velds antennes van Benzing., met de verloopkabels erbij die nodig zijn praat je al snel over twaalf of dertienhonderd euro. maar stel dat het NPO haar onbezonnen tunnelvisie doorvoert dan kunnen ze misschien over één of twee jaar de vuilnisbak in. Dag zuurverdiende centjes. Dus ook de bedrijven die momenteel in die branche zitten lopen veel mis. Liefhebbers die willen herintreden of starten geven ook pas op de plaats. Daar hebben die kortzichtige personen in Papendal schijnbaar niet over nagedacht. Zelf zit ik dus dadelijk met twee antennes die maar 10 % van de duiven die erover trippelen oppakken maar die keuze maak ik dan maar. Het NPO verziekt niet alleen voor mij maar ook voor vele andere de sport , niemand durft immers meer vooruit te zien en zeker 70 t0t 80  % zegt te stoppen als deze idiote plannen doorgaan.

Ik zeg dat is niet nodig als afdeling 5 gewoon zegt daar zitten wij niet op te wachten en we trekken ons eigen plan. Ja, zegt het NPO maar wij willen de duivensport nieuw elan inblazen want ze loopt hard terug ! Maar kwam dat niet door de stadssanering in de dorpen en steden, en waar WAS toen de NPO om de boel te redden en voor liefhebbers plekken te regelen met gemeente of corporaties om met hun duiven te kunnen blijven spelen ? NERGENS. Hier in west Rotterdam zijn slechts drie duivenmelkers over van de drie honderd, in Crooswijk eens het duivenmekka van Nederland zit er geen eentje meer. , Lang leve het NPO maar als het aan mij zou liggen zonder de afdeling 5.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs

Racing Pigeon Whisperer.

Comments are closed.