Het wel en wee rondom ons duivenkot 9-2019

Zo was hij toen ik de eerste keer bij hem in Reeuwijk kwam, de man die toen al hard vloog met zijn duiven , in en in liefhebber met heel veel visie. Veel kritiek had ik op zijn wijze van duiven houden geuit tot we afspraken een keer met elkaar in gesprek te gaan. De uitnodiging kwam en we hebben wat uurtjes over duiven geluld en deelde elkaars passie voor onze duivensport. Toen schreef ik al in de reportage Willem de Bruijn zit nog niet aan zijn top zat en het gelijk heb ik gekregen want vandaag kwam één van zijn grote dromen uit en heeft hij de NPO  Sport Award 2018 in Ontvangst mogen nemen.

 

 

 

Willem de Bruijn gefeliciteerd.

Momenteel zit ik met wat kleine gezondheid probleempjes en binnenkort volgt er een kleine ingreep maar vermoedelijk wel als het duivenseizoen is gestart, dat is iets wat mij wel verontrust want dan staat Ienepien er alleen voor en het is best veel werk als we het goed willen doen, ik heb deze winter me best gedaan om er een goed seizoen van te maken en dan is er toch een beetje teleurstelling. Hopelijk valt het allemaal mee en wordt de soep niet zo heet gegeten als ze nu wordt opgediend maar het is gewoon afwachten wat de heren medici gaan beslissen.

Op het hok gaat alles in mijn ogen beter dan in de andere jaren . Duiven trainen als een tierelier en de jongen in het vlieghok maken prima mest en groeien als kool. Bij de kwekers was een koppel wat iets mindere mest  bij de jongen had en heb ik dat enkele dagen aangekeken maar toen het niet beter werd naar de pot Black Salt gegrepen en 1 lepel op vier liter water , het resultaat was verbluffend de andere dag mooie droge mest rond de broedschotel. Sinds twee jaar wordt hier op het hok alleen met kruiden gewerkt en andere natuurproducten. Alleen nog vitamines worden via bruistabletten toegediend en ik ben zeer tevreden hoe de laatste twee jaar met de duiven is verlopen.

Vanavond was de uitzending op RTV Rijnmond over de volle maan en mocht ik hier een kleine bijdrage met onze duiven aan toevoegen. Het was best leuk om naar je eigen verhaal te luisteren en  de ,, Jonge Crack ,, in beeld te zien . Deze duif vloog als jong tweemaal een eerste prijs. Dit jaar had ik trouwens Hansy die twee keer de tweede en een eerste prijs binnen haalde. Het zijn echt toppertjes waar ik trots op ben. De uitzending wordt elk uur tot maandagmiddag 17.00 uur herhaald op RTV Rijnmomd. (om het half uur.)

De winterjongen trainen goed maar beginnen ook al op hun staart te staan en als ik dit nu al waarneem heb ik er spijt van ook de vliegduiven toen niet gekoppeld te hebben, daar dit toch een pracht gezicht is en ik dan mijn jonge weduwnaarshok had kunnen vullen. Nu wordt dit afwachten omdat de meeste jongen nog een dag of veertien moeten groeien voor ze gespeend kunnen worden.

Duivensport blijf knutselen en proberen om een beter systeem dan een ander te ontwikkelen , de juiste momenten voor de verduistering en bijlichten te vinden. Het beste systeem van voeren en het kweken van een duif die aan de lichamelijke eisen in jouw ogen voldoet. Het is één grote passie en we zijn als duivenmelker een beetje (soms erg) gestoord en dat is iets waar ik zeker van weet dat ik met de NPO sport Award houder 2018 op dezelfde lijn zit.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs 

Racing Pigeon Whisperer.

 

 

Comments are closed.