Het wel en wee rondom ons duivenkot 4-2019

Op het moment dat ik deze column schrijf zullen er een hoop duivenmelkers na een Pools weekeinde op de olympiade huiswaarts keren en ik hoop dat ze een pracht weekend gehad hebben. Maar ook hier moet nog aan de uitzending naar een Olympiade gewerkt worden  en niet een samengeraapt zooitje vanuit diverse rayons of samenspelen om het beste coëfficiënt te halen. Je moet mogen inzenden vanuit één samenspel en niet de uitzendingen bij elkaar rapen. Gewoon één keuze bepalen, klaar. Ik erger mij aan deze dingen.

Maar voor leden die er van houden zal het uiteraard weer een belevenis zijn geweest.

Morgenavond is er een ALV van afdeling 5 over het vluchtprogramma enz. Maar een algemene ledenvergadering is in mijn visie een vergadering waar elk lid het woord mag voeren , zijn ideeën mag inbrengen en toelichten en eventuele klachten mag uiten. In de afdeling 5 mag op de ledenvergadering alleen gesproken worden door de kiesmannen van het samenspel c.q. rayons. Zelfs de vergaderplaats is schijnbaar geheim want wordt niet op de website bekend gemaakt. Zal wel uit veiligheidsoverwegingen zijn (geintje). We wachten dus gespannen af maar….. hopelijk staat er nu volgende week een duidelijk programma op de afdeling site. Geen gezeik met aftrek vluchten gewoon deze vluchten worden gevlogen op die en die datum en in die discipline.

Ook dan duidelijk vermeld en dat is de puntentelling van de kampioenschappen die we vervliegen.

Ook duidelijk en in de samenspelen ,rayons en afdeling .. kampioenschappen per discipline.

Duidelijkheid en transparantie tellend vanaf de vereniging tot in  de afdeling ,één weg en niet anders. Simpel en helder, dat is toch niet teveel gevraagd ?

Op eigen hok ging het koppelen goed , de duiven zitten nu los op het hok en een duivin die heel de winter haar bek niet had opengedaan bleek nu opeens een doffer te zijn. Dus deze gisteren verwisseld en ook dat koppel zat vandaag goed bij elkaar.

Bij de kwekers is er een koppel wat nog niet best aanslaat en ik betwijfel of de laatst aangekochte doffer wel een doffer is , zal het nog enkele dagen aankijken en dan eventueel de verkoper eens benaderen.

Morgen komt er hier een duivenmelker een andere doffer ophalen omdat de doffer die hij eerder gehaald heeft is ontsnapt en zich niet meer heeft laten zien. En gelukkig kon ik hem nog helpen aan een doffer voor op zijn duivinnetje.

Verder gaat alles zijn gangetje en over de voetbalwedstrijd Feyenoord -Ajax wil ik het niet hebben omdat er ook veel Ajaxfans onder de lezers zitten maar eerlijk moet ik toegeven dat ik als Rotterdammer wel effe gegniffeld heb.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs

Racing Pigeon Whisperer.

Comments are closed.