Het wel en wee rondom ons postduivenkot 3-2019

En zo zijn we weer een weekje verder en uiteraard zijn we over drie maanden alweer volop aan het concoursen , dus zou ik me maar gaan beraden over de voorbereidingen voor het aankomend seizoen. Uiteraard strubbelt u tegen en zeg ,, en het kweken dan dat moet toch eerst gebeuren,, ? Helemaal met u eens maar het één sluit het ander niet uit. De doffers gaan er hier al dagelijks uit en de duivinnen die ik voor het jonge duivenspel heb bewaard ook.

Vanavond is het volle maan en nog een bloedmaan ook dus …… om half zeven vanavond de vliegduiven bij elkaar gezet, kwestie van twintig minuten daar de koppels al op papier stonden. Daarna gelijk het licht uit en de duiven in het donker, dan is het eventuele vechten gelijk gesust. Net keek ik nog even en alles was (op een hoop gekoer na ) lekker rustig en de meeste lagen samen in de schotel. Dit is de hobby op zijn mooist en zeker  als het een beetje lekker loopt zoals je wilt. Nu kunnen morgen ook de vliegduivinnen lekker los en komt het spel op de wagen.

Deze week moet er nog een bedachte afscheiding en doorgang gemaakt worden naar het zijhok  zodat de weduwduivinnen van het jonge duivenhok straks helemaal geen contact meer hebben met de doffers en toch in de week kunnen trainen en door dezelfde ingang naar binnen kunnen. Het was even denken hoe ga ik dat doen maar het kwartje viel en wordt nu uitgevoerd.  Het gaat al twee jaar goed met de jonge duiven maar de concurrenten slapen niet dus moet ikzelf ook wakker blijven en je moet er voor meer dan 100 % mee bezig zijn zou mijn mentor bevelen.

Voor die afscheiding die gemaakt moet worden stond vandaag een prima multiplex plaat bij de afvalcontainer en op zo’n moment denk ik toeval bestaat niet , je wordt door iemand geholpen zonder dat je het zelf weet, dus gewoon mijn gangetje blijven gaan.

Nu de vliegduivinnen weer naar het vlieghok zijn kunnen morgen de eerste 14 jongen worden gespeend en inmiddels liggen in die schotels alweer eieren. Enkele gaan weg omdat er koppels omgevormd moeten worden. Nu moeten niet, maar soms wil je iets anders al is succes nooit verzekerd. Goed op goed wil niet garanderen dat er goed uitkomt al is je kans groter maar vele kampioensduiven en cracks zijn ook door/uit toeval geboren.

Dus hier nog enkele kleine aanpassingen. De kweek is met de vliegduiven ingezet en feitelijk vind ik dat het seizoen weer in volle gang is.

Gisteren belde een melker die twee doffers hier gehaald heeft dat er eentje ontsnapt was. Vandaag goed opgelet en vanmiddag zat er een duif op het hoge dak maar uiteraard kan het ook een stadduif geweest zijn want de doffer was vanavond nog niet in het hok. Hopelijk is hij er morgen, want van zulke dingen baal ik altijd. Ik gun iedereen altijd het beste want van ellende wordt niemand wijzer.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs

Racing Pigeon Whisperer.

Comments are closed.