Het wel en wee rondom ons duivenkot 2018-53

Nog 26 uur en het jaar zit er weer op en luiden we 2019 in, ik hoorde in de wandelgangen dat de nieuwe ringen geelkleurig zijn en hoop dat ik ze op Nieuwjaarsdag mag komen halen bij onze verenigingsmedewerker Jaap Poelman. de jongen groeien beter en sneller dan ik had verwacht ,iets wat vermoedelijk aan het warme weer zal liggen.

Onze kweekdoffer Nadal (die nu met zijn duivin de jongen van de Jonge Blue Favori groot brengt) bevrucht vermoedelijk niet meer , jammer daar ik er in 2017 nog een hele beste uit kweekte maar het is niet anders . Dus moet je nemen zoals het komt en ging ik op zoek naar een vervanger, ik dacht deze dit weekeinde gevonden te hebben kijkend naar een doffer een zoon uit de ,,Bulldozer,, maar alles heeft voor mij een prijskaartje en deze ging boven de waarde waarop ik hem inschatte dus hebben we niet geboden. Toch zag ik ergens een jong doffertje staan wat net als enkele jaren terug mijn aandacht opeiste, ik kreeg hetzelfde gevoel als toen ik de foto van ,, lady Bolt,, voor de eerste keer zag en het gevoel die moeten we hebben, waarom ? Ik kan het u niet vertellen dat is gevoel en ik denk dat er ook een goede zet is gedaan.

Ik noem het doffertje Goofy omdat niemand het in hem schijnbaar zag zitten dus er slecht tweemaal op geboden werd, Goofy zet ik op Willemien de eerste duif die van Willem de Bruijn bij ons kwam. Zo mix ik de duiven van de twee buurmannen die beide Reeuwijks goud bezitten met elkaar en hoop er uiteindelijk op dat de kinderen van Goofy en Willemien ze dan eindelijk eens hun poepgaatjes laat zien aan de duiven van die melkers daar in Reeuwijk.  Niet dat ik een hekel heb aan deze melkers , juist helemaal niet, maar ik ben een winner dus wil ik dat ook.

Zoals ik al schreef de jongen groeien goed op en ik ben dik tevreden , veertien liggen er en enkele koppels zitten opnieuw op de tweede ronde eieren. Dadelijk worden er dus weer twee koppels van duivin verwisseld en zo rommelen we maar door. En bij de vliegduiven probeer ik de rust te bewaren en hier koppel ik ook op gevoel, denk ik dit is het goede moment dan mag het spul bij elkaar en ik vermoed dat dat het moment wordt als de vorst een aanval op de winter inzet en de luchtdruk hoog is. wetenschappelijk onderbouwt ? Zeker niet gewoon gevoel.

Deze week enkele vreemde duiven door mijn handen gekregen en moet zeggen de conditie is overal zeer goed en zoals ik altijd schrijf ,, bij het in de hand krijgen heb je al een oordeel. Sommige duiven glijden bijna door je hand heen en meestal heb je dan een redelijk tot goede duif te pakken. Ik heb nog nooit een geweldige duif met een harde pluim in mijn hand gehad en denk ook niet dat die bestaan. Wel snap ik niet dat er liefhebbers zijn die er zoveel belang aan hechten dat een duif zijn staart naar beneden gooit als je hem in de hand heb, in die theorie geloof ik niet omdat ik ook veel goede duiven heb gezien die hun staart omhoog gooide. Dus deze theorie kan in de map onzin op de computer.

Welke theorie doe jij dan wel in de map nuttig postduivencoach ? Nu die van de drie RRR , Reinheid, Regelmaat en Rust. En de theorie van Willem de Bruijn  alleen met de allerbeste duiven kun je je gestelde doelstellingen nastreven en behalen.

Nog even dit de afdeling 5 gaat een nieuwe koers inzetten en vraagt nog leden voor de nieuwe te vormen lossingcommissie en voor de commissie jeugd. Ook wordt er nog een nieuw bestuurslid voor dhr Wijnties gezocht die zijn handdoek in de ring heeft gegooid.

Ik wens iedereen een gezellige jaarwisseling en mijn volgende ,,rondom het duivenkot,, komt pas volgend jaar.

Kees Commijs

Racing Pigeon Whisperer.

Comments are closed.