Het wel en wee rondom ons duivenkot 2018-52

We zijn weer een weekje verder en het jaar 2019 nadert snel, willen we nog iets belangrijk doen in 2018 dan moeten we snel zijn.

Onze NPO voorzitter was er snel bij met zijn kersttoespraak en somde alle behaalde resultaten van 2018 op , de LLL ( ladies like league) en een plan en verdragje om met afdeling Zeeland een dartlocatie te creëren maar dan met postduiven. Denk dat dan wel de borden moeten worden aangepast. Ja ik steek er uiteraard de draak mee maar in wezen vind ik het een zielige vertoning die uiteraard wel weer gedragen wordt door enkele liefhebbers die geld aan de duivensport verdienen en ook hier weer een moneymaker in zien. Ik pas.

En als ik zeg ,,ik pas,, denk ik aan hoeveel geld het allemaal weer kost, na eerst het debacle van pigeon village, dan het nutteloze vernielen van de chipclips en vergoeden van ringen die nog in omloop waren, dan de extra kosten van de noodringen , dan weer een verhuizing naar Papendal om een beter imago op te bouwen t.o.v de andere sporten terwijl we toch best zaten in Veenendaal, dan komen er weer kosten voor die lady like waarvan alleen liefhebbers die net geen aansluiting met de top kunnen krijgen gaan profiteren en dan nu weer het grandioze plan om een Teil (in plaats van de kuip) te gaan creëren om de duiven te zien lossen ,volgen en zien aankomen op grote videoschermen.. Het roept uiteraard vragen op wiens duiven, want liefhebbers wachten toch hun duiven het liefst op in hun eigen hok. Duidelijk dus ik zie het allemaal niet zitten in deze ongein.

Uiteraard zijn er liefhebbers die mij hier op facebook over aanvallen en dat mogen ze , is hun goed recht. Maar ik vind dat je eerst de problemen moet aanpakken in de duivensport en niet eerst nieuwe leden moet zien te krijgen die je dan met de bestaande problemen opzadelt. Eerst moet er een goede gezonde organisatie staan waarin alles goed reilt en zeilt. Ook moet er een systeem van eerlijke duivensport komen met gelijke kansen voor iedereen. De jeugd is slimmer en mondiger geworden en als je ze vertelt dat ik met dertig duiven de wedstrijd aan moet gaan tegen drie honderd duiven dan zetten ze gelijk hun vinger op het voorhoofd en zeggen dat je niet goed bij je hoofd bent. Ze noemen je dan gewoon bladvulling. Het duivenhouden is een virusverslaving en vele zitten op het randje om te stoppen. Ze willen wel op niveau kunnen spelen maar dat is slechts voor enkele weggelegd dus tobben ze maar door. Zelf heb ik die pluimen al vanaf 1967 en vroeger toen we met veel minder duiven speelde waren het ook de vaste kampioenen die de eer opstrijkten, maar dan met vijf -en twintig of minder duiven. Iedereen kwam met een mandje lopend of op de fiets naar de club en een auto hadden we niet eens. Maar de sport is veranderd dus moeten via stadions met grote schermen nieuwkomers aangezogen worden. Lukt ze niet, je bereikt meer met liefhebbers langs de scholen of BSO te laten gaan met folders en mand met enkele duiven en een goed verhaal en desnoods een filmpje erbij, dan slaat de vonk over, maar ja zoiets slaat natuurlijk niet aan op Papendal . We moeten minstens de arena net als met dart kampioenschappen afhuren en de dames van de Lady Like in een hotpants onder het scherm laten dansen met in iedere hand één van hun pauwstaarten. Het zou een geweldige show worden , ik doe even mijn ogen dicht en ik zie de dames al voor me , geweldig , ogen open maar ik sluit ze weer, geweldig ik hoop dat ik de voorzitter NPO en de Ladies like dames op een idee heb gebracht.

Hier op het hok zijn de eerste jongen uit het ei gekropen en inmiddels zijn het er nu negen en ik ben er al tevreden mee , maar sommige liefhebbers lezen niet echt goed en vonden dat mijn kweek al mislukt was. En net als vorig jaar zeg ik dan in September praten we verder. Als men mij vraagt hoe of wat dan ben ik altijd bereid iemand iets uit te leggen daar ik altijd probeer zo transparant en eerlijk mogelijk mijn verhaal op te boeren. Zoals een groot liefhebber mij geregeld probeert te vertellen , geheimen bestaan niet en er is maar één belangrijke factor in de duivensport, gewoon hele goede duiven.

En natuurlijk maak ik mij druk om een boel dingen, maar een bevriende liefhebber gaf mij daartegen een recept op papier en ik las,

Ze drinken gezamenlijk een glas,

daarna doen ze gezamenlijk een plas,

maar laten ,,alles,, zoals het was.

Een goede raad en daar wil ik de feestdagen mee ingaan.

Fijne en gezellige kerstdagen allemaal, geniet ervan.

Kees Commijs

Racing Pigeon Whisperer.

Comments are closed.