Het wel en wee rondom ons duivenkot 2018-46

Er is weer een weekje voorbij, op de beneden verdieping zijn we gereed met het leggen van de pvc laminaat , het verven enz.. Dus deze week ben ik begonnen met het vernieuwen van de rennetjes en valplank van het jonge duivenhok. Daarmee ben ik nu ook zo goed als gereed nog een likje verf erop en de binnenverlichting wat verbeteren want wat er nu inzit valt me wat licht betreft tegen.

Maar er zijn altijd dingen die je toch wilt bekijken en dat was natuurlijk zaterdag de live vergadering van het NPO. En wat zag dat er oubollig uit, dan schaam je je toch dat je in het jaar 2018 nog duivenliefhebber genoemd wordt. Wat een slappe vertoning en maar om de brij heen draaien , het bestuur wilt dit en de kiesmannen willen nog wat uitstel , nee natuurlijk moeten we het snel aanpakken we denken aan 2021. Nee graag eerder , ja, ik( niet ik ) zat in die commissie en ben eruit gestapt maar op deze manier wil ik wel doorgaan enz enz wat een gezeik , hak knopen door en stel ,,dit wordt het , uit, klaar.

Rotterdam had voorheen een trotse bond , Rotterdamse Bond voor Postduivenhouders ofwel de RPB. eigen vervoer , eigen convoyeurs , eigen vluchtprogramma wat prachtig was opgebouwd en zelfs een eigen hokopmeting gebaseerd op 4 sec per 100 meter dus een gemiddelde snelheid van 90 km per uur. Alles gemeten vanuit een centraal punt ,, de veerhaven,,. Hokopmeting ??? Moest eigen snelheid worden wat inhoud dat sommige hokken anderhalve minuut meer vergoed krijgen als vroeger en dit terwijl  de duiven over hun kop binnenkomen . Op zich dus echt geen verbetering. Maar wij als Rotterdammers waren trots op onze bond, ons vervoer, onze (liefhebbers) convoyeurs maar vooral op onze super snelle concoursen. We waren daarom bekend in het land en iedereen wees naar ons als voorbeeld bond. Nu anno 2018 schaam ik me een beetje voor de doortastendheid van de bestuurders in mijn Rotterdamse regio. Hoe moeten we verder , wat voor knopen durven ze door te hakken , wat voor smoezen blijven ze verzinnen, het kan zo niet doorgaan , we gaan zo het ravijn in. Diverse vluchten zaten alle clubs in het Noordelijke deel van Rotterdam nog op het randje om nog in te mogen korven en ook op de zuidkant waren er die problemen. Ik schreeuw al jaren saneren die boel , maar dan komt het ,, wij hebben geld in kas ,,  ,,dan stoppen er een hoop ,, ik ga niet naar Bergschehoek,, ik ga niet naar de Blauwe doffer enz enz enz . Zelf om de dagfondvluchten  om de week gezamenlijk in een andere vereniging in te korven lukte ze niet om dat te realiseren. Ik zie de toekomst donker in als men om deze brij heen blijft draaien, moet je dan je vrouw en kinderen lid gaan maken en vijf jonge duiven op ieders naam zetten om jezelf te kunnen garanderen dat je de jonge duivencompetitie in je eigen club kunt inkorven? Gekker moet het toch niet worden, ik dacht met wijzere mensen te maken te hebben. Ga lekker bij elkaar,  leg de potjes bij elkaar praat verder nergens over , maak desnoods in de nieuwe grote sterke club drie divisies met bv een sterke fonddivisie , ga er ook nationaal inkorven en jullie zetten iets op de kar waar alle echte liefhebbers trots op kunnen wezen maar vooral…… er worden weer Rotterdamse kloten getoond van mannen met ballen.

Zat op pipa te kijken naar de verkoop van Gaby en dan rijzen mijn haren ter berge , natuurlijk zou ik ook graag willen dat mijnheer Ping Pong met een rugzak dollars bij me op de stoep stond om duiven te halen. Natuurlijk vermoed ik dat mijnheer Ping Pong dan voor minder geld meer kans heeft op iets beters maar…. de naam heb ik niet , de duiven wel. Hoorde in de wandelgangen weer een naam die zijn portefeulle gevuld had en waarom ? Ik snap er geen reet van , idd een goede melker , en idd goede duiven maar.. jaren 14,15,16 , daar haal je niet meer. Halen doe je bij hokken die met jaarlingen en jongen hard vliegen, dat is een teken dat hun oude duiven goed vererven en dat je kansen maakt, en bij zulke hokken kun je ook de oudere duiven kopen maar bij hokken die blijkens hun uitslagen stil staan haal je absoluut geen toekomst. Misschien sla ik de plank helemaal mis, maar dit is uiteraard mijn mening. Zelf had ik enkele jonge doffers op facebook gezet voor een prijs die bij de meeste duivensites lager is dan de inzet , doffers  die er na de selectie nog zaten en hun prijsje echt verdiend hadden sommige zelfs kopprijzen erbij maar de klasse hadden ze , maar de meestal opgepepte oubollige goede naam nog niet, jammer , het zij zo.  Deze winter volgen er nog veel verkopingen vele toppers gaan stoppen en de rede is vaak of meestal gezondheid  , ik kan natuurlijk makkelijk andere redenen opnoemen maar dat die ik niet want dan ben ik die Rotterdamse klootzak weer maar sorry daar zit ik absoluut niet mee.

Duivensport ik blijf het een mooie hobby vinden maar  …. af en toe krijg je er wel hoofdpijn van.

Kees Commijs

 

Racing Pigeon Whisperer.

Comments are closed.