Het wel en wee rondom ons duivenkot 2018-44

We zijn weer een week verder en ik ben altijd blij sportvrienden of sportvijanden te ontmoeten. Mijn dag kunnen ze toch niet meer verzieken en mijn sportbeoefening zeker niet, ik doe wat ik doe, ik doe wat ik wil en ik ga gewoon mijn eigen gang. Sinds ik als herintreder terug kwam in de duivensport zag ik dat er dingen goed fout zaten maar kon er toen nog geen vinger opleggen en verdiepte mij er ook niet echt in , zag dat het grote inkorving geweld niet best was voor de algemene sportbeoefening en eerlijk spel, ter gelijker tijd dacht ik ook dat iedereen met zoveel duiven moet kunnen spelen wat hij kan betalen , onderhouden en prettig vind. En dan heb je een dilemma voor jezelf , vind je het nu goed of vind je een groot probleem. Nee , en dat meen ik van mijn part spelen Bas en pa Verkerk met 1000 duiven , dan vind ik toch leuk om er een keer voor te zitten ? Maar de trek zou meneer ,,de maan,,  zeggen wordt dan door ze bepaald, wat ook weer zo’n stelling is die kant nog wal slaat , want dan zou een vereniging van 40 liefhebbers die ieder 30 duiven inkorven dus totaal 1200 de trek van een concours van 20.000 duiven gaan bepalen, lulpraat dus.

Dus ik schrijf er geregeld over op facebook en in mijn columns en stel duidelijk ,,ik ben tegen inkorfbeperking ,, vrijheid ,blijheid. Wel ben ik voor ,,eerlijk spel,, de kampioenschappen aangaande. Het generaal kampioenschap moet eraf en alleen moeten er nog disciplines gevlogen worden met een kampioensduif per discipline en geen uitgemergelde duiven die 20 of meer prijzen moeten gaan verdienen voor een generaal duifkampioenschap , dit kan en mag niet meer in deze tijd. Om eerlijk spel te krijgen moet elke liefhebber van zijn duiven teams maken van 30 duiven en van zijn jongen teams van 40 of 50 duiven. dan kunnen denkelijk 85 % van de liefhebbers zeker een gelijkwaardige strijd aangaan. Tijdens het seizoen mogen teams niet aangevuld of gewijzigd worden en ik vermoed dat dat de huidige computerprogramma’s makkelijk zijn aan te passen door een 1, 2 , 3 ,4 enz als team op de uitslaglijsten achter de duif te plaatsen. De huidige puntentellingen kunnen dan gehandhaafd blijven al moet je dan in het systeem van afd5 ( 1 op 4 telt een duif voor de punten) naar een aantal wat je door 4 kunt delen moeten gaan dus bv 28 of 32.  Oude en 40, 44, 48. jonge duiven. Ik denk dat de duivensport dan een stuk eerlijker is geworden alleen men moet dan nooit meer zeuren als de grote mannen als Bas Verkerk of Willem de Bruijn dan 4 kampioenstitels pakken op een discipline want iedereen heeft dan zijn kans gekregen.

Uiteraard zult u zich afvragen of ik dit systeem heb ingestuurd naar het NPO en mijn antwoord is ,,nee,, Dan komt uw volgende vraag waarom dan niet en dan is mijn antwoordt ,, men doe toch wat zij goed vinden ,dus laat ze er lekker zelf over nadenken,,. Lullig ? Nee , ik geef mijn idee op internet in mijn column weer en andere gebruiken mijn zienswijze nu al om mij bij bevriende liefhebbers in kwaad daglicht te stellen van ,, die lul,, is voor inkorfbeperking terwijl hijzelf vroeger ook met honderd vijftig jonge duiven vloog. Nu laat ik één ding even uit de lucht helpen honderd vijftig duiven heb ik nooit ingekorfd , ik dacht dat 86 of 89 ( in comb. Prins -Commijs) het matje was. En toen vlogen we wel 2, 3 en 5 op St Ghislain tegen ruim 5000 duiven met enkele nu nog spelende kampioenen met meer duiven mee ver achter ons , maar toen is niet meer en nu leven we in 2018 en is de duivensport aan verandering toe . Maar toen met 86 mee telde de twee eerste geklokte, oneerlijker kon echt niet maar niemand gaf daarom, duivensport was een geweldige hobby en commercie telde het helemaal niet, dat is wat er is veranderd al zal niemand het zeggen of toegeven , iedereen wil tegenwoordig een graantje uit de grote centen pot meepikken en het liefst zou eenvoudig mogelijk en dat is waarom het in 2018 allemaal om draait en is  duivensport voor de meeste geen hobby meer maar verwaterd tot een smerig commercieel gebeuren.

Ik haalde dus mijn schouders op bij de aantijging dat ik voor inkorfbeperking was , probeerde het nog te weerleggen maar er werd gewoon niet goed geluisterd laat staan begrepen over wat mijn visie was en werd schijnbaar de stelling gehanteerd ,,holle vaten hebben altijd gelijk als ze het hardst klinken,,

Ook gaf ik nog een stelling weg dat veel liefhebbers in de sport niet met de tijd meegaan en vaak nog steeds van verouderde feiten uitgaan. Een liefhebber die met de jongen hard wilt spelen verduisterd en licht bij, dan is het bijna onmogelijk om in November mooie gladde jonge duiven op een tentoonstelling te zetten. Terwijl er anno 2018 veel liefhebbers zijn die hun oude duiven eind November alweer koppelen dus in feite zou de keuze anno 2018 moeten zijn Oude duiven in November in de shows  en de jonge duiven in December om redelijk gladde en oogstrelende duiven te kunnen laten zien, maar wederom was ik de bekende oetlul.

Ach duivensport blijft een prachtige hobby voor mij, reacties schud ik gewoon weg en denk, we zien het wel ,, de wereld draait door,,.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs

Racing Pigeon Whisperer.

Comments are closed.