Het wel en wee rondom ons duivenkot 2018- 43

We zijn weer een weekje verder en dus vertrouw ik mijn wetenwaardigheden , kennis frustraties en andere ergernissen weer aan het papier toe om met u te delen. Natuurlijk mag u er een mening over hebben maar dat is feitelijk niet de bedoeling, lees het gewoon en denk daar zit wel wat in , of wat een klootzak of nog erger wat een zeurpiet. Sommige storen zich er aan en grijpen op internet (facebook) elk moment aan om mij proberen te shockeren en andere op te fokken, dat luk ze niet want ik sta ver boven ze , zelfs met de duiven, en ik denk dat daar juist de frustratie zit. Dus lach ik er maar wat om.

Toch wil ik even terug naar het seizoen 2017 toen er aan het einde van het seizoen op eens leden waren die het jonge duivenseizoen gefrustreerd aan zich voorbij hadden laten gaan en om allerlei redenen een attractievlucht aan het einde van het seizoen wilde inlassen om alsnog hun jongen kilometers te laten maken. Ik was persoonlijk daar fel op tegen en uitte dat ook, afspraken maak je in de winter en niet in opwellingen uit frustratie tijdens het seizoen. Veel mooie prijzen waren voor die vlucht aanwezig maar de animo ontbrak en het ging niet door. Nu was de jonge duivenafrichting in onze club dit seizoen 2018 best spannend en het ging niet om het kampioenschap maar om heel wat anders na veel gekat, geschrijf en gelul achter mijn rug stond er reputatie op het spel en niks anders,  vanaf het begin tot de één na laatste jonge duivenvlucht stonden we redelijk in de top maar toen stond daar opeens de kampioen van de club en iedereen in de club was tevreden , ik als klojo lag eraf. Maar Melun moest nog gespeeld worden en eerlijk zelf zag ik het met onze duiven niet meer zitten en voelde me gewoon op een sportieve manier verslagen en had daar al vrede mee. Vriend Willem dacht daar anders over en zei ,, kom op je kunt het en je maakt het,,. Melun was ook een sector 2 vlucht,  werden er mandenlijsten aan in de manden gedaan en alles was piekfijn in orde . Zaterdag flink gespannen om een leuke uitslag neer te zetten maar uiteraard was het na een slechte vlucht de week ervoor afwachten. Het werd onze vlucht en misschien wel de mooiste vlucht uit mijn leven ,onze concurrenten werden gewoon verpulverd en ik was trots op onze duiven , na de vlucht heb ik een uur in het hok naar ze zitten kijken met een blik van ,,hoe bestaat het dat jullie dit konden,,. Veel kampioensduiven en een eerste kampioenschap on- en aangewezen jonge duiven in de club.

Maar waarom nu dit hele verhaal ? Omdat ik vandaag weer met een vorm van,, weet ik wat,, werd geconfronteerd door een duivenmelker die mij even vertelde dat als hij tweede had gestaan net als de huidige kampioen op de tweede plaats nu, hij protest had aangetekend omdat Melun een attractie vlucht was en niet voor het kampioenschap geteld had mogen worden. Dus Melun was een attractievlucht zonder attractie prijzen, telde overal, behalve in Zuid Holland midden Oost (?), ik zet er grote vraagtekens bij en ik denk vele liefhebbers. Als een liefhebber er op Melun acht voor mij draaide en zestien voor mijn tweede dan zou ik zeggen ,,goed gepakt en gefeliciteerd met die mooie uitslag,,. Maar in de duivensport is het de grote kunst om een gladde rug te krijgen, of het gewoon in een column van je af te schrijven.

Ook zag ik de foto’s op internet voorbij komen van de BBQ georganiseerd door de afd 5 voor de werkers in het seizoen, iets waar ik het helemaal mee eens ben daar deze mensen het hele seizoen voor ons in de weer zijn en dit dus ook verdienen. En natuurlijk worden dit soort bijeenkomsten ook gebruikt om voor jezelf te lobbyen , iets wat duidelijk op de foto’s te constateren is. Bassie is net een dovenetel vol met honing en om hem heen zoemt geregeld een honingbij. Dat is overal in de duivensport , de voetballerij , je werk enz , maar gelukkig prikken eerlijke mensen door die honingbijen heen en weten dat als hun honing op is vliegen ze naar een andere bloem. .

Deze week broedbakken bijgeplaatst in het kweek hok en dat is nu (hopelijk gereed) , nu druk bezig met de stamboomkaarten en eigendomsbewijzen erop te plakken enz. enz. en zo hoop ik lekker goed op tijd alles op de rit te hebben. Wat me wel verwonderde is dat duiven die op 15 september pas op twee pennetjes stonden nu nog maar drie oude pennen moeten gooien en dat jonge duiven waar ik niet mee verder ga en nu in het donkere weduwduivinnenhok zitten het hardste en snelste ruien dus misschien iets voor uit te proberen in de toekomst, verduisteren , bijlichten en direct na de laatste vlucht de winter in dus verduisteren. In 2019 wordt het volledig uitgetest , ik voel me nooit te oud om iets bij te leren.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs

Racing Pigeon Whisperer.

Comments are closed.