Het wel en wee rondom ons duivenkot 2018-35

We zijn weer een weekje verder en een weekje waarin het weerbeeld totaal veranderd was met de voorgaande periode en de wind een volledige slag heeft gemaakt en de reactie van de duiven is als verwacht, het zijn andere duiven die voorop komen. Duiven die de hogere snelheid aankunnen tov hun andere hokgenoten. Dan is het mooi als je verschillende lijnen door je hok hebt lopen. In de week een paar kleine foutjes gemaakt en zelf had ik het vermoeden hiervoor in het weekeind afgestraft te worden maar dat viel gelukkig mee, gewoon mijn prijspercentage maar geen superuitslagen op beide vluchten. Het is simpel als ik een achtste prijs draait in mijn club dan zeggen de liefhebbers ,,kees je moet wel tevreden zijn,, maar mijn antwoord is dan duidelijk ,, als Willem de Bruijn er nog zestig voor me draait ben ik gewoon een stumper , zo simpel is het,,. Nu de meeste liefhebbers snappen daar geen snars van en dan komen alle uitvluchten ,weer, afstand , ligging , wind , aantallen ,trek enz. Ik doe gewoon mijn ding en volg mijn visie en als je een schrijver ben net als ik valt er toch geen eer te behalen en zullen ze altijd proberen je te kleineren en af te branden, jammer en het zij zo.

Vorig jaar waren we de jonge duivenkampioen in de club en op de laatste jonge duivenvlucht waarop we nog de achtste hadden in het rayon , deden er in de club nog zeker acht liefhebbers mee waarbij enkele grote namen in de duivensport . Ook hadden we op Pont Ste Maxence 1 en 2 in het rayon, maar toch werden we na het seizoen nagewezen als kampioen van de armoe in de club omdat de generaal kampioen wegens ziekte niet had meegedaan. Nu met nog drie weken en dus drie jonge duivenvluchten  te gaan heeft het grootste deel van de club de handdoek gegooid en ziet het er naar uit dat we op de komende sectorvlucht zelfs elders moeten gaan inkorven , slechts vier leden zijn nog bereid donderdag mee te doen en dit noem ik nu pas armoede , vier leden dadelijk voor Fontenay de Euro en vorig seizoen nog het dubbele, jammer, heel jammer en daar baal ik van, maar weet feitelijk niet wat ik ermee aan moet. Er is dus geen eer meer te behalen dus zou het beter zijn dat wij alleen nog op de nalijn verder te spelen, ik weet het niet en zal er de komende drie dagen goed over nadenken voor ik beslist.

De lossing deze week van de LC van afdeling 5 vond ik perfect, al had ik in Pointiose eerder gelost voor de Belgen uit maar de beweegreden voor een uurtje later ken ik uiteraard niet. Maar zelf had ik ook zo gelost , lossen en twee uur erna Asse -Zellik. LC perfect gedaan.

De nodige roddels en uitspraken worden weer in de wereld gebracht, zo wordt er weer volgens sommige volop met rui vertragende druppels gewerkt. Van andere wordt weer beweerd dat ze rommelen met het elektronisch systeem en zo gaat het maar door, wat mij betreft zoek het maar lekker allemaal uit. Ik doe mijn ding en weet dat ik achttien jaar mijn hobby gemist heb en was blij  er weer mee te kunnen beginnen en dat geluk zal ik nooit is de waagschaal stellen. Dat er veel plezier van mijn hobby is weggenomen , jammer dan, ik heb elke dag nog plezier van mijn duiven en ik hoop u ook. Daar is duivensport voor om er in het hok plezier aan te beleven, successen prachtig, tegenslagen , je moet er mee leven.

tot de volgende rondom.

Kees Commijs

racing pigeon whisperer.

Comments are closed.