Het wel en wee rondom ons duivenkot 2018-26

Het was me het weekje wel , de ene zottigheid na de andere overkwam me in de duivensport en nogmaals onze afdeling 5 is helemaal de klus kwijt en ik was gewoon woest erover. Ook nu weer zo een stomme fout op hun site ze feliciteren een combinatie uit Rotterdam met de eerste prijs in rayon midden vanuit Chateauroux terwijl dat niet zo is dus zet ik het hier even recht, deze prijs werd gewonnen door M&B de Kok uit Rotterdam , inmiddels heb ik Marco en Bernardina al met deze prachtige overwinning gefeliciteerd. Maar dit soort fouten mogen niet gemaakt worden. Ooit speelde ik in mijn jonge jaren bij Sparta en scoorde driemaal tegen RFC , in het Spartablad stond een hele andere speler die de doelpunten had gemaakt en direct een contract kreeg bij Excelsior, dus soms vraag ik mij af…. .

Ergernissen omdat je planning helemaal in de war wordt gestuurd door besluiten van de afdeling, maar met ergernis kom je niet verder dus zoek ik naar een oplossing. Mij werd ingeseind dat de jonge duiven van de Hoeksewaard in Roosendaal gelost zouden worden, ik ken de locatie van de losplaats en dus de coördinaten die door de NPO op de lossingvergunningen zijn aangewezen , dus ik vroeg de duiven in de mand en richting Roosendaal, maar ik trof een hele lege grote losplaats aan zonder de bekende duiventrailers en levendigheid , een grote kale vlakte waarop ook niet gelost was want dan liggen er links en rechts wel een loodje. Ik belde naar Ienepien en loste de duiven om 8.40 uur. Later zag ik dat de duiven van Leiden om 9.00 uur gelost waren maar…… er is niet gelost op de losplaats waar officieel gelost behoord te worden. Ik heb dit al eerder in Meer ook meegemaakt dat de wagen niet op het officiële parkeerterrein stonden maar een paar parkeerterreinen verder maar coördinaten worden nooit aangepast dus….. een vorm van een door de afdeling5 bepaalde concoursvervalsing voor de clubs die eventueel wel een lijstje maken.

Commentaar, ja ik leef er schijnbaar op, hoop het ook nog lang te doen, oneerlijkheid ik zal het tot mijn dood bestrijden. Bij een verbod om te schrijven over ongerechtigheid van de vereniging zet ik nog steeds vraagtekens  want we leven toch in een land wat persvrijheid hoog in het vaandel heeft staan of geld dit niet voor de duivensport?

Ik las deze week een mooi stukje van een dierenarts over de oorzaak van de zgn. petjes bij duiven. Duidelijk het komt door de aluminium manden en de duiven lopen met hun koppen langs het aluminium en krijgen daar de beschadigingen aan die kopveren door. Een dokter die daar voor heeft doorgestudeerd probeert ons dat wijs te maken, ik vind het te zot voor worden.

Het presteren met duiven met petjes is echt over of in ieder geval een heel stuk minder, en vroeger ook met aluminium manden kwam het euvel bijna niet voor en nu wel. Mijn mening is natuurlijk niet op wetenschappelijk onderzoek net als van deze dierenarts gestoeld maar ik zet hem toch op papier. Het komt door het zware duivenprogramma en de conditie waarmee de duiven dit programma afwerken. Zolang het goed gaat geen last maar dan enkele mindere vluchten die ook wat zwaarder zijn en de petjes zijn er. Op een hele zware vlucht als er een duif een paar dagen later komt zet een duif vaak een zgn. werkpen en de petjes komen door de krachtinspanning in combinatie met gebrek aan topconditie en dan komt daar een lichte beschadiging aan die kopveertjes  door openstaan aan de buitenkant. Met een nog ergere reactie zie je het zelfs ook aan diverse dekveertjes. Dit is mijn idee er achter en uiteraard mag u stellen die Kees lult ook maar wat uit zijn net maar hou de petjes gewoon een weekje thuis en het is weg getrokken en dat zal bij een echte mechanische beschadiging nooit het geval zijn.

Komende week korven we in voor …. dat weten we in de afdeling 5 nog niet want dat verandert eventueel elke dag, dus wachten we maar af en beslissen op dat moment wat we doen, deze week hadden wij niet ingekorfd, gegriefd door alle ellende de laatste tijd maar ik hoop gewoon de draad weer op te pakken en er zaterdag te staan, hopelijk zet de afdeling 5 dan wel de goede naam in hun felicitatie register.

tot de volgende rondom.

Gefeliciteerd kanjers,

Kees Commijs

Racing Pigeon Whisperer.

Comments are closed.