Ik ben woest en het wil maar niet wegtrekken,

Woest werd ik toen ik aan het begin van deze week las dat het bestuur van afdeling 5 in overleg met de diverse commissie had besloten de wedvlucht jonge duiven vanuit Duffel naar Meer te verplaatsen i.v.m. de vele verliezen (37 %) van afgelopen zaterdag vanuit Meer.

Mijn grote vraag was waarom, de verloren duiven komen niet terug ,dus daar los je niets mee op. Zelf had ik niet meegedaan en tegen mijn zin zou ik zaterdag wel meedoen aan Duffel, nogmaals tegen mijn zin maar het moet gewoon.

Waarom tegen mijn zin? Wijze duivengeleerde die in diverse besturen zitten en gezamenlijk de RMO rotterdam bestieren hadden naar de liefhebbers in hun verenigingen geluisterd en de conclusie was dat 13 jonge duivenvluchten die de afdeling 5 organiseert teveel waren en te zwaar voor de jonge duiven. En om de liefhebbers tegemoet te komen werden de eerste drie jonge duivenvluchten , Duffel , Asse Zellik en Oudenaarde uit de kampioenschappen en puntentelling weggehaald en starten we met tellen op de wedvlucht van ongeveer 175 km Quievrain. Dus als je als liefhebber vind dat het programma te zwaar is gooi je de duiven gelijk op 175 km, bepalen de heren. Nu loopt het jonge duivenseizoen tot 15 September en vroeger was rond 24 Augustus (Orleans) het jonge duiven seizoen afgelopen, dus verstandige bestuurders hadden gewoon op duffel gestart en waren rond 24 Augustus gestopt. Dan waren er drie verdere vluchten afgevallen die hoofdzakelijk alleen voor de commerciële hokken in het leven zijn geroepen en voor de kleine hobbymelker alleen maar een last zijn.

Ik ben woest en was al woest over de verhoging van het vrachtgeld vanwege de hogere dieselprijs. Zelf tankte ik vandaag in Belgie en dat scheelde me 32 cent per liter. Zouden trekkers van onze transporteur dan alleen op dure diesel rijden. Woest was ik en werd nog woester toen ik zag dat de transporteur ook in de commissie vervoer van de afdeling 5 zit als adviseur en ook nog eens zelf duiven heeft.( die hij vervoerd)

Hoe noemt men dit in de politiek en bedrijfsleven?

Ik ben nog steeds woest en vind de hele situatie onbegrijpelijk. en vragen aan je afdeling stellen kun je niet want dan is het antwoord alleen het bestuur van je samenspel kan vragen stellen indien ze op jouw vraag willen in gaan , maar het bestuur van het samenspel stelt geen vragen want het is één pot nat dus ben je als liefhebber aan die goden overgeleverd maar gelukkig hebben we in Nederland de vrije meningsuiting en kun je je hard luchten en eventueel je recht halen bij de burgerrechter..

En toch ben ik nog woest over de hele gang van zaken en zal blijven zoeken tot ik de onderste steen boven heb en de verantwoordelijke voor deze misère  in ons duivenspel heb gevonden.

Comments are closed.