Het wel en wee rondom ons duivenkot 2018-18

Het was me het weekje wel , we gingen van dagen met zomerse temperaturen gelijk weer terug naar frissere dagen met koeler en vochtig weer. Ook de duiven zag je weer veranderen , ze zijn dan toch anders in hun doen en laten. Nu we ook weer volop met de wedstrijden aan de gang zijn en ze bijna op volledig weduwschap zitten zie je ook dat ze de dagen na een vlucht anders zijn dan de twee dagen voor het inkorven. Kortom gezegd liefhebber lopen vaak met de borst vooruit van ,, ze kwamen thuis en niks aan te zien,, dan denk ik bij mezelf ,,heet jij soms Jules de Korte,,.

Zo zit ik nu eenmaal in mekaar , men vind mij een zeurpiet of een brombeer en dat mag want elk mens heeft zijn eigenaardigheden ,,ik ook,,. Wel probeer ik altijd eerlijk te zijn en daarom zit ik er nog steeds mee dat een liefhebber mij een schorsing probeerde aan te naaien omdat ik mijn zienswijze op de duivensport op internet weergeef , ik zit er niet mee omdat hij dat probeerde maar omdat er ook nog slijmjurken waren die ook een duit in het zakje wilde doen. Ik kan zulke mensen niet respecteren, zit zelf niet zo in elkaar. Zou zelf dan liever een voorstel  tot een echte battle indienen als ik mij beledigd voelde en zeggen Kom maar op Kees, we wijzen 14 dagen voor de jonge duivenvluchten ieder 30 jongen aan en daar werken we de jonge duivenvluchten mee af , dan toon je ballen , maar dreigen met schorsingen , ik zit nog steeds met een naar gevoel.

Ook zaterdag werd ik net als vele verrast met de lossing van de duiven in Peronne , eerst bericht krijgen dat later nadere berichten op een bepaalt tijdstip zouden volgen maar dan opeens krijg je via, via, te horen dat er inmiddels gelost is. Uiteraard kan dat, maar je zou besloten hebben om t.b.v. het eerste bericht bevoordeeld iemand nog even naar een vakantiebestemming in Nederland te brengen, dan ben je toch mooi te laat bij je duiven terug. Dit mag niet gebeuren, ook gingen de duiven tegen alle afspraken in tegelijk los, dus heel de afd. 5 met als excuus dat er ook anderen op de losplaats stonden die wilde lossen. Kijkend op de site van de NPO en KBDB zag ik inderdaad dat Brabant2000 en een Belgische afdeling er stonden , wij loste om 9.00 uur , Brabant2000 om 9,15 uur en de Belgen waren er om 10.00 uur nog niet uit, dit resumerend zou ik stellen dan hadden we Rood toch om 8,50 Wit om 9,00 en Blauw om 9,10 en Brabant 2000 om 9,20 uur kunnen lossen ? Maar nee alles moest er tegelijk uit, ik heb geen verliezen maar in de wandelgangen hoor ik dat er toch nog diverse duiven dolen en dat is logisch, zeer hoge snelheid, kladdieren en dik het oosten invliegen met die harde ZW wind, hier kwamen ook de jonge duivinnen die vorige week vooraan zaten en er nu ook goed aan waren als laatste terug, zijn gewoon te ver doorgeknald en moesten daarna terugvliegen, dom maar realiteit.

Ik klaag niet want onze prijzen werden gewoon verdiend al zaten we niet vroeg maar ook dat is duivensport , elke week vroeg zitten is maar voor enkele weggelegd  en hoe meer duiven je in de mand duwt hoe meer kans je op een kopvlieger hebt, natuurlijk percentagegewijs niet maar in eenheden gezien wel. En meestal wijzen je tegenstanders in deze zienswijze meestal gelijk naar percentage , maar geloof mij nu maar dat het moeilijker is om 1 van 4 duiven te pakken dan 75 van 300 duiven , realiseer jezelf dan dat de ene er maar drie naast mag laten zitten en de ander 225 duiven en dat is meer dan de meeste verenigingen nog inkorven. Nu gaan sommige opruiers of haatzaaiers gelijk weer babbelen ,, die Kees heeft wat tegen grote hokken,,  maar om ze gelijk van dat prediken af te helpen ,,dat heb ik niet,, , ieder zijn meug denk ik en ook deze mensen hebben hun hobby en moeten er zelfs veel meer voor over hebben dan iemand met een tiental duifjes, ik weet wat een werk het is om het spul bij te houden en zou niet graag nog meer duiven en hokken hebben, alstublieft niet.

Deze week ook besloten na het gesprek dit jaar met de duivenvriend om ook de keuze te maken om in het geheel met het kweken van fondduiven te stoppen en het speciaal aangekochte kweekkoppel te verkopen (is inmiddels gebeurd) , aangekochte en gekweekte fondduiven gaan straks nog wel mee maar het hokje waar ze inzitten wordt straks niet meer als vlieghok gebruikt. Daar komen volgend seizoen oude duivinnen te zitten als weduwduivin voor de jonge doffers 2019. Dus om het simpel uit te drukken er word alleen gespeeld met de oude duiven van het hok van 4,20mx 1,07 m.  Van de huidige duiven die in het zijhokje zitten voor de fondvluchten zullen de duiven die aan het eind van 2018 nog aanwezig zijn en mij aanstaan verhuizen naar het vlieghok maar dat zal een enkeling zijn.  Van de zestien broedbakken zal ik er 1 of 2 voor reserveren. De Bliksem pakte ik toen ook heel vroeg van Limoges en die zat ook gewoon bij de andere duiven in het vlieghok ,dus het kan wel.

Iedereen veel succes komend weekeinde en tot de volgende rondom.

Kees Commijs

Racing Pigeon Whisperer.

 

Comments are closed.