Het wel en wee rond ons duivenkot 50

Het is 11 December 2016 en het Sint Nicolaasfeest wat zoveel stof deed opstuiven rond zijn medewerker Zwarte Piet is weer voorbij en een beetje rust keert weer terug in de lage landen. Op de dag dat de kruid- en pepernoten gestrooid werden vielen ook bij sommige liefhebbers de eerste eieren bij hun duiven in de broedschotel , en bij het vallen van deze eieren komt er ook weer hoop, zal het dan eindelijk lukken om die topper waarvan je al jaren droomt te kweken. Ik hoop het en zo niet dan hebben we volgend jaar weer iets om naar uit te kijken.

Ook bij ons op het hok viel op Sinterklaas avond het eerste ei en nog uit koppel 2 ook en de duivin is de lady Bolt en vanavond even de eitjes tegen het licht gehouden en beide zijn bezet dus …. er is hoop. Van de tien gekoppelde koppels zitten er 7 op eieren en alleen drie nieuw aangekochte duivinnen hebben nog niet gelegd. Maar zoals ik altijd zegt ,,rust doet wonderen,, en je weet niet wat de situatie was van die duivinnen voor ik ze aankocht en ophaalde, zaten ze nog niet gescheiden, of in een ren of zijn ze nog te jong, het blijft gissen dus wachten we rustig af.  Maar dus de koppels 2 Klz Zus Euro X Lady Bolt— Koppel 1 Mister Bolt X Slappe Sharon— koppel 6 den jonge Kees X Kld zoon Fideel –en koppel 7 Jonge Froome X Willemien zitten dus op twee eieren en daar ben ik al heel blij mee.

De ophokplicht is ook weer voorbij dus de doffers zijn er alweer twee dagen uit en ook daar ben ik blij over omdat enkele jonge doffers zich aan hun nieuwe val naar het oude duivenhok moeten aanpassen en dat is voor hun altijd even wennen. Vandaag liet ik ze uit en het zestal wat buiten bleef liet ik zitten en toen ik vanmiddag van het voetbal thuis kwam zat alles binnen , dus aan het eind van deze week weten ze het allemaal wel en de voerbus doet altijd wonderen.

Rond Rotterdam waren er weer volop tentoonstellingen en als ik even snel telde kun je wel rond de 70 winnaars hebben , jammer is dat het vaak ook in een club dezelfde zijn anders zou het zeker wel leuker wezen, zeventig verschillende winnaars. Zaterdag kwam er wat tussen anders had ik graag wat verenigingen aan gedaan om even te kijken hoe de vlag er in duivenminnend Nederland er voor staat.

Vlak na de kerstdagen kunnen de liefhebbers die die dag vrij hebben naar het witte stadje Thorn in Limburg rijden, gezellig voor de vrouw met diverse winkeltjes en voor de heer des huizes is er de verkoop van 71 duiven van de in mijn ogen beste liefhebber met de snelste duiven in Nederland Willem de Bruijn,  vele slaagde met zijn duiven en ook hier op het hok zijn het de betere vandaar dat ik dit zo durft te stellen.

Ook begint via Herbots na de kerstdagen de totale verkoop van alle Vitesse, mid- en dagfond duiven van mijn vrienden Auke en Danny de Voogd uit Yerseke, zij zullen zich in de toekomst gaan toeleggen op de ZLU vluchten.

Het item splijtleden was deze week hot op Facebook en mijn stelling hierin is dat duivenmelkers zeker in hun vereniging zo gegroepeerd mogelijk moeten kunnen vliegen dus geen kilometers verschil. Zelf ben ik voorstander om in de vereniging om zgn voordeelzoekers weg te krijgen gewoon de uitslaglijst moet worden samengesteld nav de geconstateerde tijden.

Dit was het weer over deze afgelopen week tot volgende week.

SAMSUNG DIGITAL CAMERAKees Commijs alias postduivencoach.

Comments are closed.