Het is vrijdag 12 Oktober 2013

Het was vandaag de hele dag regen geblazen en dan is het niet lekker in de hokken. Wij doen hier namelijk niet aan verwarming of beheersing via hygrometers. Wij hier houden duiven op natuurlijke wijze al grijpen we wel in (desnoods met antibiotica) al we vermoeden dat er iets loos is. De duiven ruien nu heel hard en dat vind ik een goed teken. De eerste selekties hebben plaats gevonden en er zullen nog enkele duiven moeten plaatsmaken. Het kweekhok is van acht naar zes koppels teruggebracht. Het vlieghok zal straks uit zestien koppels bestaan. Ook zijn er twintig ringen minder besteld als vorig seizoen.

Er gaat ook nog een aanpassing plaatsvinden.De broedbakken in afd B moeten met 3 cm worden ingekort wat hoogte betrefd en zullen ook vanaf het plafond worden aangebracht, op die manier krijg ik de mogelijkheid om onder de broedhokken een la op wieltjes te creéren die ik voor het gat wat naar het weduwduivinnen hok gaat leiden komt om dit gat dan te kunnen openen en sluiten. In de la kan ik dan ook de broedschotels kwijt. Tegen het hok aan zit nu de ren waarin de weduwduivinnen dit jaar zaten, dag en nacht in een gazen ren zonder beschutting onder plastic golfplaatjes en met slechte resultaten. Deze ren wordt nu dichtgemaakt en met dakpannen gedekt met vooraan nog een strook plastic plaatjes van 20 cm over de lengte. In het hok wordt een duivinnenkast gemaakt waarin de duivinnen kunnen worden opgesloten. Op deze manier kunnen we de duiven laten rouleren. Duivinnen eruit en de doffers via de opening van de lade erin. Doffers eruit dan komen de duivinnen via de lade terug. Ik vermoed dat we op die manier de duivinnen ook tot prestaties kunnen aanzetten die nu niet behaald werden door onze dames.

Er is dus nog werk aan de winkel.

Op één reportage na zijn alle reportages die nodig waren gemaakt ,diverse keren heb ik contact met dhr Ponsen ( die de eerste prijs in de Fondclub Groot Rotterdam vanuit Barcelona behaalde) proberen te leggen maar dat is mislukt , hopenlijk pakt hij komend seizoen weer de eerste prijs en zijn we wel welkom.

Aan alle reportages heb ik een prettig gevoel overgehouden en zie er met veel plezier op terug. Ik zal proberen geregelt stukjes op de website te plaatsen over tentoonstellingen ,feestavonden en andere leuke dingen die in de duivensport plaats vinden en ook eventuele nare dingen zal ik proberen te belichten.

In ieder geval voor allemaal gezellige en nuttige wintermaanden.

Comments are closed.