Nog een duivin om het kweekhok te versterken.

De Vrije vogel uw postduivencoach wil in de toekomst zich toch op de fondvluchten gaan richten omdat zoals ik al eerder heb uitgelegd de wind op de vitesse/midfondvluchten de oostelijke hokken dubbel voordeel biedt en mij dus dubbel nadeel.

De overgang moet geleidelijk plaats gaan vinden maar omstandigheden op het kweekhok gaan dit versnellen, een duivin met nog rechtstreek bloed van de Gebr Janssen uit Arendonck heeft een grote tumor achter zijn oog in zijn kop gekregen en was de enigste duif die weigerde nog eieren te leggen.Maar vanavond vond ik eindelijk een ei in de schotel welke ik indien nodig om kan gaan leggen. Ik wacht het verloop van de ontwikkeling van het gezwel even af omdat dit zich op een verschrikkelijk nare plaats bevind.

Daarom reageerde ik snel op advertentie op markplaats waarin voor een vriendenprijs een vierjarige duivin met bloed voor de grote fond in haar aderen werd aangeboden. In haar stamkaart zitten diverse liefhebbers die ik persoonlijk ken en van wie ik weet dat die op de grote fond hun mannetje staan.

De duivin komt dan eventueel tegen een doffer te  staan die nog rechtstreeks bloed in de aderen heeft van de grootmeester Jos van Limpt en dit om een poging te wagen tot de allround duif te komen waar ik zo grote voorstander van ben.

 

 

 

 

 

 

De Vrije vogel

Uw Postduivencoach.

Comments are closed.