Het wel en wee rondom deze Postduivencoach 47-2023

Weer een weekje verder en het grote nieuws , Sinterklaas is weer in het land  en dan gaan gelijk weer sommige personen zich via kick out zwarte Piet zich profileren want een ander doel hebben ze niet dan zich gewoon in de schijnwerpers te plaatsen. Dat ze daarmee een groot kinderfeest en een stuk nationale traditie verzieken boert ze echt niet dus gewoon  ikke ikke ikke.

Ook in de duivensport wordt ik daar soms triest van , je hebt hele goede bestuurders en commissieleden die het als een soort roeping zien om dit te doen maar je hebt er ook die op het ikke ikke ikke uit zijn, zelf de voorgrond en bekendheid opzoeken en zeker ook zorgen dat ze zelf niks tekort komen, jammer , maar het gebeurt wel.

Maar in feite moet je je er niet druk over maken, daar alles gewoon door draait en zijn gangetje gaat. In de duivensport is het momenteel erg rustig. Hier en daar een tentoonstelling of verkoping en op menig hok beginnende kriebels om te gaan kweken al te komen, ze zijn al volop aan het bijlichten. Of dit echt nodig is vraag ik me steeds meer af daar ik zelf er weinig voordeel van zie en ook bij andere liefhebber constateerde ik afgelopen jaar dat ook die weinig verschil hadden in bij gelichte koppels of koppels die niet waren bijgelicht. Tevens vraag ik mij af of één of twee dagen later eieren leggen verschil geeft na 6 maanden als de vluchten van de jonge duiven beginnen.

Deze week weer de mest weggebracht en morgen komt de uitslag. De duiven zien er goed uit, maar het gekke is dat dit het hele jaar al zo is terwijl ikzelf er toch geen vertrouwen in had. Duivensport is en blijft een rare hobby waarin je in wezen nooit weet waar je aan toe bent. Je denk vaak dat het goed zit terwijl het niet zo is, zonder dat je ziet of weet maar om nu wekelijks met je mestemmer naar de dierenarts te rennen lijkt me ook een hopeloze zaak. We zullen dus met de ,,up en downs ,,moeten zien te leven, ook dat is duivensport.

Nu bleek dat deze week de drukspuit het niet meer deed dus moet ik morgen bij toolstation even een andere halen en dan ga ik echt de hokken helemaal ontsmetten dan is dit in ieder geval gedaan bij de duiven die over een dag of tien bij elkaar gezet gaan worden. Dit wordt toch weer moeilijk genoeg want vandaag stak er weer een doffertje zijn kop op tussen de duivinnen. Dus dan zou ik nu met de koppels rond zijn en twee overlopende doffers hebben die nog verwijderd kunnen worden. Maar dat zien we wel als alles bij elkaar geplaatst wordt.

Leuk is altijd berichten te lezen op de sociaal media sites en dan zulke liefhebbers na te checken , vaak klopt er niks van hun verhalen en ik vraag me dan ook vaak af waarom dat gedraai, vaak tegen opzettelijk liegen aan. Vaak is mijn enigste conclusie puur andere liefhebbers op een verkeerd been zetten om geld uit de hobby te kunnen binnen halen c.q. slepen, ze gaan hun gang maar,  ieder zijn meug zei de boer.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs, Postduivencoach.

Comments are closed.