Het wel en wee rondom deze postduivencoach 46-2023

We zijn weer een weekje verder en gieren op het eind van dit jaar af, maar er staan nog diverse dingen te gebeuren, er wordt over twee weken alweer volop gekoppeld en ook de administraties moeten volledig op orde zijn voor het seizoen 2024. Deze week met al die regen was daar goed voor geschikt mits je niet naar of aan het werk moet. Door de grote luchtvochtigheid durfde ikzelf ook niet aan om de hokken met Virkon te gaan spuiten. Ik doe het wel, maar dan moet ik er zeker van zijn dat de hokken ook snel drogen zodat er geen schimmels optreden waar ik altijd doodsbang voor ben. Duivenhokken horen droog te zijn, dat is en blijft mijn zienswijzen.

Dus deze week alle jonge duiven van hun stamboom voorzien , afgevoerde en verloren duiven uit de mappen verwijderd. Ook op internet de zijbalk van deze website bijgewerkt en als u alles bekijkt en telt zouden er zouden er dus 52 duiven op het hok aanwezig zijn en dat is ook zo , twee zitten er als reserve voor als er onder de duivinnen nog een doffer zit of omgekeerd. Sommige duiven beginnen alweer mooi te worden met hun nieuwe verenkleed en wordt het alweer een beetje vrolijker toeven in het hok. Woensdag moet er weer mest worden ingeleverd en hopelijk zijn we dan een paar maanden van de ellende af en kunnen we verder doorborduren. Duivensport is niet makkelijk. wie zeg van wel moet dit zichzelf maar wijs blijven maken, alle topsport beoefenen is en blijft altijd moeilijk.

De voerbakken ,,zoals ik ze nu gemaakt heb,, voldoen prima dus ook daar is weer een probleem mee opgelost tot ik denk dat er een andere optie beter is uiteraard want je moet immers proberen de perfectie te benaderen hoewel ik weet dat er ook liefhebbers zijn geweest die vanuit een sinaasappel kist de pannen van het dak vlogen al zullen veel duivenpaleizen alla 2023 dit niet ( willen ) geloven.

Vandaag las ik op facebook dat de feestmiddag / avond met prijsuitreikingen van de afdeling 5 gisteren is geweest. Gelukkig is facebook er en worden we nog een beetje op de hoogte gehouden want verder schijnt anno 2023 de duivensport er alleen nog maar te zijn voor een ingewijd kliekje, te triest voor woorden.

Maar steeds meer geven liefhebber me te verstaan ,, Kees je hobby ligt in je achtertuin en geniet daarvan en de rest ?┬á Laat ze b….. .

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs Postduivencoach

 

 

Comments are closed.