Het wel en wee rondom deze Postduivencoach 44-2023

We zijn weer een weekje verder en echt zo een weekje dat het lijkt of alles op de automatische piloot gaat, sommige dingen gaan gewoon automatisch in een vast ritme en andere onderga  je soms meewarig van ,,tja het zal wel,,. Maandag eventjes een belletje over de uitslag van het mestonderzoek. De mest bleek nog niet te zijn zoals we verwachtte dus moest ik de para -coli kuur nog even doortrekken. Woensdag ga ik voor de tweede para enting en zal wederom wat mest inleveren . Ook staat er een bus Virkon S klaar om met de vernevelaar alle hokken tegaan ontsmetten.  Maar uiteraard zit je hier met de hamvraag , nu direct alles vernevelen , met kans dat enkele duiven de hokken gelijk weer her besmetten of wachten tot de witte jas zegt de mest is schoon dus nu aan de slag. Uiteraard is die beslissing aan mezelf en ik heb een kilo Virkon dus vermoed dat ik besluit twee keer te nevelen nu en na het groene licht. Een rugspuit heeft 10 liter water nodig dus 100gr Virkon S. Dus genoeg Virkon S in huis om me uit te kunnen leven. Dit is ook het mooie in de duivensport alleen zijn we niks maar door onderlinge contacten komen we tot een goede oplossing en ik overleg altijd met mijn mentor in deze.

Ook de voerbakken zijn weer wat veranderd , krukje er onderuit en een zogenaamde plastic voorraadbak eronder, in die bakken passen dan precies de broedschotels die ik in dat hok nodig heb dus dan zijn die opgeborgen en het zgn. voertafeltje staat ook stabieler. Bij een lange zelfvuller staat er twee bakken onder met een plaat 120X 61cm  er tussen, geleidelijk door te blijven testen kom ik er echt uit.

Zaterdag had ik met Marco de Kok  (geen broer van inspecteur de Cock want dat is met ck) en Bernardina  de afspraak dat ik de prijs die ik gewonnen had in de schenker/kweker competitie van pv Barendrecht en uiteraard in Barendrecht zou komen ophalen en een vorkje zou komen meeprikken. De bon die ik daar gekocht had was van Michel Terlouw en de duif pakte gelijk prijs op Quievrain waardoor we allebei weer een zakcent kregen, mooi meegenomen toch. Ik ben blij dat ik geweest ben, het was een oergezellige middag en we konden met sommige liefhebbers even bijpraten al werd mijn allesvreter Bella vaak onderwerp van het gesprek. Uiteraard ook werd er enkele keren de vraag gesteld hoe het kon dat ik met zo’n hok duiven gevuld met kwaliteitsduiven van mijn mattie uit Reeuwijk niet als hem presteerde. Nu daar kan ik altijd een duidelijk antwoord op geven. Ik ben minder constant met de verzorging , ik ben iets minder fanatiek heb dus minder inzet met zelf africhten van de duiven maar ik heb vooral de kennis niet die Willem door zijn zelf ondergane en opgedane feiten en dingen heeft opgebouwd. Als je dit antwoord geeft weet ik dat er gelijk een wederantwoord komt als , ligging en aantal. Uiteraard, maar als je in staat bent om dertig duiven voor hele verenigingen te constateren die zelf dan 500 of meer duiven in het concours hebben staan veeg ik met zo’n antwoord de vraag snel van tafel en uiteraard komt dan ,,maar zo dacht jij er toch ook over,, Ik kan het niet ontkennen maar gelukkig zijn mijn ogen op tijd geopend en in de duivensport gaat het maar om een paar dingen, De drie RRR Rust ,Regelmaat en Reinheid maar vooral om klasbakken , die moet je hebben.

Maar ik was in Barendrecht en het was gezellig , in een gesprek met een dikke tachtiger die onderhand aan alles wat in zijn lichaam zat geopereerd was en er gewoon weer fier bijzat en een bord eten nam waarvan ik dacht daar doe ik drie dagen over en op zulke momenten geniet ik, gewoon in mezelf  . Ook kwam ik er achter dat mijn column volop gelezen wordt, mensen bedankt daarvoor en voor jullie positieve reacties.

De loterij was ook geweldig en het chinees buffet met gebakken spek en banaan erbij zoals ik ze altijd het liefst heb was ook geweldig, en toch blijf er na die gezellige middag in Barendrecht een vraag door mijn hoofd dolen , veel Nederlandse duiven zijn over heel de wereld verkocht en verdienen in andere landen ook hun prijzen en uiteraard zullen in die landen ook kweker/ koper competities worden gehouden en die prijzen zullen ook uitgereikt worden op een gezellige middag of avond maar zullen ze daar dan boerenkool met worst of stamppot met een bal gehakt serveren?

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs Postduivencoach

Comments are closed.