Het wel en wee rondom deze postduivencoach 37-2023

We zijn weer een week verder en donderdag nog één keer inkorven en hopelijk zaterdag nog duiven pakken van de vooropgestelde losplaats Fontenay. De weerkaarten zien er gunstig uit met een zwakke zo wind en temperatuur rond de 21 graden.  Dus kunnen we ervan uitgaan dat het eindelijk weer eens een mooi weekend wordt waarin er geen gezeik is en het NPO niet in haar eigen voeten schiet. Want dat is wat er dit weekeinde is gebeurd, hitteprotocol uitroepen en vervolgens gaan (op een enkele afdeling na) toch iedereen de duiven donderdags inkorven en het NPO die uiteindelijk de losvergunningen had kunnen intrekken keek toe en deed niets. Dat het achteraf goede vluchten zijn geworden doet hier niets vanaf. Wel zou je kunnen stellen dat nu is gebleken dat vluchten aflassen totale onzin is en duivensport een momentopname is waarop ter plaatse de juiste beslissingen moeten kunnen worden genomen.

Hier vlogen we in de afdeling 5 Niergnies jonge duiven en Niergnies Nalijn. Bij het inbrengen van de aangewezen duiven thuis ging het op de vlucht nalijn prima maar de vlucht Fontenay wat Niergnies jonge duiven werd gaf geen duiven op het display aan dus ik was al knap opgefokt omdat ik vind dat alles gewoon moet zijn zoals het hoort. In de club is toen ingekorfd op een ander vluchtnummer en kwam uiteindelijk alles goed maar ik baal er dan van en voel me knap onzeker. Een ander verhaal is dat dan de duiven niet op compulive verschijnen en dan krijg je altijd weer te maken met van die stokende zwartgallers , het is niet anders, ook dat is duivensport

Oude duiven zijn inmiddels flink in de dekrui en staan op drie oude pennen. De verwachting was dan ook minimaal ondanks dat er  links en rechts wat jonkies ondergeschoven waren. Ook van de jonge duiven die op één na allemaal nog glad zaten en enkele op eitjes was het afwachten. Kortom geen hoge verwachtingen. En de jonge duif die zijn dek gegooid heeft was Phil die ingevoegd werd en niet de verduistering had meegemaakt.

Zaterdag het werd al vroeg warm en ik vroeg me af waarom die duiven er niet gewoon om 7.30 uur uitgingen , het was nog vrij koel ,idd het was licht nevelig maar dit zou door de zon snel oplossen. Overal waren ze al vroeg aan het lossen en wij bleven weer in de container maar uiteindelijk gingen we er om 9.00 uur uit. Op compulive volgde ik de aankomsten en zag dat er op de eilanden om 1488 mpm een duif was dus ging ik vanuit 1500 mpm snel rekenen . Nu de uitgerekende tijd haalde ik niet maar ineens kwamen er drie duiven uit de lucht zetten,  één vreemde vale die elke week bij de eerste duiven een bezoek op dit hok brengt ,, Klosje,, gekregen van Henk en Mischa Klos en ,,Phil,, een jong van Phil Huksloot idd dat jong dat niet was verduisterd en dus geen dek meer had en vorige week pas om 20.47 uur in het donker op het hok arriveerde . Klosje viel na een minuutje op de plank en Phil bleef met de vale jonge doffer nog een show geven. Jammer anders waren het twee eerste prijzen geweest in de club en nu eentje maar ik mag dus weer niet mopperen. Kon er weer een eerste prijs aan de andere vier toevoegen, en met nog een vlucht tegaan.

Raar was wel zaterdag dat de duiven redelijk vielen maar eenmaal op de plank waren ze thuis en liepen niet door naar binnen , dit hoorde ik ook van andere liefhebbers. Ik weet het niet en wil het eigenlijk ook niet weten wat daarvan de oorzaak is want heel de duivensport blijft één groot raadsel.

Tot de volgende rondom

Kees Commijs Postduivencoach.

Comments are closed.