Het wel en wee rondom deze postduivencoach 35-2023

We zijn weer een weekje verder en stormen gelukkig op het laatste vluchtweekeinde van dit seizoen af , nog drie keer en dan hopelijk een poosje geen gejakker meer en geen gezeur. Want dat is de duivensport momenteel  als je een beetje de gang van zaken volgt, gezeur. Gezeur over lossingen , geroddel in de achterban enz enz , duivenmelkers zijn zeikers geworden en het ergste vind ik dat ik zelf ook mee zeik, maar dat zit nu eenmaal in mijn karakter. Ik word boos als een voorzitter een groot stuk schrijft en weer naar anderen wijst, ik word boos als er verontschuldigingen komen die niets meer terug kunnen draaien en de liefhebbers al gedupeerd zijn, ik word boos als men zegt ,, we zijn ook maar vrijwilligers ,, omdat ik vind dat ook vrijwilligers hun verantwoording hebben. Kortom ik wind me de laatste tijd meer op over de gang van zaken in de duivenwereld dan dat ik van de sport kan genieten.

Zaterdag werd heel België en Nederland gelost op de afd. 6 en de afd. 5 na. IWB had een lossing afgeraden volgens afdeling 5 vanwege opkomende buien die schijnbaar de kustprovincie Zeeland afdeling 1 niet zouden raken want die gingen wel los en haalde ruim 1700 mpm. Wel loste afdeling 5  de duiven in Quievrain, vermoedelijk allemaal bespoten met raincoat spray zodat deze wel tegen de regen zouden kunnen. Allemaal slap geouwehoer , zijn gewoon niet helemaal bij de les geweest dit weekeinde want hoe kun je in godsnaam vergeten om duiven die overgeladen dienen te worden in de wagen in de loods te laten staan, iets wat al eerder gebeurde maar toen probeerde men het nog dit door een lokale lossing onder het vloerkleed te krijgen en dus hebben ze ,,daarvan,, toch een stukje transparantie geven geleerd. Al met al het rommelt in duiven zuid-holland maar wees gewoon kerels en zeg,, we maken fouten en fouten maken is menselijk en die worden overal waar gewerkt wordt gemaakt,, niet leuk maar je toont wel ballen.

Al met al hadden we dus zaterdag een snelle vlucht vanuit Quievrain en op zondag een stuk minder snel vanuit Pointiose. En waar de LC zaterdag bang voor was gebeurde zondag, duiven kwamen aan in de stromende regen met donderslagen en bliksemschichten. Het is echt mooi duiven in een rijtje op het dak van de woningen te zien zitten als donkere kraaien met een zwarte lucht op de achtergrond met daarin de prachtige slangen die elektrisch vuur als bliksem veroorzaakt. Eerste duif weigerde maar kwam na een paar minuten toch naar beneden , inmiddels waren nummer 2,3,4 al bij haar gaan zitten op het dak en bleven daar zitten tot na de prijzen inmiddels aangevuld met vele andere. Een bekende acteur  zou zeggen het ,, een catastrofe,, ik ben erbij gaan zitten in het tuinhuis, keek ernaar en dacht ,, bedankt mannen , weer een weekeind voor me verkloot,,.

Gelukkig maakte mijn voetbalclubje later veel goed, maar die hebben immers wel ballen.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs Postduivencoach

Comments are closed.