Het wel en wee rondom deze postduivencoach 34-2023

We zijn weer een week verder en wederom een raar duivenweekje, op de middag voor de dag dat we zouden gaan inkorven voor de jonge duivenvlucht verschijnt opeens op de site van onze afdeling dat deze vlucht door het NPO is gecanceld daar er i.v.m. hitteverwachtingen slechts vluchten met één nachtje mand georganiseerd mogen worden. Onze afdeling had dus besloten om vrijdagavonds zowel de natour en de nalijn vlucht vanaf Bierges te gaan vliegen. Dus wel twee aparte vluchtnummers en aparte uitslaglijsten. Een hoop werk voor de mensen in de verenigingen maar het was niet anders. Zaterdagochtend vond ik het nu niet echt duivenweer , geen vogel te zien in de lucht en verschrikkelijk broeierig en ik was dan ook verrast dat er besloten werd om de duiven om 10.30 uur te lossen, terwijl er ook een andere ,,verdere,, afdeling stond die niet tot lossen overging. Het zij zo en we moeten het er maar mee doen dacht ik, achteraf zie ik dat die andere afdeling hun duiven pas om 16.30 uur gelost hebben, dus 6 uur later  , de reden waarom kan ik niet zeggen gewoon omdat ik het niet weet. Wel kreeg ik voordat de duiven kwamen al een filmpje opgestuurd omtrent onze lossing in Bierges waarop je kunt zien dat de duiven gelost werden met een bewolkte lucht en tegen de container wagen van die andere afdeling aanvlogen. Die bewolking daar zit ik niet zo mee als er links of rechts maar een paar blauwe gaatjes zijn maar dat duiven tegen palen en andere auto’s aanvliegen vind ik dat dit niet moet kunnen.  Het concours op zich stond best geruime tijd open met snelheden van 1300 mpm en aflopend naar onder de 1000 mpm, er zijn volgens berichtjes die ik ontving ook nog diverse duiven onderweg.

Hier op het hok kwamen er drie de put in, twee gingen rondjes draaien en eentje op het hoge dak , lage dak , weer hoge dak en uiteindelijk op de plank, het was een jaarling duivin voor de navlucht. de andere twee vielen even later en was een jonge duif voor het jonge duivenconcours en een vreemde vale die het echt moeilijk had, en zeker een dik half uur andere duiven op heeft zitten houden om toen toch maar te vertrekken. De duiven kwamen redelijk af en ik mag niet mopperen of klagen , speelde de eerste op de nalijn in mijn nieuwe club en om even een paar roddelende azijnzeikers een spaak in het wiel te steken in mijn oude club had ik de vierde prijs gespeeld , want daar zaten twee heel oostelijker gelegen hokken nog voor mij. Duidelijk uitgedrukt lijkt mij en ere wie ere toekomt zeg ik dan altijd maar.

Ook wil ik even in mijn column aangeven dat ik duidelijke afspraken had gemaakt voor ik lid werd in mijn nieuwe vereniging ,,de Vrijheid ,, in Bergschenhoek dat ik niet negatief zou schrijven op social media over mijn nieuwe vereniging en ik denk dat ik dit ook niet heb gedaan of doe , denk? Ik weet wel zeker dat ik dat niet gedaan heb. Over kritiek op Afdeling , NPO of diverse commissie hebben we het nooit gehad omdat men weet dat vrijheid van meningsuiting hoog in mijn vaandel staat geweven. Laten we nu eerlijk zijn , als niemand zijn bek af en toe open trekt en we alles maar slikken als hopjesvla dan is er toch ook niks meer aan , moeten we ons dan als verdwaasde kuddedieren alles maar laten opleggen en kunnen bestuurders gewoon hun gang gaan , nee toch en gelukkig werd afdeling 5 vermoedelijk even door de NPO aan de richtlijnen van het hitteprotocol herinnerd en gingen er 23 duiven in een reismand, tot de volgende rondom.

Er wordt voor komend weekeinde wederom onbestendig weer verwacht met regen maar minder warm, succes allemaal en laten we nu een hopen op een paar normale vluchten, succes allemaal.

Kees Commijs Postduivencoach.

Comments are closed.