Archive for the ‘Mijn belevenissen en commentaren in de duivensport’ Category

Het wel en wee rondom mijn duivenkot 8-2021

Weer een weekje verder en vorige week een temperatuur van min 10 was het vandaag volgens mij plus 15 graden, een raar land waarin we leven. Vorige week was het in ons duivenkot nauwelijks uit te houden en had iedereen zijn zorgen over het bevroren water , de jongen in de schotels , de eieren enz terwijl vandaag de duiven heerlijk aan het rond vliegen waren met alle ramen en deuren open , sommige gingen zelfs hun duiven al lappen , de optimisten.

Hier is het hok zo goed als klaar, nog een keertje verven , binnen nog een hokje witten en een overgang schuif aanbrengen. En uiteraard de dakplaten nog vastzetten maar het zijn allemaal nog wat broddelklusjes. Met het opgroeien van de jongen gaat het prima en ik vermoed dat volgend weekeinde de eerste al in hun eigen hok zitten, maar nogmaals ik vermoed want plannen in de duivensport is het moeilijkste wat er is, want je hebt met levende dieren te maken.

Wel is de dierenarts gisteren geweest en hebben ze allemaal hun spuitje gekregen, dit houdt dus ook in dat ik volgende maand helemaal startklaar ben, mooi op tijd is alles dus toch nog op de pootjes terecht gekomen.

Ook ben eerdere voorspelling schijnt uit te komen als ik de columns van andere schrijvers lees. Ik voorspelde eerder al dat er bij het NPO na het afzetten van de vorige voorzitter lijken uit de kast zouden komen rollen. En inderdaad zijn er nu posten tegen gekomen waarvan het huidige bestuur de oorsprong niet kan bepalen en weigert de oude voorzitter en zijn trawanten hier uitsluitsel over te geven. Intussen schijnt de gouden speld en zijn ere predicaat te zijn afgenomen. Zelf vind ik dat de liefhebbers achter het huidige bestuur moeten gaan staan en geen zaken meer moeten doen met bedrijven die in contact staan met de voormalige voorzitter of zijn toenmalige medebestuurders tot dat de hele situatie is opgelost en glashelder is.

Financieel zal het NPO de buikriem moeten aanhalen om de duivensport weer gezond te krijgen. Misschien zouden we weer terug naar af moeten en naar een goedkoop onderkomen moeten gaan met een kleinere bezetting , personeel en huisvesting zijn meestal de grote kosten posten. En van die zogenaamde weer en lossingdeskundige die wat nu blijkt heel veel geld kosten kunnen we ook makkelijk af. Telefoontje naar de hoofdconvoyeur ,, Hé Karel hoe is het bij jouw ? ,, Goed,,!  Oke we hadden drie punten op de vluchtlijn en die gaven ook goed weer door met goed zicht dus 6.00 uur kunnen ze los. Zou ging het vroeger en we moeten dus terug naar onze eenvoudige roets die duivensport heet en die we bijna vergeten zijn omdat de amateurlijke liefde voor onze sport wordt overschaduwd door financiële belangen . Zit je met een paar liefhebbers bij elkaar dat gaat tegenwoordig het gesprek al snel over tonnen en miljoenen eurootjes terwijl de hoofdzaak van het gesprek moet gaan over het mooie van onze sport. Waar is die tijd gebleven ? Die tijd waar ik echt naar terug verlangd. Maar één ding is zeker , die komt nooit meer terug.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs Postduivencoach

het wel en wee rondom mijn duivenkot 7-2021

We zijn weer een weekje verder en een koud weekje mag ik wel stellen. Elke dag alles bevroren , rondom de hokken spiegelglad en niet echt in de sfeer nu doen we effe dit en dan dat. Dus veel bij de tv gezeten en verder de boot maar een beetje afgehouden.  Wel jongen geringd en opgeschreven enz .  En zoals ik vorige week al schreef was het voornemen dat alle duiven nu op hun eigen plek zouden zitten, dit is gelukt maar alles is fout gegaan. Deze postduivencoach is een eigenwijze persoon en dat weten de meeste melkers die mij kennen wel. Deze postduivencoach vertrouwde teveel op de intelligentie van zijn duiven en onderschatte hun natuurlijke instincten. De kweek duiven waren tijdelijk ondergebracht in het jonge duivenhok en daar gekoppeld met dien verstanden dat ze dan voor het leggen terug zouden gaan naar hun eigen broedbakken. Maar de verbouwing liep uit dus zaten ze al op eieren, aangepikte en kale jongen.   Het kweekhok was dus donderdag gereed en ik zette de duiven terug in hun eigen broedbakken , netjes met hun schotel erbij en dacht oké klaar is kees.  Toen ik later keek zaten de meeste ook op hun schotel maar niet echt vast een beetje losjes en onwennig. De andere dag waren met 10 graden vorst in de nacht alle eieren steenkoud en de jongen levenloos en koud. Jammer een hele stomme fout die ik mezelf erg kwalijk neem en die absoluut niet had mogen gebeuren , achteraf had ik ze beter de jongen groot kunnen laten brengen in het jonge duivenhok maar zoals mijn moeder altijd zei ,, achteraf enz. Grote fout met flinke gevolgen daar ik gewoon een achttal jongen mis loopt uit de kweekers , het is niet anders en we klunen maar wat door. In het vlieghok ligt alles er geweldig bij , geen spuiters  en alles loopt buiten verwachting (gewoon) goed. Elke ochtend in huis eerst de waterleiding ontdooien en zodra ik dan warm water heb naar het hok , even de gieter over de drinkbak zodat het ijs eruit valt en dan met een andere gieter water erin . Het gaat goed en loopt zo op rolletjes. Alleen heb ik nog steeds niet iets kunnen regelen om de duiven te enten en ook daar maak ik me niet echt druk over , het komt allemaal wel goed. ook met een knokpartij deze week een jong in de hoek achter de schoten gevallen en bij deze nachttemperaturen was het ondank dat ik het nog met een föhn probeerde niet meer in beweging te krijgen , jammer omdat dit een jong was uit een koppel waar ik wel progressie in zag.

Hoe ver ben ik nu met de verbouwing ? Het duivinnen hok moet nog worden aangepast en dichtgemaakt, verder nog een keer is de carboleum en de hoek strips erop en de dakgoot er nog tegen aan. Valt allemaal best mee maar na de corona is er toch wat in je gesteldheid geknakt , de echte motivatie is lijkt wel uit je lichaam  gegaan, hopelijk komt het wel terug want zonder de motivatie om te willen winnen hoef ik ook niet met de duiven aan de start te verschijnen en we hebben nog maar twee maanden volgens het vluchtprogramma . Een vluchtprogramma wat ik zelf ronduit schandalig vind. Daar waar we vroeger zeven jonge duivenvluchten hadden met Orleans als nationale vlucht telde ik nu twaalf vluchten en ook Orleans daarna als attractie vlucht. Ik denk dat we een beetje roofbouw plegen op de jonge garden en niet iedereen heeft  zoveel jongen om dit aan te kunnen. En de vraag is dan ook is de kampioen wel de kampioen of wordt dat de liefhebber met de meeste ter beschikking hebbende mogelijkheden? Ik denk het laatste,, de grootste legers winnen meestal toch ook de oorlog,,.

Maar we tobben door ,tot de volgende rondom.

Kees Commijs Postduivencoach

Het wel en wee rondom mijn duivenkot 2-2021

We zijn weer een weekje verder en een doelstelling is inmiddels gehaald en de duiven zijn gekoppeld en alles zit zoals gepland. Uiteraard zijn nog niet alle koppels los maar 80 % wist hun broedbak vanochtend al te vinden en dat  terwijl ik nog bezig ben met sommige dingen voor wat de verbouwing betreft aan te passen. Op de vloer ligt nu een laag kattenbaksteentjes met erwtenstro erover, dit is voor een paar weekjes en dan moet het hok weer droog genoeg zijn om er een schone vloer in te hebben en te kunnen gaan schrappen . Want het hok schrappen blijft toch mijn ding. Vanmorgen nog even de nestmatjes vastgezet in de schotels, ik vind die hoge kunststof schotels geweldig maar tijdens het koppelen vliegen ze wel door je hok heen en dat is met aardenwerk schotels minder. Maar als alles zit en er geen vechtpartijen meer zijn  dan komt alles voor elkaar. Ik ben tevreden over hoe het nu gaat en daar gaat het toch om in een hobby.

Ook zijn de nieuwe spoetnikken binnen. , Phil Huksloot had bij een adres gegeven in Groningen en zei ,,bel die man eens, Johan heet hij. Al spoedig was er contact  en waren er drie spoetniks besteld en konden we die deze week gaan halen in Nieuwe Pekela. Phil bood aan mij er heen te rijden a , omdat hij de weg wist en B, omdat ik de jongste niet meer ben, en ik moet eerlijk opbiechten we hebben er een gezellige dag van gemaakt. En mijn ontmoeting met Johan was verhelderend , mooie spoetnikken gemaakt in een werkplaats  zoals een werkplaats behoord te zijn , rommelig maar gezellig en een man die vol emotie en overtuiging over zijn materiaal en gereedschap kon vertellen. Ik was in mijn sas en daar gaat het toch om, in situaties verzeild raken waarin je je prettig voelt.

Zo moment had ik ook toen ik de duiven koppelde , nu in een lekker ruim hok , zelfs een krukje erin waarop ik kon gaan zitten kijken , het geluid van de doffers klonk als een draaiende kettingzaag. Ik zat daar en het leek een droom die onwerkelijk was , dat geluid wat nog harder aanzwelde naarmate ze langer bij elkaar zaten , het klonk ook als het geluid van voldoening zoiets van ,, het zit goed baas we zijn tevreden,,. Ik genoot.

Tegelijkertijd realiseer ik me dat ik nu snel moet doorgaan met de verbouwing van het tweede gedeelte van het hok , de kwekers zijn weliswaar nu ook gekoppeld in het jonge duivenhok maar ik wil ze voor ze gaan leggen weer terug in hun eigen broedbakken in het kweekhok hebben , dus haast is nu geboden.  Maar van mezelf weet ik dat ik een matige bouwplanner ben en ik soms andere dingen prioriteit geeft als die wel echt nodig zijn. Dat is nu eenmaal een slechte eigenschap die ik niet kan veranderen. Ik hou me dus niet aan het rooster wat ik voor ogen had en sta dan opeens wat anders te doen of ga wat lopen opruimen. Mijn mattie omschreef het deze week goed ,, je bent en blijft een speciale,, Hij heeft gelijk en … ik wil het graag zo houden , ik ben wie ik ben.

Dus hoe nu verder , met anderhalve week ,,moet,, het buiten gebeuren in grote lijnen gereed zijn. Dan ploffen ook de eieren in de schotels en kan er als er een dag of zes gebroed wordt, geënt gaan worden. Hoklijsten en entlijsten kunnen worden aangemaakt en eigenlijk ben ik er dan helemaal klaar voor want de rest is aan de duiven en ben ik alleen maar de begeleider en zij de hoofdrolspelers.

Oja , ik zeg niet waar en hoe, maar deze week ergens een bonte duivin in mijn handen gehad, een kanjer zoals er maar weinig zijn . De tijd zal het leren maar ik zit niet vaak mis.

Ik zou zeggen tot de volgende rondom,

Kees Commijs Postduivencoach.

Het wel en wee rondom ons duivenkot 42-2020

We zijn weer een week verder en ik kan u verzekeren een week waarin mijn hele wereld overhoop ligt, een week die ik mijn grootste vijand niet gunt. Mijn vrouw die vorige week haar negende chemokuur van drie dagen had gekregen ( om de week een kuur ) was er nu uitzonderlijk ziek van, dus opname in het ziekenhuis omdat ze geen vocht en eten meer kon binnenhouden. In het ziekenhuis bleek ze koorts te hebben en alle alarmbellen gingen rinkelen , direct apart, longfoto’s en covid 19 test en idd de dag erna uitslag positief covid 19 in haar buik. dat was schrikken maar ik was er en gedeelde smart is halve smart . Vanochtend weer naar het ziekenhuis op bezoek, netjes omgekleed, kapje voor , brilmasker op handschoenen aan enz. Zit ik er een half uurtje komt zuster Klivia binnen ,, meneer u moet de kleding uitdoen en het ziekenhuis direct verlaten. (Ik ) waarom (zij) jullie delen een huishouding dus u bent ook besmet en moet thuis 14 dagen in afzondering. ( (ik) Maar als ik volgens jouw besmet ben en mevrouw ook dan is er toch niks mis en kan ik hier toch gewoon zitten? (zij) nee voor de bescherming van het personeel.

Ik heb de kleren uitgedaan en ben naar huis gegaan maar het zorgpersoneel moet niet zeggen dat ze het zo erg vinden voor de patiënten dat die alleen moeten lijden want ze sturen zelf het bezoek weg terwijl dat de veiligheidsmaatregelen in het ziekenhuis aan alle kanten rammelen. Ik zou het anders aanpakken , door de weeks zitten er mensen bij de ingangen en in het weekend zie je er niemand zitten enz. Kamers hebben geen verkleedsluis en dat zou toch een eerste vereiste moeten zijn. Nederland blijft een polderland.

Dus voor de duivensport was er weinig tijd om me er in te verdiepen. Ja een schrijven over maatregelen die de duivensport door de eu zouden kunnen worden opgelegd , ik ga er niet op in maar had grote plannen die nu even de kast ingaan. Als het zo wordt dat je wekelijks een dierenarts op het hok moet halen of bezoeken voor een gezondheidsverklaring dan is het snel einde duivensport.

Voor andere melkers in Rotterdam is het in December al einde sportgebeuren, ze zitten met een liefhebber of vijf op een stukje grond van ,,Schieland,, en die heeft ze nu aangeschreven dat ze voor eind December de grond schoon moeten aanleveren en dat de huur is opgezegd. En Rotterdam maar zeggen dat ze met haar burgers mee leeft. Geen uitleg over eventuele bestemming maar gewoon wegwezen. Hoop dat de afdeling of het NPO iets voor deze duivenmelkers kan gaan betekenen zodat ze hun hobby kunnen voortzetten.

Op eigen hok gaat alles gewoon zijn gangetje , tot de volgende rondom.

Kees Commijs Postduivencoach.

Het wel en wee rondom ons duivenkot 18-2020

We zijn weer een weekje verder en wat sloegen die eikels en eikelien de plank deze week mis in ,,op de Hoogte ,, met hun idee om weer in een goed blaadje te komen bij de liefhebbers en denkend het getij te kunnen keren in hun voordeel. Ze melde namelijk dat opleren binnen Nederland na overleg met de instanties weer onder strikte voorwaarden was toegestaan en dit terwijl het nooit een verbod is geweest. Alleen steeds een verzoek om indien niet nodig om eruit te gaan men gewoon binnen zou willen blijven. Dat was het , en uiteraard de afstand bij ontmoetingen op 1,50 m houden. En nu een hele lijst waaraan je zou moeten voldoen als je even ga rijden tot 5 of 10 km met de duiven. Manden na thuiskomst reinigen en ontsmetten ?????? Waarom je eigen duiven hebben er een half uurtje ingezeten. Verder wil ik er niet op ingaan want volgens bij zijn de zottekens in Papendal neergestreken en is het daar constant carnaval.

Frankrijk heeft zijn maatregelen verscherpt en zijn hun gestelde regels geldend tot 24 Juli , u leest het goed 24 Juli dus …… Frankrijk kan je voor 2020 voor de oude duivenvluchten vergeten. Een liefhebber zei, maar België is aan het versoepelen dus zouden we Vitesse tot de Franse grens kunnen vliegen. Feitelijk gaf hij met deze woorden aan wat er in de duivensport speelt. Kunnen we tot de Franse grens dan is de duivensport voor de Noordelijke en Oostelijke afdelingen redelijk, wat afstanden betreft gegarandeerd, maar voor de zuidelijke afdelingen minimaal. Zelf denk ik dat met versoepeling in Duitsland en Polen we direkt met die bonden in overleg moeten gaan en voor de Oostlijn moeten kiezen , is weer eens wat anders  en we krijgen sport en kilometers blijven kilometers of ze nu van het zuiden of van het oosten uit gevlogen worden. Natuurlijk veranderd er wat ten opzichte van de liggingen en waar eerst liefhebber andere tijd moesten geven gaan ze dan tijd krijgen, inderdaad dat wordt anders. Maar een goede duif blijft een goede duif en als je voor jezelf weet dat je over een goed hok duiven beschikt dan hoef je niet bang te zijn of ze uit het Oosten , Westen of het Zuiden vliegen, Ik ben nooit bang voor dit soort dingen en ook niet voor de concurrentie van andere liefhebbers groot of klein . Ik denk zelfs dat door het niet doorgaan van de vluchten ik nu al vier eerste prijzen verspeeld heb. Nu zit ik me rot te lachen achter het peceke want wat zullen er nu tandenknarsende melkers met stijve nekken en rooie koppen van nijd achter hun telefoon of beeldscherm zitten van hoe durft die bluffer dat te zeggen. Sorry mannen een grapje ( maar ik meen het wel ).

Vanmorgen belde er nog een melker of ik mijn duiven uit had en ik bevestigde dat met ,,Ja de jongen ,, Nou Kees die draaien hier en die van mij zijn ertussen geklapt ,, steeds zijn ze weg en komen dan weer terug. ,, Ik , ja dat klopt ze trekken momenteel dagelijks over heel de stad en ik sluit ze een uur buiten om te kunnen jagen. Maar ga ff naar het hok want er vliegen nog vier piepers op , denk dat er weer een kat zit,,.  Toen ik op het hok kwam vielen die vier piepertjes terug en ook een twintig jongen , terwijl ik ze binnen riep kwamen die andere drie en dertig er ook aan dus ik belde de melker terug.  ,, Ik je ziet ze zeker niet meer ,, Hij nee dat klopt ,, Ik , ze zijn al binnen . Hij , nee hé.  ,,Ik , oke een fijne dag,,. Ik had er wel lol in en het geeft ook aan hoe ik ze momenteel onder controle heb en ik moet toegeven dat ik rustig met de huidige toestand omga , geniet van de duiven en het lijkt wel of er meer rust op de hokken is. Zal ook aan deze melker liggen die van het standpunt uit gaat , ik zie wel hoe het loopt want ik heb er zelf totaal geen invloed op en als er straks dingen zijn waar ik mij niet in kan vinden dan blijven ze gewoon thuis. Ik wil controle houden over de behandeling van mijn duiven zolang dit kan tot aan de reismand.  Ik weet nog dat ze een keer terug kwamen en een melker niet wilde dat zijn duiven bij de club gelost werden en ze uit de mand ging liggen halen en tot drie keer toe een zelfde duif (toevallig van mij) uit de mand er weer in de mand deed, ik zal het nooit vergeten en kan er nog boos over worden. Eigenbelang is voor sommige een must. Ik vind dat iedereen ook respect moet hebben voor de duiven van een ander of die nu wel prijs speelt of niet. Ook voor de mindere spelers (net als mij) is het een hobby.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs

Postduivencoach.

Het wel en wee rondom ons duivenkot 17-2020

We zijn weer een weekje verder en het gonst van geruchten binnen de duivensport, we starten met de vluchten over twee weken , Frankrijk is al gestart , Belgie start en we zouden erin mogen met de duiven , we gaan de oostlijn vliegen enz enz elke dag komt er wel een gerucht mijn computeke inwaaien. Naast de nodige mails om je geld uit de zakken te kloppen. Even nieuwe pas aanvragen bij de ABN bank terwijl ik geen klant ben bij deze bank. Of weer een incasso bureau dat ik nog een bekeuring heb openstaan  van te hard rijden op een weg die ik niet eens weet tevinden en deze week vroegen ze 2000 bitcorns anders sturen ze sexfoto’s van mij rond op internet naar mensen die me kennen, wordt ik naast een Benidorm Bastard ook nog een bekend pornoacteur want betalen doe ik nooit en heb gewoon schijt aan zulke lui , kunnen ze dat papierke waar ik mijn kont mee afveeg ook op internet zetten.

En zo zie je maar dat het leven gewoon veranderd is na de tijd dat geluk nog heel gewoon was, er is een tijd van lister en bedrog aangebroken en zulke dingen voel ik vaak al op afstand aan. Op facebook slingerde ik al de discussie aan dat hoewel het duurder zou gaan worden ik een groot voorstander ben van een vaste voetring waarin ook de chip verwerkt zit. Mede ingegeven door de waanzinnige procedure die het NPO van plan is te gaan volgen als er door de corona aanpassingen moeten worden gedaan bij het inkorven. We hebben geen wedvluchtreglementen voor niets opgebouwd door de jaren heen en een inkorver alleen is de kat op het spek binden zowel voor hem als voor zijn vrienden. Dit ken en mag niet , vertrouwen moet je hebben schreef een liefhebber mij. Ik weet nog dat we in de jaren 80 van dhr Donker(s) een film te zien kregen over een paar liefhebbers gebroeders die altijd vroege duiven pakte en ook hun bovenste en dus groot kampioen waren. Heel de vereniging was onthutst dat kon niet op die hokken en met die verzorging en die duiven , enkele jaren later vielen ze door de mand zoals ik er al vele door de mand heb zien vallen. Vertrouwen klinkt inderdaad prachtig maar als het om geld of roem gaat zijn er altijd zwakkelingen. Ook een antenne onder de reismand tijdens het inkorven die elke duif aangeeft  op de printer die in de mand komt zou al een hele oplossing zijn, op grond van het controle principe.  In de huidige aangedragen inkorf procedure kan ik mij zeker niet vinden , één inkorver , een computerman en een concoursleider die meer werk heeft om de liefhebber te roepen en de klok te laten rondgaan dan op de inkorver te letten. Nee, er moeten andere oplossingen zijn of gevonden worden.

Vanavond zou er op canvas een film zijn over Karel Meulemans dus ging ik er ff voor zitten, maar het was een pracht documentaire maar wat duivensport betrof weinig nieuws of lering. Het ging meer om menselijkheid en karakters.

Deze week kreeg het verhaal ,,Tilly,, weer een hele wending die ik als duivenmelker maar niet kan begrijpen. U weet nog dat de duif hier binnen liep en afkomstig was van de comb van Tilburg uit Nieuw Vennep . We maakte de afspraak dat ik de duif zou loslaten maar deze bleef hier en had het prima naar zij zin. Ik zou haar over twee jaar op de grote fond gaan spelen  , haar naam werd ,,Tilly ,, naar de kwekers. Na ruime tijd was Tilly in de avond niet op het hok , maar een dag later was ze er weer. De dag daarna ging ze er weer tussenuit en zat opeens weer in Nieuw Vennep, waar ze nu dagelijks haar rondjes maakt. Maar opeens kreeg ik deze week een berichtje van een liefhebber uit Scherpenisse in Zeeland dat er een duif van mij bij hem was gevallen , ik vroeg of ik het even mocht uitzoeken en zou hem dan terugbellen. Als snel had ik door dat het ,, Tilly ,,was en vroeg de liefhebber hem de andere dag los te laten. Ook de comb. van Tilburg gebeld en inderdaad was Tilly er tussenuit gegaan tijdens het trainen bij huis. Dus Tilly was weer naar Rotterdam gaan zoeken maar in Zeeland terecht gekomen. Maar gelost in Zeeland zat ze dezelfde dag weer in Nieuw Vennep, ook dit is duivensport en geloof me we zijn allemaal benieuwd hoe het verhaal Tilly gaat aflopen . En voor degene die zeggen dit wordt niks die hebben het verhaal van de 05 van Piet Brecht nooit gehoord ,één van de beste duiven die ooit in Rotterdam heeft gezeten.

Op duivenmarktplaats had ik een advertentie met de vraag om een viervelds benzing antenne geplaatst maar kreeg weinig respons. Maar eronder stond een melker die had van alles te koop , dus nam ik een vierveld en een verdeeldoos . Betaalde en kreeg alles netjes opgestuurd. De verdeeldoos werkte niet naar behoren en is dus terug en het geld kwam netjes retour, zo kan het toch ook in de duivensport.

Vandaag zijn mijn oude duiven met Ienepien mee geweest naar mijn zoon in Giessenburg en gingen daar los voor hun eerste trainingsvluchtje , eerst de duivinnen en een kwartier later de doffers, de doffers vlogen drie minuten sneller dan de duivinnen en kwamen met vier doffers voor de andere twaalf doffers aan. Ze zijn dus weggeweest en hebben weer even aan de mand kunnen proeven en nu moet ik ze dus aan de gang gaan houden.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs

Postduivencoach.

Het wel en wee rondom ons duivenkot 16-2020

We zijn weer een weekje verder en feitelijk is er helemaal niets veranderd, het NPO blijft in op de hoogte haar wekelijkse sprookjespraat verkondigen en de echte problemen worden onder het vloerkleed coromavirus vooruit geschoven terwijl de tijd ook tot betrekking wel of geen olympiade organiseren vanwege de te hoge kosten nijpender word. In wezen zijn de personen die in de oppositie waren heel erg stil en uiteraard vaart daar een voorzitter met een motie van wantrouwen aan zijn reet wel bij. Vermoed zelf dat ze gewoon gaan door modderen met alle nadelige gevolgen.

Voor wat de hertstart van de duivensport betreft hoor je weinig en zal er goed nagedacht en gewerkt moeten worden over de te nemen stappen. Zelf zie ik helemaal niets in dubbelvluchten en zeker niet in gelijke lossingen van oude en jonge duiven. Hopelijk kunnen we met de jonge duiven gewoon op tijd starten en deze dus africhten anders is de kweek 2020 helemaal nutteloos geweest. Het oude duivenprogramma zal wel aangepast moeten worden en zullen alle disciplines wel met enige vluchten ingekort worden en in deze moeten we dan maar schijt hebben aan de zgn. olympiade punten want dat heeft menigeen vorig seizoen  op Vierzom, door voor deze punten onverantwoord te lossen de kop gekost en een gat in hun toekomstplannen geslagen. Ik kan het ze nog niet vergeven.

Hier op de hokken gaat alles zijn gangetje , geen contacten met andere melkers dus gewoon hier je ding zitten te doen. vandaag de doffers met de duivinnnen samen uitgelaten en de rest van de week zitten ze gescheiden. Twee duivinnen worden vanwege lesbische connecties apart opgesloten en ook alle doffers zitten om dezelfde reden overdag achter de hekjes in hun broedhok. Duivinnen gaan één keer per dag uit en de doffers twee keer. Bij de jongen was ik er gisteren eentje kwijt , het is niet anders en hoort erbij. en zo rommelen we maar door. ik voer redelijk licht en zit aan 35 % zuivering voer .

Deze week ook een antenne thuisgestuurd gekregen en een verdeler.  De verdeler die voor Atis was werkt niet optimaal met mijn M1 van de vier antennes geeft hij er slechts twee aan dus toch maar weer mijn oude verdeler en die geef ze nu alle vier aan. de nieuwe Atis antenne piept wel maar zou in wezen nog opgevoerd moeten worden. Ik heb er totaal geen verstand van en denk dat ik het er zo maar bij laat mede omdat ik er ook geen zin meer in heb om stad en land af te rijden om het voor elkaar te krijgen, en per slot van rekening gaat het allemaal maar om één duif namelijk die het eerste aankomt en de rest ???? Bladvulling.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs

Postduivencoach.