Archive for the ‘De postduivencoach op reportage.’ Category

Het wel en wee rondom mijn duivenkot 17-2021

We zijn weer een weekje verder en het was me het weekje wel , maar de grote vraag is moet ik u wel meenemen in dit weekje of moet ik het gewoon in rook op laten gaan ? Nee dat kan ik niet als columnschrijver  en iemand die altijd probeer redelijk recht in mijn schoenen te blijven staan.

Eerder schreef ik al ook in deze column dat het niet eerlijk was dat erin de afdeling met één wagen wordt gereden waaruit door de automatische losopening de duiven sneller kunnen vertrekken , mijn motto is allemaal of geen. Inmiddels heeft de afdeling besloten om ook deze wagen weer te lossen via handmatig openen van de deuren. Ik vermoed dat hier mede ook klachten aan ten grondslag hebben gelegen, daar er veel duiven met kapotte onderkanten en vleugels thuiskwamen uit deze wagen, en als je er goed over nadenkt is dat logisch ook. De oplossing zou kunnen wezen halve rolluiken voor de manden. Maar wie ben ik.

Anderen dachten dat ze heel wat waren, en schreven bestuurders aan , terwijl al jaren bekend is dat alleen een verenigingsbestuur via het bestuur samenspel mag corresponderen met het afdelingsbestuur , dit stroomschema bestaat al jaren, en dat is deze leden dan nu schijnbaar ook via de samenspelvoorzitter duidelijk gemaakt. Het probleem is voorlopig opgelost.

Maar de heren waren nog niet tevreden, de volgorde van lossen op de vitesse vluchten was ook niet goed en in het voordeel van blauw. En er werd gereageerd via de afdeling site met een duidelijke uitleg. Uiteraard ook weer niet goed volgens de critica, maar onderbouwt dan hoe en waarom je iets anders wil maar praat nooit namens alle leden als je niet eerst alle leden gepeild hebt. Ik heb over dat lossen al eerder geschreven en sta lijnrecht tegenover de LC en dit weten de meeste leden wel. Ik denk nooit als het om de duivensport gaat om mijn voordeel eruit te halen, maar denk vooral om het leed wat anderen kunnen hebben. Mijn belangrijkste troef die ik altijd uitspeel is om te voorkomen dat de duiven bij een oostenwind van de liefhebbers langs de kust kans hebben boven de zee te komen en ook de Zeeuwse oesterputten zijn de doodsteek voor veel duiven, ik heb dit zelf geconstateerd als ik bij Danny de Voogd de duiven stond op te wachten van Orleans menig duif van de afdeling 5 zagen we sneuvelen. Dus ik lul niet net als anderen uit mijn nek maar uit waarneming en ondervinding. Ons rayon Rood mag er met oostenwind nooit als eerste gelost worden dus dan is de los volgorde duidelijk, bij Oostenwind eerst Blauw dan Wit Dan Rood en bij Westenwind eerst Rood dan Wit dan Blauw maar nogmaals wie ben ik, en dit is de laatste keer dat ik het er over wil hebben. Wel vroeg de schrijver hoe mijn mattie erover dacht , nu die had precies de gedachte als ik , persoonlijk boert het ons niks en alleen gezonde en goede duiven met klasse bepalen de uitslag en daar voegen we dan nog aan toe dat goed spelende liefhebbers met mooie uitslagen hoor je nooit klagen het zijn altijd tobbers die zich onrecht voelen aangedaan.

Deze zienswijze werd mij niet in dank afgenomen en ik was een slijmbal en nog meer maar daar ga ik niet eens op in, wel onnet, maar ik denk altijd ,,ach laat maar ze zijn niet wijzer,,.

Ook werden de grote woorden eerlijk spel naar buiten gebracht zoals ,, ook betreffende eerlijk spel enz enz.

En nu kom ik even in het verweer, hoe durven sommige deze worden te gebruiken als er een voorstel tot eerlijk spel is ingediend maar onder de stapel is geschoven met de dooddoener coronatijd. Er ligt een voorstel om in onze club ( dus ook de mijne)  alleen nog lijsten en kampioenschappen te maken naar de geconstateerde tijden.  Maar daar willen sommige die nu het hoogste woord hadden niets van weten en dit snap ik donders goed. De meeste moet ik twee minuten geven sommige zelfs vijf a zes en andere weer vier terwijl er hoogstens 1 a 2 keer per seizoen de duiven over mijn hok heen de stad in kwamen. Wekelijks wordt ik dus gewoon bestolen en moeten mijn duiven minuten harder vliegen dan de anderen om zich te kunnen handhaven. Ik klaag er niet over maar laten ze aub hun mond houden over eerlijk spel , daar kan ik heel slecht tegen en zeker als deze uit … ach laat maar.

Zaterdag vlogen we Peronne en het weer zag er goed uit, de duiven werden gelost om 9.05 uur en ik schatte de snelheid in op 1350 mpm. Ik schrok dus echt toen ik de lossingen van de afdelingen 9 en 8 zag in Quievrain, precies op de tijd dat onze duiven daar zo’n beetje passeerde. Ik dacht daar gaan we dan er worden zo beetje veertigduizend duiven in een langs razende op drift zijnde meute gegooid het IWB moet toch beter weten maar gelukkig bleek dit later mee te allen hoewel ,,ik,, er voor het eerst twee mis. Op compu/live zag ik al gauw dat er een duif in Numansdorp was gevallen om 11.43 dus het rekensommetje n.a.v mijn trainingsvluchtjes vanuit Numansdorp was gauw gemaakt. Zijn de duiven goed dan kunnen ze het in veertien minuten zijn ze minder dan rond de twintig minuten, dus voor twaalf uur moest ik pakken en opeens kwam er eentje vanaf de diergaarde aangesneld als een vuurpijl op 11.58 uur maar viel bovenop het dak van het pand dus ik snel met een voerbusje naar het hok e gelukkig luisterde ze goed en piepte ze op 11.59.00 uur. Op compu/live dacht ik even dat een droom voor het seizoen 2021 zou uitkomen maar ik stond als snel weer met beide benen op de grond.

Wel was ik blij met het resultaat van mijn mattie  ,officieus de 1 ste van ruim 40.000 duiven, zo dit is eruit kunnen ze weer zeggen dat ik een slijmerd ben enz.

Nu is de verduistering bij de oude duiven opgeheven volgt er nog een aanpassing en gaan we donderdags inkorven  en als echte hobbyist en duivenliefhebber hoop ik volgende week uiteraard op een beter resultaat en op wat minder gezeik (zou dhr Meiland zeggen).

Allemaal ook de critici veel succes komende week.

Kees Commijs  Postduivencoach

 

Het wel en wee rondom mijn duivenkot 16-2021

We zijn weer een weekje verder, Meer ,Lennik en Quievrain hebben we achter de rug en echte potten heb ik op deze vluchten nog niet kunnen breken. Vroege prijzen die anderen behalen zijn er nog niet en prijspercentages op sommige hokken behaald zijn hier nog ver uit zich en toch…. geloof ik in mijn duiven , ik vermoed dat het nog komen moet anders snap ik dit niet. De duiven voelen goed aan en zien er ook geweldig uit en toch gaat deze coach ergens de fout in maar kan de vinger er niet opgelegd krijgen. Sommige proberen je dan een hart onder de riem te leggen en tips of argumenten stromen binnen. Zelf ben ik totaal niet in paniek en blijft bij mijn gedachten ,,late haver komt ook op,,  Verwarming aan opperde een liefhebber , juist daar ben ik vorig jaar mee gestopt en om de duiven er aan te laten wennen hou ik dit ook zo. Iets minder mag in mijn ogen , maar inderdaad het is niet leuk, maar ook de vogels moeten aan een nieuw hok en regiem wennen. Natuurlijk wil ik winnen, dat is mijn streven en mijn hobby , ook toen ik vroeger voetbalde maar….. dingen kun je niet forceren en het bewaren van de rust moet je grootste troef zijn. Die hele vroege duif komt er, alleen wanneer dat is de grote vraag, het moet allemaal even in elkaar passen.

Deze week was het wel heel slecht, hoewel ….. als ik in groot verband kijk viel het weer reuze en vergelijk ik het met een ander samenspel dan was het prijspercentage weer hoog , dus paniekvoetbal ga ik zeker niet spelen. De duiven zitten nog verduisterd en ik pak toch ook de jaarlingen die het vorig jaar als jonge duif het totaal niet deden. misschien bekijk ik het te positief maar dat is juist de hobbyist in mij. Zou ik prestatiegericht en om commerciële idealen te verwezenlijken duivensport bedrijven dan hing ik de voerbus manden enz aan de wilgen en ging ik lekker een maand op het strand van de Bahama’s zitten met een tropische cocktail in mijn hand, want zo duur is onze hobby inmiddels wel geworden.

De duif die hier kwam uit Kamperland en is inmiddels opgehaald door zijn eigenaar. Fijne vent en een gezellig uurtje gekletst en een heerlijke Zeeuwse bolus gegeten. Een bezoek van een liefhebber geeft altijd wat duivengezelligheid en breekt ook een beetje de sleur van ons dagelijkse hobby gebeuren.

Kortom er is nog een hoop te doen en ik hoop volgende week op een beter resultaat, hoewel Peronne ? Deze losplaats ligt mijn duiven niet zo maar …. tijden kunnen veranderen.

Succes en tot de volgende rondom.

Kees Commijs Postduivencoach

Het wel en wee rondom mijn duivenkot 15-2021

We zijn een week verder en in mijn clubje ving ik op dat er enkele beroering was ontstaan door reactie van wie ik vind de grootste saggerijn liefhebber uit Nederland uit Krimpen aan de Lek, vorig seizoen ergerde ik mij al geregeld aan zijn weergave in zijn bloc over de vluchten en over hoe hij ze ervaren had. Altijd afgeven op Reeuwijk en Gouda e.o terwijl hij zelf juist om gunstig op de vluchtlijn te leggen is verhuisd naar zijn huidige stekkie. Maar wat ik hoorde was voor mij wel genoeg om even op zijn site te kijken en in zijn bloc. Gelukkig gaf hij zelf al aan dat hij in de wintermaanden liever niet schreef op het bloc om niet in een ,,negatieve spiraal,, te geraken . Nu dan moet je nu al ophouden met schrijven want dit doe je via steken onder de gordel nu al.

Ook las ik dat hij blij was dat de wagen nu automatisch openging en alle duiven er tegelijk uitgingen zodat Reeuwijk e.o geen voordeel meer zou hebben. Mijn god wat voor soort egoïst ben je dan als de rest van je afdeling nog geen gebruik kunnen maken van dit systeem. In mijn visie alle wagens automatisch of geen eentje, maar nee deze melker denk alleen maar aan zijn eigen voordeel. Zo dit ben ik ff kwijt ,dus heb ik weer een ergernis minder.  Hopelijk stopt hij met zijn bloc want heel veel liefhebbers ergeren zich eraan en voorkom hij voor zichzelf dan ook dat hij niet in zijn negatieve spiraal terecht komt, dit is gewoon voer voor psychologen .

Deze week vlogen we de eerste vlucht voor de punten en ik heb me voorgenomen om naar de grootmeester uit Reeuwijk te luisteren , alleen goede duiven maakt het verschil en de rest (mits alles gelijkwaardig) is  bijzaak. Ik maak me er zeker niet meer druk om en wil gewoon plezier aan mijn hobby beleven en commerciële activiteiten niet creëren. Zo sta ik nu eenmaal in mijn sport. We vlogen dus Lennik voor mij ongeveer 125 km. Display was er aangezet en de duiven gingen om 9.00 uur los en mijn verwachting was dat ondanks de wind 1300 mpm haalbaar zou moeten zijn, al snel zag ik op compulive dat ik te hoog had ingeschat en dat de duiven van rayon blauw van de afdeling 5 die een kwartier eerder gelost waren in Dordrecht vielen als zoete broodjes maar geen 1300 m haalde. Toen mijn eerste duif viel op 10.45 en ik drie minuten moest wachten op mijn tweede dacht ik nog een vroege duif te hebben, eenmaal in de vereniging kreeg ik al snel een koude douche toen bleek dat het wel een aardige maar helemaal geen vroege was. Om 13.27 uur viel mijn laatste en dus is alles weer thuis en ben ik met de uitslag redelijk tevreden.

Uiteraard werd er in samenspel Gouwe IJssel weer vreselijk hard gepakt maar nu ik het weet en hoorde geloof ik ook dat het aan die automatische openen van de deuren ligt, sorry hoor, krijg nu pijn in mijn buikspieren van het lachen. Mijn vriend heeft gelijk alleen goede duiven in prima conditie dat maakt het verschil en de rest ? Gezeik, jaloezie en randverschijnselen.

Iedereen succes zaterdag en hopelijk gaat in Quievrain alles tegelijk ( per kleur) in de lucht en zijn voor de eerste afdelingsvlucht alles wagens automatisch en anders moet om geen onderscheid te krijgen via de lossing die ene aangepaste wagen nog maar een jaartje uit de roulatie, hahaha. Krimpen a/d Lek wel automatisch en ik handmatig twee a drie minuten later los ? Ik moet er niet aan denken ,pfft.

Kees Commijs Postduivencoach.

Het wel en wee rondom mijn duivenkot 14-2021

We zijn een weekje verder en alles gaat gewoon zijn /haar gangetje, duiven loslaten hokken schrappen water verversen en voeren. Daarnaast zijn er weer een achttal jongen afgespeend en de andere veertig jongen draaien al goed hun rondjes en trekken zelfs al een stuk weg . Soms mis je er bij het hokken sluiten eentje en de andere dag is deze weer op appel of niet. Ik lig er niet wakker van en duiven die worden opgegeven is miniem en ook daar wen je aan, het is niet anders.

Een maand terug kreeg ik nog een duif opgegeven door iemand uit Amsterdam. De duif was ik verspeeld met uitwennen in 2018 vanaf de plank. Ik zei ,,kijk maar of hij bij u blijft vliegen en dan mag u hem houden. Zaterdag hing de duif hier aan het jonge duivenhok te fladderen wat dus echt wel veranderd is in twee jaar. Doffer vlieg hier nu gewoon in en uit of hij nooit is weggeweest, pfft twee jaar. Raar maar wel waar , dus ook zoiets kan gebeuren.

Het jong wat ik aan de vereniging geschonken had is gekocht door de gebroeders Poelman en ik hoop dat ze er veel goede uit gaan kweken, u leest het goed de duif gaat gelijk het kweekhok in en dat vind ik wel zo verstandig . Op de trainingsvlucht uit meer stonden er drie jaarlingen uit het koppel Mister Bolt X Slappe Sharon op de lijst en als je bij bij naar de resultaten van 2017 kijkt op de site naar de 896 en 913 dan weet je gelijk dat er toppertjes uit dat koppel kwamen/komen. Ik heb niet beter om het zo te stellen.

Deze week waren er geen duivenvluchten al hadden we hier best kunnen concoursen , maar ik sta volledig achter het besluit om de vluchten af te lassen . Het is volgens mij logisch , de KBDB besloot al vroeg in de week alles af te lassen en dan vind ik kan je als NPO met zijn afdelingen diplomatiek gezien niet anders kan dan het ook te doen. We hebben nu al moeite met lossen in België, weinig losplaatsen , als er aankomsten van duiven zijn moeten we nog uren wachten enz . Stel dat we nu hadden gaan lossen terwijl de Belgische liefhebber geen sport hadden op dat moment dan waren de rapen gaar geweest en het commentaar niet van de lucht, Stel dat de KBDB dan had gezegd geen Nederlandse lossingen meer dan waren we verder van huis geweest, nogmaals een heel verstandige beslissing , chapeau NPO. En dat rijmt dus laten we hopen dat het in het kader van te nemen NPO beslissingen een refreintje kan gaan worden ,, Chapeau NPO,,.

Deze week twee liefhebbers op bezoek en dat is altijd gezellig, netjes afstand houden , hokken bekijken en de duiven , duifje in de hand en verdomd er kwam een jong uit met een gebroken pennetje, normaal neem ik nooit duiven in de hand maar zo zie je toch dat je dat meer zou moeten doen. Pennetje getrokken en het zal heus wel goed komen.

Zaterdag gaan we weer vliegen en ik wens iedereen veel succes.

Kees Commijs Postduivencoach

 

Het wel en wee rondom mijn duivenkot 14-2020

We zijn weer een weekje verder en het was een weekje van wetenswaardigheden. Zo kwamen we erachter dat onze premier aan chronisch geheugenverlies lijd. En dat andere aan zijn poten gaan zitten zagen om zelf zijn functie te kunnen grijpen , ik werd er in ieder geval misselijk van.

Dus maar gauw gaan schrijven over de duiven. Hier was ik drie keer gaan rijden naar ongeveer 10 km met de oude duiven en bij de derde keer trad er storing in de auto op want het bloklampje ging branden.  Daardoor liepen de duiven een opleervluchtje op zondag en dinsdag mis. Woensdag werd de wagen gemaakt en kwam er een nieuwe bobine en nieuwe bougies erin. Ook een nieuwe lamp in de koplamp en gelijk maar een nieuwe APK erop we waren toch bezig. Donderdag kon ik dus even richting Numansdorp wat denk ik ongeveer 20 km is. Duiven gingen eruit bij een sluier van nevel maar voldoende zicht met wind recht op hun kop.  Het was duidelijk te zien op het display dat het best pittig was geweest, als het perfect is vliegen ze er 16 minuten over , gewoon rond de twintig en nu hadden de duivinnen (9.09 uur) er 27 minuten over gedaan en de doffers ( 9.17 uur) zelfs 30 minuten. Maar enkele kwamen zelfs iets later maar om 12.13 konden de spoetniks dicht. (los 8.43  4n 8.47 uur). Maar van de 19 duivinnen zaten er 17 in twee minuten. Dus de verwachtingen waren betreffende het opleervluchtje van zaterdag uit Meer hoog gespannen dit zou hem moeten worden. Nee dus, het viel best tegen. Maar vanaf volgende week Lennik dan gaat het om het echte en zal ik er moeten staan.

Met de duiven gaat het goed  en in wezen doe je elke dag hetzelfde en wordt de verzorging automatisme en dan wordt het gevaarlijk , je moet elke dag je duiven lezen , zien wat erop het hok speelt, schreef een erkend goede duivenliefhebber in zijn column , besteed extra aandacht aan je duivinnen , ga er eens bijzitten en praat met ze, inderdaad mijn eerste vier duiven die ik pakte waren weduwduivinnen en dat is hier nog nooit gebeurd.

Op een vraag vanuit mijn vereniging of ik een jonge duif wilde schenken omdat we toch wel inkomstenderving hebben door de coronacrisis heb ik positief gereageerd, eind deze week gaat er een jong uit Mister Bolt x Slappe Sharon naar de club, uiteraard staat hij niet binnen maar zo dat de liefhebbers hem kunnen zien en een bod kunnen uitbrengen. Ik weet wat het is en hoop dat de duif op waarde geschat gaat worden. Ik hoop het u volgende week te kunnen vertellen.

Tot de volgende rondom,

Kees Commijs Postduivencoach.

 

Het wel en wee rondom mijn duivenkot 13-2021

Een week verder en laat ik maar meteen met de deur in huis vallen , mits sommige bestuurders en remmend werkende duivenmelkers hun zin krijgen gaan we vanaf volgende week weer concoursen met de duiven.  Maar opeens staan er een hoop slappelingen in de bekende haantjes stand , ken niet , niet voorbereid enz enz. Mijn mening is duidelijk , er was een vliegprogramma, er heerst nog corona maar daar zijn de protocollen voor opgesteld  en de enige nieuwkomer is de avondklok die om 22.00 uur ingaat voor de liefhebbers en niet voor de commerciële (vervoer) bedrijven.

Dus in wezen veranderd er maar één ding en dat is dat alles twee uur moet worden opgeschoven, het inkorven en het ophalen van de duiven. En juist bij het ophalen van onze duiven zit er een groot risico omdat de vervoerder maar één uur vervroegd in de afdeling 5, onze vereniging de Blauwe doffer wordt om 21.30 uur opgehaald, en dan moeten de mandenladers nog thuis zien te komen of tegen een boete oplopen. En laten we eerlijk zijn de wagen die ophaalt is altijd later en nooit vroeger. Het risico is dat er wel duiven staan maar geen leden meer om te laden en in de lokalen en dus de duiven blijven staan. Wel is er inmiddels aan een verhoogde ophaal prijs gedacht ( door???) maar aan een goede afwikkeling om te starten schijnbaar niet maar zoiets verwacht ik ook eigenlijk niet, daar diverse verenigingen al rondjes leden maken om weken uit te stellen. Dus de fondliefhebbers zeggen nu dat komt mooi uit , we wachten wel en kunnen wij alsnog ons programma wel afwerken terwijl de vitesse midfondspelers graag aan de bak willen, liefst gisteren al. Ik heb er een zwaar hoofd in, maar gaat er van uit dat we gewoon de trainingsvluchten laten vervallen en met de eerste vlucht Lennik van start gaan. Maar onze geachte afdelingsbestuurders zullen eerst in hun eigen straatje kijken om vervolgens hun visie na te streven, ik ben benieuwd. Maar nogmaals gewoon alles twee uur opschuiven en men was gereed geweest en lukt dat de vervoerder niet dan moet de afdeling 5 vermoedelijk maar eens over de schutting gaan kijken bij de buren.

Hier op eigen hok gaat het naar wens, oude duiven zijn nu drie keer een stukje weggebracht en ik kon ze geen enkele keer voor rijden,  wat me de laatste keer zelf een brandend lampje van een motorblok storing opleverde, dus vermoedelijk morgen even de garage raadplegen . Het zorgde wel dat er een streep door mijn planning kwam , vandaag hadden ze immers weer een stukje weg gemoeten, het is niet anders en nood breekt wetten. Voorheen was ienepien er en hadden we twee auto’s voor de deur dus konden we dingen makkelijker en sneller regelen maar tijden veranderen, dus moet ik mij aanpassen. Zo simpel is dat.

Ook de jongen staan voor 75% in de lucht en die trekken zelfs al een stukje weg om vervolgens als kamikaze vliegers terug te komen. Vanmorgen miste ik nog de 30 ,, Mattie ,, genaamd maar na vier uur kwam hij aanzetten. Rare vogel zei Willem, en dat klopt en die pas nu precies bij deze rare baas.

Toen ik deze week in de nacht even een controle bezoek in het jonge duivenhok bracht merkte ik dat er onuitgenodigde bezoekers waren die links en recht wegschoten. De andere dag gelijk alle broedbakken die daar op de grond waren aangebracht verwijderd en omhoog gebracht en van de zeven  naar drie broedhokjes gegaan , netjes opgehangen naast de zitvakjes. Maar toen was de schuifdeur naar het andere hok wel weer erg nauw geworden. Avonds ging ik weer voor controle dus deed ik het licht aan en dat weigerde dienst. Dus de andere dag  weer aan de slag en broedbakjes eraf en inderdaad de las van de kabels was verstoord geraakt achter de broedbakken door deze er tegen aan te drukken. Las opnieuw gemaakt , broedbakjes opnieuw vier centimeter versmald zodat de kabel er nu naast kon liggen en ook de schuifdeur loopt er nu netjes langs. , alle problemen opgelost , ehh. toch niet want die logies zijn er nog. Vandaag alle hokken en kastjes in het hok onder handen genomen met de stofzuiger en de toegangspoortjes van mij logies dicht gesmeerd. Het wordt een strijd, maar ik heb uiteraard diverse mogelijkheden om hem te winnen, tot de volgende rondom.

Kees Commijs Postduivencoach

Het wel en wee rondom mijn duivenkot 12-2020

We zijn weer een week verder en opgeschrikt door enkele duivendiefstallen , een liefhebber is Leek werd bezocht en bij de bekende duivenliefhebber Ronny van Tilburg haalde ze een afdeling leeg. Wie ? Een heleboel weten het zogezegd en wijzen richting oosten, zelf vermoed ik ook wel dat dit door een bende gebeurt die in opdracht handelt en deze duiven niet steelt voor eigen gebruik. Jammer maar het schijnt financieel aantrekkelijk te zijn en de liefhebbers wordt op deze manier het plezier in zijn hobby ontnomen en andere worden nog attenter en voorzichtiger.

Nu vermoedelijk de Lock down wordt verlengd en de start van het vliegseizoen nadert vind ik dat de bestuurders moeten gaan nadenken wat en hoe nu verder. We kunnen vrijdagmiddag gaan inkorven en zorgen dat de wagens om 20.00 uur op de verzamelplaats zijn en dan naar de losplaats rijden, dit schijnt te mogen . Je kunt ook zaterdagmiddag inkorven en op zondag lossen , maar met beide oplossing dupeer je mensen, werkende op de vrijdag en gelovige op de zondag. Maar als je gewoon een vlucht als een vlucht ziet en er geen kampioenschappen aan verbind zouden beide oplossingen een oplossing kunnen zijn. We wachten af en een oud gezegde is ,,komt tijd , komt raad,,. Maar er is jammer genoeg weinig tijd.

Vanmorgen zat ik bij Phil Huksloot in zijn tuinhuisje te kijken toen ik opeens een flits zag maar geen onweer hoorde , effe later weer. Ik vraag aan Phil wat is dat toch steeds ? Hij antwoorde de duiven van mijn buurman Theo. Inderdaad het waren de duiven van zijn buurman, ongelooflijk wat vielen die hard of het stenen waren die naar zijn hok gegooid werden. Uiteraard kwam er navraag en de man beweert gewoon volle bak te voeren. Ik heb de duiven bijna 55 jaar en misschien leer ik dit kunstje ook maar vermoed het niet.

Hier op het hok wordt nu volop gewerkt aan het uitwennen van de jonge duiven en het aanleren om bij het fluitje binnen te komen en tot nu toe heb ik geen klagen en is alles er nog, en beginnen ze al meters rond te fladderen buiten. Bij de kwekers liggen nu nog een tiental jongen en dan ben ik aardig aan mijn aantal, en tevreden. De hokken voldoen nu aan mijn eisen en ben ik uitermate benieuwd hoe het straks met vliegen gaat uitpakken. De tijd zal het leren .

En voor de liefhebbers in het algemeen, het seizoen nadert en er is echt heel veel nodig om straks ook maar een beetje mee te kunnen doen, je systeem , je duiven enz nu moet je er staan in de voorbereiding naar de vluchten en doe dus zelf ,,het jouwe,, en laat anderen hun ding doen , tijd is nu je kostbaarste bezit. Maar ieder zijn meug zei de boer en ik zeg tot de volgende rondom.

Kees Commijs Postduivencoach