Author Archive

Het wel en wee rondom mijn duivenkot 14-2021

We zijn een weekje verder en alles gaat gewoon zijn /haar gangetje, duiven loslaten hokken schrappen water verversen en voeren. Daarnaast zijn er weer een achttal jongen afgespeend en de andere veertig jongen draaien al goed hun rondjes en trekken zelfs al een stuk weg . Soms mis je er bij het hokken sluiten eentje en de andere dag is deze weer op appel of niet. Ik lig er niet wakker van en duiven die worden opgegeven is miniem en ook daar wen je aan, het is niet anders.

Een maand terug kreeg ik nog een duif opgegeven door iemand uit Amsterdam. De duif was ik verspeeld met uitwennen in 2018 vanaf de plank. Ik zei ,,kijk maar of hij bij u blijft vliegen en dan mag u hem houden. Zaterdag hing de duif hier aan het jonge duivenhok te fladderen wat dus echt wel veranderd is in twee jaar. Doffer vlieg hier nu gewoon in en uit of hij nooit is weggeweest, pfft twee jaar. Raar maar wel waar , dus ook zoiets kan gebeuren.

Het jong wat ik aan de vereniging geschonken had is gekocht door de gebroeders Poelman en ik hoop dat ze er veel goede uit gaan kweken, u leest het goed de duif gaat gelijk het kweekhok in en dat vind ik wel zo verstandig . Op de trainingsvlucht uit meer stonden er drie jaarlingen uit het koppel Mister Bolt X Slappe Sharon op de lijst en als je bij bij naar de resultaten van 2017 kijkt op de site naar de 896 en 913 dan weet je gelijk dat er toppertjes uit dat koppel kwamen/komen. Ik heb niet beter om het zo te stellen.

Deze week waren er geen duivenvluchten al hadden we hier best kunnen concoursen , maar ik sta volledig achter het besluit om de vluchten af te lassen . Het is volgens mij logisch , de KBDB besloot al vroeg in de week alles af te lassen en dan vind ik kan je als NPO met zijn afdelingen diplomatiek gezien niet anders kan dan het ook te doen. We hebben nu al moeite met lossen in België, weinig losplaatsen , als er aankomsten van duiven zijn moeten we nog uren wachten enz . Stel dat we nu hadden gaan lossen terwijl de Belgische liefhebber geen sport hadden op dat moment dan waren de rapen gaar geweest en het commentaar niet van de lucht, Stel dat de KBDB dan had gezegd geen Nederlandse lossingen meer dan waren we verder van huis geweest, nogmaals een heel verstandige beslissing , chapeau NPO. En dat rijmt dus laten we hopen dat het in het kader van te nemen NPO beslissingen een refreintje kan gaan worden ,, Chapeau NPO,,.

Deze week twee liefhebbers op bezoek en dat is altijd gezellig, netjes afstand houden , hokken bekijken en de duiven , duifje in de hand en verdomd er kwam een jong uit met een gebroken pennetje, normaal neem ik nooit duiven in de hand maar zo zie je toch dat je dat meer zou moeten doen. Pennetje getrokken en het zal heus wel goed komen.

Zaterdag gaan we weer vliegen en ik wens iedereen veel succes.

Kees Commijs Postduivencoach

 

Het wel en wee rondom mijn duivenkot 14-2020

We zijn weer een weekje verder en het was een weekje van wetenswaardigheden. Zo kwamen we erachter dat onze premier aan chronisch geheugenverlies lijd. En dat andere aan zijn poten gaan zitten zagen om zelf zijn functie te kunnen grijpen , ik werd er in ieder geval misselijk van.

Dus maar gauw gaan schrijven over de duiven. Hier was ik drie keer gaan rijden naar ongeveer 10 km met de oude duiven en bij de derde keer trad er storing in de auto op want het bloklampje ging branden.  Daardoor liepen de duiven een opleervluchtje op zondag en dinsdag mis. Woensdag werd de wagen gemaakt en kwam er een nieuwe bobine en nieuwe bougies erin. Ook een nieuwe lamp in de koplamp en gelijk maar een nieuwe APK erop we waren toch bezig. Donderdag kon ik dus even richting Numansdorp wat denk ik ongeveer 20 km is. Duiven gingen eruit bij een sluier van nevel maar voldoende zicht met wind recht op hun kop.  Het was duidelijk te zien op het display dat het best pittig was geweest, als het perfect is vliegen ze er 16 minuten over , gewoon rond de twintig en nu hadden de duivinnen (9.09 uur) er 27 minuten over gedaan en de doffers ( 9.17 uur) zelfs 30 minuten. Maar enkele kwamen zelfs iets later maar om 12.13 konden de spoetniks dicht. (los 8.43  4n 8.47 uur). Maar van de 19 duivinnen zaten er 17 in twee minuten. Dus de verwachtingen waren betreffende het opleervluchtje van zaterdag uit Meer hoog gespannen dit zou hem moeten worden. Nee dus, het viel best tegen. Maar vanaf volgende week Lennik dan gaat het om het echte en zal ik er moeten staan.

Met de duiven gaat het goed  en in wezen doe je elke dag hetzelfde en wordt de verzorging automatisme en dan wordt het gevaarlijk , je moet elke dag je duiven lezen , zien wat erop het hok speelt, schreef een erkend goede duivenliefhebber in zijn column , besteed extra aandacht aan je duivinnen , ga er eens bijzitten en praat met ze, inderdaad mijn eerste vier duiven die ik pakte waren weduwduivinnen en dat is hier nog nooit gebeurd.

Op een vraag vanuit mijn vereniging of ik een jonge duif wilde schenken omdat we toch wel inkomstenderving hebben door de coronacrisis heb ik positief gereageerd, eind deze week gaat er een jong uit Mister Bolt x Slappe Sharon naar de club, uiteraard staat hij niet binnen maar zo dat de liefhebbers hem kunnen zien en een bod kunnen uitbrengen. Ik weet wat het is en hoop dat de duif op waarde geschat gaat worden. Ik hoop het u volgende week te kunnen vertellen.

Tot de volgende rondom,

Kees Commijs Postduivencoach.

 

Het wel en wee rondom mijn duivenkot 13-2021

Een week verder en laat ik maar meteen met de deur in huis vallen , mits sommige bestuurders en remmend werkende duivenmelkers hun zin krijgen gaan we vanaf volgende week weer concoursen met de duiven.  Maar opeens staan er een hoop slappelingen in de bekende haantjes stand , ken niet , niet voorbereid enz enz. Mijn mening is duidelijk , er was een vliegprogramma, er heerst nog corona maar daar zijn de protocollen voor opgesteld  en de enige nieuwkomer is de avondklok die om 22.00 uur ingaat voor de liefhebbers en niet voor de commerciële (vervoer) bedrijven.

Dus in wezen veranderd er maar één ding en dat is dat alles twee uur moet worden opgeschoven, het inkorven en het ophalen van de duiven. En juist bij het ophalen van onze duiven zit er een groot risico omdat de vervoerder maar één uur vervroegd in de afdeling 5, onze vereniging de Blauwe doffer wordt om 21.30 uur opgehaald, en dan moeten de mandenladers nog thuis zien te komen of tegen een boete oplopen. En laten we eerlijk zijn de wagen die ophaalt is altijd later en nooit vroeger. Het risico is dat er wel duiven staan maar geen leden meer om te laden en in de lokalen en dus de duiven blijven staan. Wel is er inmiddels aan een verhoogde ophaal prijs gedacht ( door???) maar aan een goede afwikkeling om te starten schijnbaar niet maar zoiets verwacht ik ook eigenlijk niet, daar diverse verenigingen al rondjes leden maken om weken uit te stellen. Dus de fondliefhebbers zeggen nu dat komt mooi uit , we wachten wel en kunnen wij alsnog ons programma wel afwerken terwijl de vitesse midfondspelers graag aan de bak willen, liefst gisteren al. Ik heb er een zwaar hoofd in, maar gaat er van uit dat we gewoon de trainingsvluchten laten vervallen en met de eerste vlucht Lennik van start gaan. Maar onze geachte afdelingsbestuurders zullen eerst in hun eigen straatje kijken om vervolgens hun visie na te streven, ik ben benieuwd. Maar nogmaals gewoon alles twee uur opschuiven en men was gereed geweest en lukt dat de vervoerder niet dan moet de afdeling 5 vermoedelijk maar eens over de schutting gaan kijken bij de buren.

Hier op eigen hok gaat het naar wens, oude duiven zijn nu drie keer een stukje weggebracht en ik kon ze geen enkele keer voor rijden,  wat me de laatste keer zelf een brandend lampje van een motorblok storing opleverde, dus vermoedelijk morgen even de garage raadplegen . Het zorgde wel dat er een streep door mijn planning kwam , vandaag hadden ze immers weer een stukje weg gemoeten, het is niet anders en nood breekt wetten. Voorheen was ienepien er en hadden we twee auto’s voor de deur dus konden we dingen makkelijker en sneller regelen maar tijden veranderen, dus moet ik mij aanpassen. Zo simpel is dat.

Ook de jongen staan voor 75% in de lucht en die trekken zelfs al een stukje weg om vervolgens als kamikaze vliegers terug te komen. Vanmorgen miste ik nog de 30 ,, Mattie ,, genaamd maar na vier uur kwam hij aanzetten. Rare vogel zei Willem, en dat klopt en die pas nu precies bij deze rare baas.

Toen ik deze week in de nacht even een controle bezoek in het jonge duivenhok bracht merkte ik dat er onuitgenodigde bezoekers waren die links en recht wegschoten. De andere dag gelijk alle broedbakken die daar op de grond waren aangebracht verwijderd en omhoog gebracht en van de zeven  naar drie broedhokjes gegaan , netjes opgehangen naast de zitvakjes. Maar toen was de schuifdeur naar het andere hok wel weer erg nauw geworden. Avonds ging ik weer voor controle dus deed ik het licht aan en dat weigerde dienst. Dus de andere dag  weer aan de slag en broedbakjes eraf en inderdaad de las van de kabels was verstoord geraakt achter de broedbakken door deze er tegen aan te drukken. Las opnieuw gemaakt , broedbakjes opnieuw vier centimeter versmald zodat de kabel er nu naast kon liggen en ook de schuifdeur loopt er nu netjes langs. , alle problemen opgelost , ehh. toch niet want die logies zijn er nog. Vandaag alle hokken en kastjes in het hok onder handen genomen met de stofzuiger en de toegangspoortjes van mij logies dicht gesmeerd. Het wordt een strijd, maar ik heb uiteraard diverse mogelijkheden om hem te winnen, tot de volgende rondom.

Kees Commijs Postduivencoach

Het wel en wee rondom mijn duivenkot 12-2020

We zijn weer een week verder en opgeschrikt door enkele duivendiefstallen , een liefhebber is Leek werd bezocht en bij de bekende duivenliefhebber Ronny van Tilburg haalde ze een afdeling leeg. Wie ? Een heleboel weten het zogezegd en wijzen richting oosten, zelf vermoed ik ook wel dat dit door een bende gebeurt die in opdracht handelt en deze duiven niet steelt voor eigen gebruik. Jammer maar het schijnt financieel aantrekkelijk te zijn en de liefhebbers wordt op deze manier het plezier in zijn hobby ontnomen en andere worden nog attenter en voorzichtiger.

Nu vermoedelijk de Lock down wordt verlengd en de start van het vliegseizoen nadert vind ik dat de bestuurders moeten gaan nadenken wat en hoe nu verder. We kunnen vrijdagmiddag gaan inkorven en zorgen dat de wagens om 20.00 uur op de verzamelplaats zijn en dan naar de losplaats rijden, dit schijnt te mogen . Je kunt ook zaterdagmiddag inkorven en op zondag lossen , maar met beide oplossing dupeer je mensen, werkende op de vrijdag en gelovige op de zondag. Maar als je gewoon een vlucht als een vlucht ziet en er geen kampioenschappen aan verbind zouden beide oplossingen een oplossing kunnen zijn. We wachten af en een oud gezegde is ,,komt tijd , komt raad,,. Maar er is jammer genoeg weinig tijd.

Vanmorgen zat ik bij Phil Huksloot in zijn tuinhuisje te kijken toen ik opeens een flits zag maar geen onweer hoorde , effe later weer. Ik vraag aan Phil wat is dat toch steeds ? Hij antwoorde de duiven van mijn buurman Theo. Inderdaad het waren de duiven van zijn buurman, ongelooflijk wat vielen die hard of het stenen waren die naar zijn hok gegooid werden. Uiteraard kwam er navraag en de man beweert gewoon volle bak te voeren. Ik heb de duiven bijna 55 jaar en misschien leer ik dit kunstje ook maar vermoed het niet.

Hier op het hok wordt nu volop gewerkt aan het uitwennen van de jonge duiven en het aanleren om bij het fluitje binnen te komen en tot nu toe heb ik geen klagen en is alles er nog, en beginnen ze al meters rond te fladderen buiten. Bij de kwekers liggen nu nog een tiental jongen en dan ben ik aardig aan mijn aantal, en tevreden. De hokken voldoen nu aan mijn eisen en ben ik uitermate benieuwd hoe het straks met vliegen gaat uitpakken. De tijd zal het leren .

En voor de liefhebbers in het algemeen, het seizoen nadert en er is echt heel veel nodig om straks ook maar een beetje mee te kunnen doen, je systeem , je duiven enz nu moet je er staan in de voorbereiding naar de vluchten en doe dus zelf ,,het jouwe,, en laat anderen hun ding doen , tijd is nu je kostbaarste bezit. Maar ieder zijn meug zei de boer en ik zeg tot de volgende rondom.

Kees Commijs Postduivencoach

Het wel en wee rondom mijn duivenkot 11-2020

We zijn weer een weekje verder , een weekje waarin de eerste jonge duiven buiten kwamen, voorzichtig want ik ben zuinig op mijn duiven. Stapje voor stapje zoals ik dat noem. Als  liefhebber van sport kijk ik altijd naar alles op sportgebied en heb veel respect voor de overwinnaars.  Voetbal en wielrennen vind ik het mooist waarin mijn voorkeur naar wielrennen uitgaat hoewel ook deze sport te lijden krijgt onder de teamdiscipline, jammer .Juist de persoonlijke kracht inspanning vind ik het mooist. Ook in de duivensport, kampioenschappen zijn prachtig , generaal vond ik het mooist maar ook ik verander en de prestatie van de duif persoonlijk daar ga ik nu van kwijlen. Die duif van Peet van Gelder 19 , de Murfhy van Willem de Bruijn het zijn kanjers , duiven waar je van kunt dromen. Die moet ik zien te krijgen en dat bekertje  voor een kampioenschap is natuurlijk altijd mooi maar zelf ben ik de liefhebber van kampioensduiven en  een hele vroege, maar liefst de eerste op een vlucht. Lijst twee telt al niet meer , fijn als wc papier maar niet voor mijn dromen , alleen een vroege een kanjer een vedette een fenomeen dat telt en wie hem heeft is mij een rotzorg , uiteraard liefst ikzelf maar ik heb respect voor die duif waar en bij wie deze ook zit. Goede duiven waar we respect voor moeten hebben, ik bewonder ze.

Nu kijk ik naar mijn koppeltje jongen en denk dan zal hij ertussen zitten die grote crack, niet voor financieel gewin, al is een dikkere laag beleg op je boterham of wat extra supplementen voor je duiven altijd meegenomen , nee het gaat om de kik in je hobby , het gevoel van de triomf , het onoverwinnelijke  enkele malen heb ik het in mijn bijna zestigjarige duivenhobby mogen voelen, vluchten die mij nog bijstaan , Orleans nationaal jonge duiven met de 70-310552, Orleans oude duiven in 1973 met de 37, Enkele jaren terug met de Bliksem vanuit Limoges, mooie duiven op Perpignan en Barcelona. Nu de  13 en 54  die nog op het hok zit met beide twee eerste prijzen. Ik mag niet klagen want vele passeren ook in onze sport die lat nooit en genieten toch ook van hun hobby.

Hier gaf de laatste jaren de boost naar het succes de aanschaf van de mister en Lady Bolt duiven  bij Braspenning en gebr Kat & zn vandaan, duiven met bloed van Willem de Bruijn erin, ik kreeg de kans deze te  zetten tegen duiven met bloedlijnen van Willem de Bruijn duiven zowel rechtstreeks als via Comb. Everling en Antoon van de Burg. Ik slaagde ermee . Daarom was ik ook zo blij als een kind toen ik deze week een sms je kreeg van Willem kom ff langs er zit hier een koppeltje voor je. Wat een liefhebber , wat een man, ik ben ze gaan halen we hebben weer flink bijgepraat en ik hoop die die crack waarvan ik vaak droom erbij zit maar ook al zit die er niet bij dan ben ik dankbaar , dankbaar dat dit nog in de duivensport bestaat . En ik schrijf duivensport maar feitelijk moet ik zeggen in deze wereld waarin matrialisme hoogtij viert , alles draait erom van euro tot bitcoins.

Het hok is nu klaar de platen liggen vast en nog slechts twee hoek strips moet ik plakken , vanmiddag twee hoeslakens verknipt ( sorry Ienepien) om er gordijntjes van te maken en dus zaten de jonge piepers en oude duiven allemaal om 17,30 uur in het pikkedonker en dat hou ik dan dagelijks zo tot 8.00 uur in de ochtend. Het spel is dus volop op de wagen.  Ook in de lucht is  waarneembaar dat anderen ook volop bezig zijn, mijn doffers kwamen vanochtend  terug van hun training maar hadden nog zeker dertig andere duiven aan hun staart hangen die na enkele rondjes hier om het huis weer naar hun eigen territorium vertrokken. Ik hou er wel van als ze andere mee trekken , vind het een teken dat ze een  dominerende rol uitstralen.

Uiteraard zijn er ook dingen waaraan je jezelf kunt storen , deze week vond ik een op het oog prachtig duivenblad op de deurmat ,, het Neerlands postduivenorgaan,,  Dus geïnteresseerd begon ik te bladeren en te lezen maar was er al snel klaar mee. Terwijl bij het NPO de lijken uit de kast rollen betreffende de financiele schade die het vorige NPO bestuur en vooral voorzitter hebben aangericht koos het blad duidelijk hun partij , veroordeelde het intrekken van het erelidmaatschap en gouden speld en gaf een rubriekje aan een vorige bestuurster enz. Waarom ? ik zou het niet weten de feiten zijn er toch? Of is het dat de het oude bestuur de ladies league heeft geïntroduceerd, of omdat het vorige bestuur de taartvluchten rondom de kerk opeens ook ging betitelen als olympiade vluchten ? Mij broek zakte af bij het lezen en heb er maar verder niet ingekeken , alleen ergernis , jammer omdat ik zeker weet dat er ook mensen met goed bedoelingen achter zitten maar misschien een beetje naïef zijn en zich daardoor dan laten inpakken.

Zo ik ben weer een ei kwijt een ei van een witte leghorn zo groot als een ganzenei maar ik heb er geen pijn van.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs Postduivencoach.

Het wel en wee rondom mijn duivenkot 10-2021

Het is alweer de tiende column dit jaar en uiteraard ook ben ik dagelijks op facebook actief bezig, vind het gewoon leuk. Met de verbouw van het duivenhok ben ik nagenoeg gereed, wat puntjes op de I zetten  maar alles verloopt naar wens. Ook de duiven schijnen zich er wel in te voelen en dat is prestatie gericht het belangrijkst, al vind ik dat je er ook als liefhebber je genot eraan moet kunnen beleven.  Ook  beginnen de afgezette jonge duiven steeds meer postduif te worden en je haalt de bijdehandjes er nu al uit , zitten eerder in de zitschapjes , vinden eerder het water , gaan eerder in de buitenren enz , dat zijn echt de bijdehandste maar dit wil absoluut niet zeggen dat het later de beste worden want andere zijn misschien wel slimmer en kijken de kat uit de boom, als is dit natuurlijk wat duiven betreft een totaal verkeerde uitdrukking. Maar ik geniet dagelijks van mijn jonge spul en deze week zal ook hun ren wel open gaan , hun valplank is ook gereed en aangepast en het wachten is op een antenne die er nog moet worden tussen geplaatst bij de duivinnen , dus 2 bij de doffers , 1 bij de duivinnen en 1 bij de jonge duiven en laten we hopen dat het dan allemaal gaat werken op de Benzing M3.

De doffers gaan nu tweemaal daags uit en doen het wel redelijk , een doffer die als jong in Arnhem was gestrand blijf nog wat achter in zijn doen en later maar ook met hem heb ik geduld.

Bij de duivinnen ging ik deze week zelf goed n de fout, ze waren uit geweest en afgevoerd in de middag , dus wilde ik later kijken en tellen of alles binnen was en het hele gebeuren vloog over mijn kop het hok uit (inmiddels gelijk een badlaken achter de deur gehangen) en daar gingen ze de wijde wereld in. Ik zou die avond bij mijn zus (en zwager) gaan eten dus ging douchen en me omkleden, bij het hok aangekomen en gekeken was er nog niets. Ren met het risico op een binnen lopende kat (waar ik veel last van heb drie stuks) open laten staan en naar mijn zus gegaan. Toen ik om 20,50 uur thuiskwam snel naar het hok maar schrok me rot, alles zat nog buiten op de rennen en golfplaten. Snel het licht in hun hok aangedaan en om 23.30 uur moesten er nog drie binnen komen die op het dak en golfplaten zaten. Heb het licht uitgedaan en in de nacht ( toen ik mijn plas tussendoortje had) zag ik de schalie nog steeds op de golfplaat zitten , vroeg uit de veren en de weduwdoffers eruit. Die pikte al snel de drie duivinnen op en dus ook de andere duivinnen er maar effe uitgelaten en alles vloog zijn rondje en later zat alles in de broedbakken en haalde ik ze weer uit elkaar.

Al met al een goede afloop van een hele stomme fout die ik hoop nu te hebben verholpen met de baddoeken iets wat ik trouwens ook had in de oude hok situatie maar af en toe zie je wel eens wat over het hoofd.

Ik heb de duiven al ruim 50 jaar en toch maak je foutjes of vergeet je dingen. In het zijhokje zat een doffer die pracht jongen had liggen maar met hele slappe mest. Elke ochtend als ik in het hokje  kwam was de vloer er zeiknat , op een bepaald moment begon ik zelfs te denken dat de waterleiding eronder het begeven had , maar dat was niet zo , wel was de drinkbak leeg , ik vermoede dat die lek was en hield hem tegen het licht een ook dat was niet het geval. En toen dacht ik opeens enkele jaren terug , snel appelazijn gehaald en een flinke scheut in de drinkpot, doffer zijn mest was de andere dag perfect en bij zijn jongen ook , de drinkbak was niet leeg er was zelfs weinig uit. De doffer werd tieriger en de jongen zijn inmiddels ook gespeend . Wat ik hiermee probeer te zeggen is dat het soms kleine dingen zijn maar je vergeet ze zo snel.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs Postduivencoach

Het wel en wee rondom mijn duivenkot 9-2021

We zijn een week verder en inmiddels is het al maandagochtend 1.15 uur , maar ik wil mijn column toch nog even schrijven, waarom ben ik zo laat? nu even naar het verkiezingsdebat zitten kijken en daarna even de stambomen van de duiven gemaakt die vandaag gehaald zijn.

Over het verkiezingsdebat kan ik kort zijn, een hoop gelul en weinig wol zo zowel de boer als ik zeggen, totaal nutteloze discussies , veel beloftes die toch nooit nagekomen worden, door geen enkele partij. En hun excuus is dan altijd we moeten marchanderen binnen een te vormen coalitie met onze coalitie partners en partij discipline , kortom een hoop bull shit.

De opgehaalde duiven , dat was pas leuk en geweldig. Had een liefhebber/ster een jong beloofd en wat ik beloof kom ik altijd indien mogelijk na. Afspraak gemaakt en zondagochtend zou het jong gehaald worden omdat ik aangaf dat er dan gratis geparkeerd kon worden in mijn wereldstad. Alzo gebeurde  en op vier koppels na en een blauw bontje, was er keuze uit de rest van de liggende koppels voor twee jongen maar niet een heel koppel jongen, daar ik zelf ook van elk koppel een jong wilt kunnen behouden.  Keuze was snel gemaakt en iedereen hopelijk tevreden. Stamboomkaarten liggen nu ook gereed en ze hebben echt geen verkeerde , hoog gehalte Kat & zn , Everling en W.A de Bruin en de line 003 van Leo Heremans. Hoop dat ze er veel plezier aan beleven.

Het hok is hier (kan ik wel zeggen) klaar op enkele dingetjes na, nog een keer de buitenkant verven en de hoeklatten erop, maar de druk is eraf en ken ik mij wat meer op de duiven concentreren. Jongen zijn er vanuit het vlieghok vandaag allemaal afgezet , de ene wat groter (ouder) dan de andere, maar ze moeten elkaar maar opvoeden en een half weekje blijven er zeker nog duivinnen bij.

Dit houd dus in dat de doffers vanaf nu op weduwschap staan, goed of fout de tijd zal het uitwijzen.

Na de ellende aangaande de lijken die bij het NPO uit de kast schijnen te komen vallen hou ik mijn hart vast voor wat er in de toekomst mijn afdeling te wachten staat. Waarschuwde ik al eerder in mijn columns de NPO over wat hun vermoedelijk te wachten stond nu doe ik dat ook via mijn column richting afdeling. Personen die bij een klein beetje tegenwind of kritiek of als ze hun zin niet krijgen de handdoek gooien moet men weren uit bestuur of commissies en daarom schrok ik toen ik op de afdeling 5 site las dat de kampioensprijzen in Oudenhoorn waren afgeleverd en voor distributie op waarde wijze zou worden gezorgd. Oudenhoorn ????, ik dacht daar zit het secretariaat van de afdeling toch niet? Na wat speurwerk kwam ik al snel weer bij de bekende keukentafel terecht, beide uit de jeugdcommissie gestapt omdat ze hun zin ergens niet in kregen en het dus niet eens waren met sommige dingen maar nu opnieuw in het bestuur en een andere nog gevoelige commissie.  We wachten af maar ik heb er een heel slecht gevoel bij mede uiteraard gevoed door ervaring uit het verleden.

En zo blijf er altijd wel wat in de duivensport waar je jezelf over op kunt winden al zeg ik hierbij dat mij niet opwind maar me alleen altijd zorgen maakt omdat men later vaak met gebakken peren zit en ik ze gekookt graag lus maar gebakken niet zo, tot de volgende rondom.

Kees Commijs, Postduivencoach.